Fuertaventura na ferie?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post06 lis 2007, 13:36

Gaspar pisze:
Smokie pisze:2 do 4 wezłów toż to łeb urywa :doh:
może ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia co do szkwalistego wiatru ?

jesli przez caly czas wieje dajmy na to 16 wezlow i czasem przepadnie do 14 albo z tych 16 zrobi sie 18 to chyba nie jest tak najgorzej :) najczesciej sa to chwilowe silniejsze podmuchy albo chwilowe lekkie oslabniecie wiatru.

ja nie mialem odczucia, ze mi leb urywa :) ... chyba ze jakis twardy jestem ;)

smoki raczej powiedział to z przekorą - taki wiaterek jest oczywiście jak najbardziej przyzwoity.

z całego pobytu był taki dzień ze waliło 22 ze spadkami do 12 ale to był centralnie północny wiatr i góra przez którą ten wiatr musiał się przebić najzwyczajniej przeszkadzała. Wystarczy sobie wtedy przeskoczyć na LaPared i już mamy idealnie równy wiaterek na brzeg.

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post10 lis 2007, 19:28

Ja jestem chętny równiez... Moze pojechalisbysmy w kilka osób? Zawsze bedzie weselej :)

ps : Ja jade z Tatą jak ćosik

Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post10 lis 2007, 23:27

Kurde, jednak po zasiegnieciu paru opini typu
"na Kanarach w zimie nie wieje"
i po sprawdzeniu statystyk wiatrowych,
zdecydowalem sie uderzyc w styczniu bardziej
na poludnie - na Wyspy Zielonego Przyladka.
(historycznie o niebo lepsze statystyki styczen/luty niz na Kanarach...)

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post11 lis 2007, 11:30

A ja myślałem, ze to tylko ja jakoś zle patrze albo cosik....

Kater, A jak Ty to widzisz? :]

Barbacu, może jednak niesłusznie juz zabukowałeś ten bilet?

A moze to jednak tylko ja z sdareks'em źle patrzymy na historie pogody...

peace
:notworthy: :jive: :clap: :mrgreen:

__kater__

Post12 lis 2007, 09:20

ja to widzę, tak jak to napisałem wcześniej

podczas mojego pobytu windguru pokazywał wiatr na 3-4 dni a wiało 16dni dzień w dzień. Nie pływałem jeden dzień bo wiało za dużo.

te trzy cztery dni to wg windguru był wiatr rzędu 14-16kt a wiało 22-26kt. Każdy dzień mam udokumentowany zdjęciami i porównując to z archiwum wiatrowym windguru można się nieźle pośmiać.

I jeszcze jedno. Na Sotavento na pełny etat jest zatrudnionych na moje oko 20 instruktorów (kite i wind), którzy mają obowiązek być na spocie z napompowanym i przygotowanym sprzętem niezależnie od prognoz. Czemu? Dla zabawy?

Nie chcę by ktoś do mnie miał pretensje o to, że napisałem ze wieje, pojechał a tam nie wiało, piszę tylko jak ja miałem.

Zed92 pisze:Barbacu, może jednak niesłusznie juz zabukowałeś ten bilet?

na bezwietrzne dni alternatywą jest surfing, sklepów ze sprzętem po drodze na cotillo jest sporo - tak sobie to tłumaczyłem przed swoim wyjazdem gdy obejrzałem prognozy.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2007, 10:42

Hotel -tez za smieszną kasę- znalazłem niedalego spotu w Costa calma - Altahya - za 3 osoby dałem niecałe 300 euro za ponad 2 tygodnie przez jakas angielską stronkę (we wtorek mogę sprawdzić jaką) Oczywiście bez wyżywienia. Na miejscu brali 35 euro za dobe wiec ubiłem dobry interes :)

Na razie podaja mi ceny raczej kosmiczne. Mozesz przypomniec sobie z jakiej angielskiej strony sciagnales ten hotel. Czy te 35E za dobe bylo za osobe czy tez za cala rodzine?

Pozdrawiam

__kater__

Post13 lis 2007, 11:05

BraCuru pisze:
Hotel -tez za smieszną kasę- znalazłem niedalego spotu w Costa calma - Altahya - za 3 osoby dałem niecałe 300 euro za ponad 2 tygodnie przez jakas angielską stronkę (we wtorek mogę sprawdzić jaką) Oczywiście bez wyżywienia. Na miejscu brali 35 euro za dobe wiec ubiłem dobry interes :)

Na razie podaja mi ceny raczej kosmiczne. Mozesz przypomniec sobie z jakiej angielskiej strony sciagnales ten hotel. Czy te 35E za dobe bylo za osobe czy tez za cala rodzine?

Pozdrawiam

tak jak napisałem w jednym z poprzednich postów - zarezerwowałem tu: http://www.alpharooms.com z tego co patrzyłem tydzień temu faktycznie althay w tej chwili nie mają. Wyślj może do nich fax z prośbą podania ceny na wskazany termin. Może dostaniesz lepszą cenę jak na miejscu.

Te 35 euro za apartament dla 3 dorosłych osób. Myślę, że 4 osoba też da radę w tej samej cenie.

Adres mojego hotelu to:
Accommodation Address:

PZ HAPAG LLOYD (ulica)

COSTA CALMA (miasto)

35627 (coś w rodzaju kodu i numeru)

Fax zaraz ci poszukam na necie

Dodano: |
Strasse : HAPAG LLOYD - - 35627 - COSTA CALMA
Telefonnummer : 928.547001
Fax : 928.547160

Jak się zdecydujesz na miejscu czegoś poszukać to jeśli będziecie przed południem to na spokojnie w Costa Calmie albo Jandi poszukajcie sobie co wam pasuje. Ceny są podobne.

Daj mi daty - od kiedy do kiedy tam będziesz, będzie mi łatwiej pomóc ci coś wybrać.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2007, 11:15 przez __kater__, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post13 lis 2007, 11:14

wybieram sie za pare dni na Fuerte na pływanko - jeżeli ktoś z was również w przyszłym tygodniu tam będzie - konieczeni dajcie znać GG 2356320 albo na priv ;-)

jak wróce dam znać jak wiatry
choć listopad nie należy ze statystyk do najwietrzniejszych licze jednakoż na sporo latania :)
Ostatnio zmieniony 13 lis 2007, 12:52 przez mumin, łącznie zmieniany 1 raz.

__kater__

Post13 lis 2007, 11:21

Tommy w tym wątku też napisał ze warto sprawdzić oferte samego hotelu bez przelotu w http://www.ltur.com/de/index.html

Mają często fajne ceny, sam zresztą kiedyś ten namiar podawałem

http://www.ltur.com/de/search.ltml?sa=H ... SEA_kids2=

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post13 lis 2007, 21:33

Daj mi daty - od kiedy do kiedy tam będziesz, będzie mi łatwiej pomóc ci coś wybrać.

Dzieki za bardzo wartosciowe informacje :D :D :D
Bede na Feurcie od 7ego do 21ego lutego. Chyba zrobia tak jak piszesz czyli zabukuje tylko hotel w Corralejo bez zarcia. Na miejscu wybiora sobie opcje w zaleznosci od oferty :D
Samochod prawie zaklepany - nie moge zdecydowac sie jaki kolor bedzie pasowal do mojego nowego Crossbowa :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 lis 2007, 00:39

Kurde tak kusicie ze zrobilem rezerwacje 29st-9luty lecimy cala rodzinka .Apartamenty Lobos Bahia Club w Corralejo.Cara jeszcze nie znalazlem tez sie nad kolorem zastanawiam :wink: .
Kater jak sobie poradziles z powrotem w madrycie .Co mozna robic przez 8,5 godziny czekania?

__kater__

Post14 lis 2007, 09:40

rolnik pisze:Kater jak sobie poradziles z powrotem w madrycie .Co mozna robic przez 8,5 godziny czekania?

Ja czekałem te same godziny w Barcelonie Gironie i na powrót w Frankfurcie Haan. Jak wiadomo do centrum jeeest bardzo daleko (nie wiam jak w przypadku Madrytu ale pewnie to samo...)

Jest to największy minus taniego latania. Opcje są dwie. Pierwsza to iść w kimę ale wtedy koniecznie trzeba mieć jakąś kalimatkę i walnąć się gdzieś na lotnisku lub za jakieś 120 euro w pobliskim hotelu. Druga opcja to nauczyć się trudnego sudoku i je rozwiązywać ;-)

Generalnie dla dzieciaków może to być męczarnia.

PS auto łykaj możliwie wcześnie bo potem przebulisz dwa razy tyle lub więcej..

PS2 ile cie wyniosło Lobos Bahia Club i za ile osób. Jakimi liniami lecisz i z jakiego miasta? No i ile zapłaciłeś za bilety :) Chyba ze to tajne dane :P

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post14 lis 2007, 10:50

prócz corralejo fajny spocik - www.rene-egli.com - sotavento - wygląda reewelacyjnie :) samochodzik bierzemy wiec bedziemy pływać troche tu troche tam - hotelik mamy w corralejo
relacje zdam po powrocie
warto pokombinować jak sie wczesniej bookuje ale jak ktoś moze korzystać z last minute to czasem da sie za ok 1500 - 1800 trafić tydzień z żarciem HB bez extra opłat...

jezscze tylko 5 dni i sie okaże 8)
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, 11:50 przez mumin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 lis 2007, 11:43

ile cie wyniosło Lobos Bahia Club i za ile osób

Placimy 500e za 3 dorosle i dziecko 11 nocy
Korzystalem z linka ktory podales skyskaner lecimy easyjetem.bilety za 4 osoby wyszly 968+676=1644.Mam na oku cordobe za 230e na 11 dni z low-cost-car z nimi cos sie targuje czy bierzesz przez internet co daja?

__kater__

Post14 lis 2007, 11:59

nie potargujesz. Cena przyzwoita, na miejscu corsę dostaniesz jak ci się uda za 35 euro za dobe + jeśli byś chciał ją zostawić na lotnisku to jeszcze dodatkowo 20 euro. Ale to jak ci się uda. Podczas mojego pobytu o ile dobrze pamiętam 2 Niemców wynajęło sobie Corsę za 300 euro na tydzień.

Za apartament zapłaciłeś więcej niż ja ale ten twój jest w fajnym miejscu i lepiej utrzymany. Powiem więcej, jest to całkiem inny standard :) Burżuj :-)

Pare informacji jeszcze:

Ja zamówiłem autko z roof rackiem (relingi na dach) mieli za nie policzyć po 2 euro za dzień ale nikt tego nie policzył a ja ich i tak nie używałem bo deska (144cm) mieściła sie do bagażnika po lekkim uchyleniu fotela :)
Jeśli chcesz z nich korzystać ro weź jakieś sznurki by przywiązać dechę lub quiver.

Jak nie masz karty kredytowej to ci każą dać 200 Euro zaliczki którą dostaniesz 20 minut po oddaniu auta. Jak masz kartę to ci każą podpisać coś ala zlecenie przelewu które targają jeśli nic z autem się nie stanie.

Zrób zdjęcia obić i wgnieceń auta oraz tapicerki (przypalenia od fajek) zanim do niego wejdziesz - tak na wszelki wypadek, najlepiej ostentacyjnie przy pracowniku.

Na lotnisku na informacji wyczaj sobie lokalny darmowy przewodnik (mała książeczka, będziesz miał w niej plany miast mapy i ciekawe informacje)

Można płacić w sklepach zwykłą kartą płatniczą i warto bo wychodzi po średnim kursie NBP czyli nie zarabia na nas kantor i nie ma żadnych prowizji (na wszelki wypadek zapytaj w swoim banku).
Same bankomaty odpadają bo są mega prowizje...

Dobrze ze sobą zabrać więcej kasy na wszelki wypadek. Mi na szczęście się nie przydała ale zawsze się z tym lepiej czułem. ;-)

Nie napisałeś z jakiego miasta startujesz :) Berlin?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, 12:52 przez __kater__, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”