Zbudujmy nowe spoty nad JEZIORSKIEM

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Wilks
Deska: SU-2
Latawiec: FS Speed2 12

Post23 wrz 2007, 15:15

a tak przy okazji to udanego Magawishowania :)

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 18:11

a dzieki,dzieki 8) manewry beda groobe,spora ekipa sie zebrala :lol:
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 19:15 przez Kris., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 19:05

niestety w co marcowego pływanka na "lagunkach" może być ciężko :? A to dlatego że Jeziorsko jest zbiornikiem retencyjnym i gdy przychodzi wiosna i roztopy to Jeziorsko przyjmuje falę powodzową więc zaczyna się napełniać do swojego max poziomu. Choć teraz latem i tak jest już lepiej bo o ile dobrze pamiętam wynegocjowano zeby trzymać wysoki poziom wody jak najdłużej :wink: Więc w marcu może być różnie :wink: ale we zimą jest idealnie na zimowe pływanko :wink: lub na snowkite :wink: choć jeszcze nie próbowałem to w tym roku napewno spróbuje :D

toomaj
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 20:18

eee to znaczy ze dobrze ze chyba niedlugo w PKS'ie pojawia sie suche pianki :wink:

wlasnie korzystajac z okacji PYRY co sadzicie na temat przedluzenia sezonu i zakupienia takich pianeczek. Cinek mocno przekonuje ze jest super :roll: :idea:

grubo sie nad tym zastanawiam, ale opcja poplywania pare mies dluzej to wiecie skill rooooosnie :wink:

CO DO SPOTU NAD JEZIORSKIEM:
pisalem o gruncie pod katem wystartowania i wyladowania latawki tam gdzie jest za malo plazy - zeby po prostu wejsc na dlugosc linek do wody. Osobiscie grunt to mi raczej niepotrzebny, choc byloby milo :wink:
Wiadomo, zatoka to z tego nie bedzie.... moim skromym zdaniem jesli udaloby sie na tak duzym akwenie gdzie wiatr jest zakladam sila rzeczy rowny wygospodarowac dobre miejsce bez drzew na start i ladowanie bez krzaczorow to byloby super.

Co do wskazowek: czy to po ktorej stronie bedzie spot juz wiadomo? ew mysle ze raczej trzeba sie nastawiac na kierunki zachodnie i jego odkretki bo wydaje mi sie ze z reguly jak wieje dobrze to wlasnie z tych kierunkow, czy sie myle?

aaa i dzieki za zyczenia megawishowania :D na pewno wypijemy za nowy spot nad jeziorskiem :idea:

pozdro

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 20:22

no ja bym sie zastanowil nad taka pianka 8)
a wpijemy nie raz,trzeba wypic za przyszly spot :twisted:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 22:07

jezeli chcesz zeby wiatr dopychał Cię do brzegu to na wschodniej stronie, jesli odpychał to na zachodniej:-) ale mówiąc szczerze myślałem o dwóch spocikach:-) w pierwszej kolejności na stronie WSCHODNIEJ- czyli na dopychającym.. :idea: :?:

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 22:11

toomaj pisze:wlasnie korzystajac z okacji PYRY co sadzicie na temat przedluzenia sezonu i zakupienia takich pianeczek. Cinek mocno przekonuje ze jest super :roll: :idea:

grubo sie nad tym zastanawiam, ale opcja poplywania pare mies dluzej to wiecie skill rooooosnie :wink:

pozdro

wiesz to jest bardziej takie asekuracyjne pływanie.... celem zaspokojenia głodu:)

raczej za duzego progressu nie ma.... jest troche leku przed zanurzeniem :)

ale pazdiernik listopad jak najbardziej :)

pozniej zaczynaja rece odpadac :) a palcow sie nie czuje :)

ale tak zeby na dwie godzinki cisnienie zgasic to superos

toomaj
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2007, 22:49

no wlasnie.... palce :roll: kurde te rekawiczki z tego wszystkiego to najgorsza sprawa chyba

no i na starosc reumatyzm wezmie :lol:

skwarek
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2007, 10:04

super pomysł z Jeziorskiem i tymi spotami. A jesli by sie dało jakaś infrastrukturke zrobić zęby można było z przyczepka na wekendzik skoczyć zamiast na hel to i kielicha by sie walnelo.

Awatar użytkownika
Wilks

Post24 wrz 2007, 11:54

Hehe no jasne.

Myśle że bedziemy się instalować u mnie na działce :) Moja lodówka już sie przystowsowała tzn. ma już od butelek wyżłobione półki :D

No ale wiadomo, że u mnie nie zawsze wypali. Miejsc na kemping jest pełno. Z tym to żaden problem. Jeśli chciałbyś z tzw. infrastrukturą to można się rozbić obok mnie. No a poza tym to znam przynajmniej dwa spoko miejsca na przyczepe, np. w Pęczniewie pełna infra. Sami tam kiedyś byliśmy z chłopakami kempingiem. Nawet sporo miejsca było bo kolega jerzy wyrzucał przez okna swoje "sztywne" skarpety więc nie było ciasno wokół naszej kanciapy :)

Pozdr.
...a, co do spotów to w ten weekend z kubatem się wybieramy ale tylko na zachodni brzeg na razie (przynajmniej na tyle mam czas). Wschodni to mam w miare obcykany ale też oczywiście coś przygotujemy za jakiś czas ale wiadomo że pływanie to na zachodnim raczej.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post24 wrz 2007, 14:35

No właśnie, jak lepiej? Wydaje mi się ze korzystniejszy jest wschodni brzeg :? z resztą zobacznie sami na moje grficzne dzieło :D

Obrazek

Więc chyba lepiej na wschodnim :wink:

Awatar użytkownika
Wilks

Post24 wrz 2007, 15:00

Hehe kubat, dobre. No w sumie jakoś trzeba się komunikować :)

Poproszę jedno z autografem ;)

Oczywiście że brzeg wschodni.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post26 wrz 2007, 15:33

Wiesz już może o której będziesz w sobotę jechał? :wink:

Awatar użytkownika
Wilks

Post26 wrz 2007, 22:46

W sobote rano bede z Łodzi do Warty jechał (bo w piąteczek to coś chyba się przeczochramy ze zanjomymi :) ) No i podjade do Ciebie czy gdzie tam chcesz ok 14-14.30. Nie moge wczesniej bo na 13 się umówiłem w Sieradzewie. Wezme ten niwelator to zmierzymy poziom. Wezme tez taśme to pomierzymy odległości. Jak bedzie aż tyle roboty, że sie nie wyrobimy a zdązy sie zciemnic to dokonczymy najwyżej w niedziele. Moge dzwonic do Ciebie z innego tel. to nie bądź zaskoczony, ale jakby co to na mój zawsze odbiore (no prawie ;) bo czasem moja dziewczyna mówi "kotku nie odbieraj, dokończ co zacząłeś...:D)

Awatar użytkownika
kiler
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2007, 21:27

Chłopaki lepiej bierzcie latawki w sobotę i popływajmy a te zdjęcia i pomiary zostawce sobie na jakieś bezwietrzne dni :wink:

Pozdro
Kiler

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”