tomaszwo pisze:czesc,czy prom plywa w tych dniach kiedy wieje ok 30 wezlow?
pzdr t
Do około 30kt prom pływa bez problemu, kłopoty zaczynają się robić jak już do 40knt dochodzi. Dla zainteresowanych w najbliższych dniach z Phan Thiet na Phu Quy wychodzą promy w dni nieparzyste. My wracamy teraz w pn 6-ego lub w środę 8-ego. Dobry termin na rejs w tą stronę na wyspę jest 7-ego, w Phan Thiet flauta i dosyć słaby wiatr także w okolicach wyspy, później znów dyma. Jesteśmy tu ekipą od tygodnia, pływanie luksus, codziennie małe rozmiary. Ja na Rally 6m2 cały czas, raz tylko 9 RPM wyciągnąłem, ale za duży był jednak:). A chłopaki tak głównie na 8-9m2 (takie mają najmniejsze) no ale często jest to mocno na granicy zakresu..., przyjemność słaba. Na wyspę trzeba mieć 6, max 7 w quiverze i tyle.
Następny wypad na wyspę będę organizować pod koniec lutego/początek marca.

a tu może niezbyt ciekawe zdjęcie , ale ku przestrodze
krótki opis sytuacji, której efektem był strzał z haka trapezu Wojtasa w mó łuk brwiowy

:
Wiatr na spocie - kierunek side On/On shore. Kolega Wojtasek , wychodząc z wody stał sobie beztrosko w niewielkim przyboju , z deską na nogach i latawcem w zenicie. Ja stałem na brzegu około 10m przed nim. Nawiązała się miła konwersacja na temat przepięknych warunków i takie tam..., po czym troszkę większa falka zaburzyła równowagę Wojtaska, który padając na twarz przed siebie zaciągnął mimowolnie bar, kręcąc pięknego kiteloopa. Linki latawca przewróciły mnie momentalnie i zahaczyły się wszystkie chyba o mój trapez. Latawiec dalej ciągnął, a Wojtas z pełnym impetem "wjechał" we mnie hakiem trapezu. To tyle, trwało to pół sekundy ...

pozdrawiam
stiv a
KiteProTeam