z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
dreadless
Deska: SS Vision, Xenon Prisma 6'0
Latawiec: RPM 2014
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post06 paź 2007, 01:39

zielwandam pisze:
nowy81 pisze:
co do salmonelli i coli (to dopiero hardcorek :evil: ) to wiem że skarzenie sięga prawie do karwii ale rewa, ze względu na położenie, ma największe stężenie - poprostu jest trend opróżniania szamb z domków po sezonie wprost do morza :? :? :?

Może byś rozwinął bardziej tę informację o Salmonelli i Coli...

Na stronach Sanepidu ostatni komunikat to:

08.08.07 14:49 Wiek: 58 dni K O M U N I K A T N R 5/07
Kategoria: Komunikaty
K O M U N I K A T N R 5/07
Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Gdańsku
o s t r z e g a
wszystkich użytkowników kąpieli w przybrzeżnych wodach Zatoki Gdańskiej i Puckiej oraz morza otwartego na terenie województwa pomorskiego, że
nie należy korzystać z kąpieli w wodach, które są
mętne i mają zmienioną barwę oraz ewentualnie zapach,
z uwagi na możliwość wystąpienia podrażnień skóry oraz dolegliwości ze strony układu oddechowego i pokarmowego.

Komunikaty dot. kąpielisk objętych zakwitem sinicowym są podawane przez właściwych terenowo Państwowych Powiatowych Inspektorów Sanitarnych w Biuletynach Informacji Publicznej na stronach internetowych podanych w Komunikacie Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego w Gdańsku z dnia 15.06.2007 r.
( dostępnych również na stronie www.wsse.gda.pl).

Państwowy Wojewódzki Inspektor
Sanitarny w Gdańsku
z up. Andrzej Jagodzński
Zastępca Państwowego Wojewódzkiego
Inspektora Sanitarnego w Gdańsku

Po za tym sprawdzałem stronke Sanepidu w Gdyni i tam również nic nie podano...
Ja się nie znam, ale chyba salmonella nie może w Zatoce być...
No i gdzie Karwia a gdzie Rewa...
Także Nowy jak masz jakieś konkretne informacje to może je zapodasz na Forum...

Siemka...ja swoje newsy mam ze źródeł, zanim "the shit hits the fan" czyli zanim dotrą do oficjałów a z tamątd się rozejdą albo zostaną uciszone. Mam rodzinę która pracuje w szpitalu w Pucku [bardziej na górze niż na dole w hierarchii] - a temu szpitalowi podlega centrum epidemiologiczne w Pucku a co za tym idzie... raporty do owego centrum co miesiąc składać musi sanepid.... Czy mam coś jeszcze dodać :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
zielwandam

Post06 paź 2007, 09:10

Chwilowo NW w Pucku wieje...
i niezbyt mocno...
Na otwarte na pewno chwilowo za mało...
No cóż poczekamy zobaczymy

Awatar użytkownika
zielwandam

Post06 paź 2007, 10:04

nowy81 pisze:...
Siemka...ja swoje newsy mam ze źródeł, zanim "the shit hits the fan" czyli zanim dotrą do oficjałów a z tamątd się rozejdą albo zostaną uciszone. Mam rodzinę która pracuje w szpitalu w Pucku [bardziej na górze niż na dole w hierarchii] - a temu szpitalowi podlega centrum epidemiologiczne w Pucku a co za tym idzie... raporty do owego centrum co miesiąc składać musi sanepid.... Czy mam coś jeszcze dodać :?: :?: :?:

No cześć Nowy.
Jako że jestem człowiek dociekliwy to podrążyłem temat znow nieco głębiej...
Więc według Sanepidu w Pucku na terenie całego Powiatu Puckiego nie ma ŻADNEGO zagrożenia epidemiologicznego ze strony Zatoki Puckiej tudzież otwartego morza.
Wszystkie kąpieliska w powiecie są otwarte i nie ma jakiegokolwiek podwyższonego stężenia bakterii.
A znajomych ja również tu i ówdzie mam, też pewnie "wysokich", a się tym nie chwalę :wink:
Także jeśli coś to poproszę o konkrety z nieoficjalnych źródeł a nie generalne hasło bez pokrycia, że od Rewy po Karwie po wejsciu do wody bakterie nas zjedzą :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 10:35

Startujemy z Jurgenem do Karwi.
Jeżeli ktos ma ochote się podłączyć to zapraszamy.
Na miejscu powinniśmy byc po 12.
pzdr.

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz

Post06 paź 2007, 11:03

No ja tez sie tam pojawie :) dajcie jakis numer do siebie ;)

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 12:33

My z Gregorem lecimy do Sobieszewa , chłopaki z Malborka i Olsztyna pływaja na 12 m
wieje równo i jest niezła falka
pozdro janek

dreadless

Post06 paź 2007, 13:17

zielwandam pisze:...A znajomych ja również tu i ówdzie mam, też pewnie "wysokich", a się tym nie chwalę :wink:

A to niby co jest :?: 8)

Spoko ziel...pytałeś więc mówię skąd mam newsa. Dziś nawet gadałem coby się upewnić - stan podwyższony ale bez epidemii. Świadczy to tylko o tym że bałtyk jest tak samo czysty jak zawsze... :(
zielwandam pisze: Także jeśli coś to poproszę o konkrety z nieoficjalnych źródeł a nie generalne hasło bez pokrycia, że od Rewy po Karwie po wejsciu do wody bakterie nas zjedzą :wink:

Pozdrawiam

Hasło nie jest bez pokrycia bo prosto z sanepidu (prawie) :wink: ... mówię tylko to co usłyszałem i tyle. A to wszystko w trosce o was i o sprzęt który niechybnie zejedzą bakterie jak tylko wejdziecie do wody w zatoce :wink: :lol: :lol: :lol:

Dobrotliwie podzieliłem się newsem o stanie wody... który, nie wiem jak was, ale mnie tylko zmotywował do trzymania się bardziej na desce i nie spadania do wody :wink:

miłego śmigania. ja się na karwię pakuje

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post06 paź 2007, 18:44

nowy81 pisze:
zielwandam pisze:...A znajomych ja również tu i ówdzie mam, też pewnie "wysokich", a się tym nie chwalę :wink:

A to niby co jest :?: 8)

Spoko ziel...pytałeś więc mówię skąd mam newsa. Dziś nawet gadałem coby się upewnić - stan podwyższony ale bez epidemii. Świadczy to tylko o tym że bałtyk jest tak samo czysty jak zawsze... :(
zielwandam pisze: Także jeśli coś to poproszę o konkrety z nieoficjalnych źródeł a nie generalne hasło bez pokrycia, że od Rewy po Karwie po wejsciu do wody bakterie nas zjedzą :wink:

Pozdrawiam

Hasło nie jest bez pokrycia bo prosto z sanepidu (prawie) :wink: ... mówię tylko to co usłyszałem i tyle. A to wszystko w trosce o was i o sprzęt który niechybnie zejedzą bakterie jak tylko wejdziecie do wody w zatoce :wink: :lol: :lol: :lol:

Dobrotliwie podzieliłem się newsem o stanie wody... który, nie wiem jak was, ale mnie tylko zmotywował do trzymania się bardziej na desce i nie spadania do wody :wink:

miłego śmigania. ja się na karwię pakuje

A to co DEBATA :?: :!: :twisted:

My mieszkamy nad zatoką całe życie :!: /ja mam może 600m zmieniłem chatę :( ale za to widzę od Swarzewa do Chałup przez okno w kuchni :wink: / i... :!:
Do zobaczenia na wodzie :wink:
ps. Z innej beczki a widziałeś kiedyś cholesterol :?: bo ja nie :!:
Ostatnio zmieniony 06 paź 2007, 19:12 przez Pinio, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post06 paź 2007, 18:53

A poza to pływał ktoś dziś :?:
Sobieszewo /nawet nie wiem gdzie to jest :think: / to wiemy a reszta :?:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2007, 19:48

Pinio pisze:A poza to pływał ktoś dziś :?:
Sobieszewo /nawet nie wiem gdzie to jest :think: / to wiemy a reszta :?:

piekne pływanie w Sobieszewie :!: Pusta plaża, 14 knotów potem 16 :!: na latawki 11-13m , fale i czasami nawet słońce :!: Ciepełko .
ludzie z Olsztyna i Malborka :!: i 3city

Jutro powtórka , zapraszamy , pozdro janek

ps. jak dojechac? krajową siódemką od strony gdańska na ELBLĄG pare kilometrów za MACRO , skręt w lewo na SOBIESZEWO ...po przejechaniu mostu pontonowego w Sobieszewie w PRAWO na KRYNICE ...pare kilometów dalej skręt w LEWO na Osrodek i hotel " ORLE " dojazd do samej plaży .

dreadless

Post06 paź 2007, 21:38

dzięki fuu... brzmi całkiem nieźle.A jak głębokościowo :?:

Ja dziś godzinę na kumpla sprzęcie w jastarni ale wiatr czasami siadał no i z moim talentem to tylko parę halsów :oops:

dreadless

Post06 paź 2007, 22:35

Pinio pisze:...a widziałeś kiedyś cholesterol :?: bo ja nie :!:

No jasne...na wynikach badania krwi 8) ...no i za każdym razem kiedy rzuca się na mnie po otwarciu słoika majonezu to mam okazję spojrzeć mu prosto w oko. :wink:

pozdro

oskar48

Post06 paź 2007, 22:40

W Rewie też było całkiem przyjemnie. Między 14 a 16 nieźle wiało, tylko trochę niestety padało. Na jutro póki co prognozy są raczej słabe. Zobaczymy rano.

Awatar użytkownika
anfenger

Post07 paź 2007, 00:03

Rozmawiałem z Marcinem , a Marcin mówił , że jego tata mówił że jutro w Sobieszewie ma wiać tak jak jak dzisiaj :P

Awatar użytkownika
lucka
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post07 paź 2007, 08:19

JURGEN :!: :!: :!:

Gdzie foty :?:

W Karwi też było super

I tłoku nie było :wink:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”