z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post18 maja 2015, 09:54

Sayyid_Ahmad pisze:
kubutek pisze:jakieś info z 1/2? warto się wybrać?

Przy Kaperze 20-25. :thumbsup:

Ty jeszcze masz siły na dzisiaj? :thumbsup: Udanego pływania, a to piwko powyżej to chyba wiesz z jakiej okazji :) Ja dziś odpuszczam, obowiązki domowe wzywają... Ale jak wracałem ponad godzinę temu z pracy, to myślałem że lipa dziś będzie, bo padało na półwyspie, na szczęście wiatr rozwiewa chmury i słonko już na właściwej pozycji :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2015, 10:43

Rhall pisze:
boldek pisze:Bo nie byłeś na półwyspie, a "jedynie" w Rewie :thumbsup: W mekce serferów wiatr miotał niczym szatan, drzewa się kładły, a od 9:00 do 11:00 miałem fajne loty na 9 m 8) Tylko tak trochę jakby nierówno czy coś...

Surfpoint - Maszoperia nie znajduje się na półwyspie. A to przepraszam :)

..więc w Jastarni jak zwykle musiało być słabiej :idea:

peace

Awatar użytkownika
Grzegorz KiteLife
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2015, 11:49

Wiesz... jedni patrzą tylko na porywy i są tym zajarani a inni na średnią. Wczoraj wiatr to średnia okolo 25 do 30. Jakie kopy? Nie wiem, nie zwracam na to uwagi. :hand:

Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2015, 19:54

boldek pisze:Ty jeszcze masz siły na dzisiaj? :thumbsup: Udanego pływania, a to piwko powyżej to chyba wiesz z jakiej okazji :) Ja dziś odpuszczam, obowiązki domowe wzywają... :)

Resztki sił zostały. Teraz mam absencje ze dwa tygodnie wiec musiałem wiatr wycisnąć ile sie dało :) wiem, wiem z jakiem. Dziekowka :thumbsup: nast. Razem i tak sie napijemy :mrgreen:
A dzisiaj 4 godz. Na 9m' zacne były.
:clap:

Awatar użytkownika
kfiecien
Deska: flexifoil hadlow free/wakestyl
Latawiec: PrimaDonna Vegas Vibe
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2015, 20:29

Faktycznie kto zostawiał trochę sił i czasu na dziś to dobrze zrobił, bo warunki w rewie chyba najlepsze z ostatnich dni, w sam raz na 9m, ciepło, słonecznie w miarę równo jak na rewę

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2015, 15:27

Dziś na 0,5wyspie warunki zmienne ,odbiegające od prognozy np. teraz odczyt z wiatromierza w Jastarni 17knt W :thumb:

KonradB
Postawił piwka: 1 raz

Post19 maja 2015, 16:40

No właśnie miałem w tym dziale napisać jak jest z tą sprawdzalnością pogód jeśli chodzi o półwysep ponieważ, chciałem za tydzień pojechać tam na parę dni i z tego co patrzyłem na pogody to nie wyglądało to zachęcająco.

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2015, 16:42

KonradB pisze:No właśnie miałem w tym dziale napisać jak jest z tą sprawdzalnością pogód jeśli chodzi o półwysep ponieważ, chciałem za tydzień pojechać tam na parę dni i z tego co patrzyłem na pogody to nie wyglądało to zachęcająco.

Meteo.pl model UM sprawdza się w około 90% - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. :hand:

pietkun
Latawiec: vegas
Dostał piwko: 6 razy

Post19 maja 2015, 18:11

donaj pisze:Bite 3.5 h w rewie na 9tce. Dziurawo i czasami niebezpiecznie. Ale janusze wczoraj nie zawiedli z latawcami w zenicie ledwo co plywajac blokowali spot wysmienicie bo nie ma to jak lewo prawo bez zadnej przyjemnosci, podziwiam. Dobra wprawka przed sezonem. No i nie zapomnijmy o zelastwie pod nogami. Rasowi wsiarze, halsik 2 minuty a potem dryfowanie na spocie z kominem przez 15 minut.... Anyway was fun.

Rano wiało chyba równiej, od 9 do 10:30 było spoko a potem jakoś tak "dziurawo" się porobiło.
Przed tym jak przyjechałeś było jeszcze luźno na spocie , ale kilku januszy już urzędowało. Trochę lipa, że są tacy co nie mierzą sił na zamiary i wychodzą w całkiem konkretny wiatr bez minimum umiejętności zapewniających bezstresowe mijanie, holowanie po deskę itd. :hand:
filmik z niedzieli, były sporo lepsze loty - ale wiadomo: nienagrane = nie było :)
phpBB [video]

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post19 maja 2015, 21:13

Kubs0n pisze:
KonradB pisze:No właśnie miałem w tym dziale napisać jak jest z tą sprawdzalnością pogód jeśli chodzi o półwysep ponieważ, chciałem za tydzień pojechać tam na parę dni i z tego co patrzyłem na pogody to nie wyglądało to zachęcająco.

Meteo.pl model UM sprawdza się w około 90% - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. :hand:

Potwierdzam słowa KubsOn'a. Jak na razie dla mnie model UM jest numerem jeden, też oceniam sprawdzalność na 90-95%. Jest wg mnie lepszy od np. WG Pro - tego używam w sumie już tylko by potwierdzić odczyt UM :)

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post20 maja 2015, 08:53

..
Ostatnio zmieniony 20 maja 2015, 08:55 przez donaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
donaj

Post20 maja 2015, 08:53

..
Ostatnio zmieniony 20 maja 2015, 08:55 przez donaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
donaj

Post20 maja 2015, 08:54

pietkun pisze:
donaj pisze:Bite 3.5 h w rewie na 9tce. Dziurawo i czasami niebezpiecznie. Ale janusze wczoraj nie zawiedli z latawcami w zenicie ledwo co plywajac blokowali spot wysmienicie bo nie ma to jak lewo prawo bez zadnej przyjemnosci, podziwiam. Dobra wprawka przed sezonem. No i nie zapomnijmy o zelastwie pod nogami. Rasowi wsiarze, halsik 2 minuty a potem dryfowanie na spocie z kominem przez 15 minut.... Anyway was fun.

Rano wiało chyba równiej, od 9 do 10:30 było spoko a potem jakoś tak "dziurawo" się porobiło.
Przed tym jak przyjechałeś było jeszcze luźno na spocie , ale kilku januszy już urzędowało. Trochę lipa, że są tacy co nie mierzą sił na zamiary i wychodzą w całkiem konkretny wiatr bez minimum umiejętności zapewniających bezstresowe mijanie, holowanie po deskę itd. :hand:
filmik z niedzieli, były sporo lepsze loty - ale wiadomo: nienagrane = nie było :)
phpBB [video]

Filmik widzialem na FB i odrazu ruszylismy sprawdzic o 12 na wlasnej skorze :D
Kurcze tez mialem fajne loty i pomimo tego ze okolo 5-8 osob robilo fotki, 2 filmiki to nigdzie nie ma na FB ani KF :/.
Apeluje do was ! :)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2015, 13:03

donaj pisze:Apeluje do was ! :)

..zwłaszcza o lądowania :evil:

peace

Awatar użytkownika
Manianaa
Deska: 77 project
Latawiec: Core
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 15 razy

Post20 maja 2015, 15:16

Ziomek. pisze:
donaj pisze:Apeluje do was ! :)

..zwłaszcza o lądowania :evil:

peace

Chodzą słuchy, że podobno mozna krecić kiteloopy przed lądowyaniem i że niby łatwiej odjechać...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”