z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post28 maja 2014, 21:48

Jelitkowo dzisiaj weszło malinowo :thumbsup: :thumbsup: Na 9 dość grubo czyli idealnie + całkiem przyjemna falka a do tego woda która już jest na tyle luksusowa, że da radę bez dodatkowych neoprenów :evil: :evil: więcej więcej

Mateuszol

Post28 maja 2014, 22:12

Hej,

Prośba o podpowiedź,..
wybierałem się jutro do Chałup na kite'a, jednakże wiatr północny więc myślę, że druga strona czyli puck albo rewa będzie lepsza.

Tyle że mam pytanie - jestem mega początkujący więc wolałbym jak najwięcej wody z gruntem (najlepiej tak jak w chałupach) - możecie podpowiedzieć czy rewa jest dobrym pomysłem i gdzie najlepiej się skierować????

Z góry wielkie dzięki za szybkie info - szkoda czasu na szukanie odpowiedniej miejscówki...

pietkun
Latawiec: vegas
Dostał piwko: 6 razy

Post28 maja 2014, 22:34

Mateuszol pisze:Hej,

Prośba o podpowiedź,..
wybierałem się jutro do Chałup na kite'a, jednakże wiatr północny więc myślę, że druga strona czyli puck albo rewa będzie lepsza.

Tyle że mam pytanie - jestem mega początkujący więc wolałbym jak najwięcej wody z gruntem (najlepiej tak jak w chałupach) - możecie podpowiedzieć czy rewa jest dobrym pomysłem i gdzie najlepiej się skierować????

Z góry wielkie dzięki za szybkie info - szkoda czasu na szukanie odpowiedniej miejscówki...

jeśli jestes mega początkujący to żadne miejsce poza chałupami nie będzie dla ciebie dobre ;/
rewa zdecydowanie tylko dla zaawansowanych
w pucku masz więcej płycizny ale przy tym kierunku będziesz "dopychany" do brzegu co stwarza zagrożenie w momencie gdy nie kontrolujesz sytuacji.
Jeśli chcesz zrobić duży postęp i bezstresowo się pobawić to może umów się na jakąś lekcje indywidualną w pucku ? Na pewno przy północnym wietrze szkoli tam Ziomek (wake.pl) oraz kilka innych szkółek , ale jakich to ci już dokładnie nie powiem.

powodzenia:)

Hanabero
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 1 raz

Post28 maja 2014, 22:38

Mateuszol pisze:Hej,

Prośba o podpowiedź,..

Rewa jest dość wymagającym spotem w moim odczuciu, jeśli nie umiesz swobodnie pływać prawo /lewo , ostrzyć to raczej Ci to odradzam. Duzo body draggów się narobisz a z reguły jest tam tłoczno i mało miejsca na ewentualne szalone spływanie z wiatrem bo nie utrzymasz krawędzi. ;)

Mateuszol

Post28 maja 2014, 23:03

dzięki za info, a podpowiesz coś alternatywnego na wiatr z północy??? :) Oczywiście z możiwie długim wypłyceniem..

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post28 maja 2014, 23:05

Oj straszycie chłopaka ta Rewą, a nie taka straszna. Jeśli wyjdzie na cypelku na prawo to będzie miał i grunt i komfort małego tłoku, byleby nie zapuszczał się za daleko, bo i grunt straci lub pływanie skończy w Mechelinkach :)
Zabrałem dziś do Rewy adepta kitesurfingu, zaliczył parę spływów, zgubił deskę, którą wyłowił mu windsurfer, ale zaliczył pierwsze udane halsy i wielki banan na gębie. :)
Przy tym kierunku wiatru, ciężko przychodzi cokolwiek innego do głowy jak Rewa, czy Puck.
Z reszta wszędzie będzie bezpiecznie byleby zachować zdrowy rozsądek i niekiedy zimną krew.

Awatar użytkownika
Hersones
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post28 maja 2014, 23:51

sobieszewo, dzisiaj było mistrzowskie, wielkie fale, dobry mocny wiatr, była moc :twisted:

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post29 maja 2014, 05:08

chcialem wszystkim ktorzy pomogli mi wczoraj w akcjii ratunkowej w brzeznie serdecznie podziekowac. Chcialbym tez ostrzec wszystkich by plywali z 100% sprawnie sprzetem. Moze opisze sytuacje w jaki sposob mialem zlamanie otwarte piety. Plywalem z lekko nesprawnym strapem w desce. Po wykonaniu kiteloopa z backrollem wypadla mi jedna noya ze strapa przez co stracilem rownowage i polecialem na pelnym powerze prosto w fale. Niestety przez niesprawnego lewego strapa nie wyciagnale stopy i uderzylem w fale pieta przez deski co skonczylo sie jak upadkiem na beton. Koniec koncem zlamanie otwarte piety w 2 miejscach. Do zobaczenia w przyszlym sezonie. Mam nadzieje ;). Taki zarcik na koniec : sprzedam strapy cabrinha sync lekko uszkodzone 2011 :evil::evil::evil:

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Awatar użytkownika
MWILCZ
Deska: Foil Moses Onda, CORE Choice
Latawiec: Core XR-6,9,12, Core GTS, SOUL
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 38 razy

Post29 maja 2014, 06:02

donaj pisze:chcialem wszystkim ktorzy pomogli mi wczoraj w akcjii ratunkowej w brzeznie serdecznie podziekowac. Chcialbym tez ostrzec wszystkich by plywali z 100% sprawnie sprzetem. Moze opisze sytuacje w jaki sposob mialem zlamanie otwarte piety. Plywalem z lekko nesprawnym strapem w desce. Po wykonaniu kiteloopa z backrollem wypadla mi jedna noya ze strapa przez co stracilem rownowage i polecialem na pelnym powerze prosto w fale. Niestety przez niesprawnego lewego strapa nie wyciagnale stopy i uderzylem w fale pieta przez deski co skonczylo sie jak upadkiem na beton. Koniec koncem zlamanie otwarte piety w 2 miejscach. Do zobaczenia w przyszlym sezonie. Mam nadzieje ;). Taki zarcik na koniec : sprzedam strapy cabrinha sync lekko uszkodzone 2011 :evil::evil::evil:

O ja pi....lę. Stary zdrowia życzę. ( uderzyles piętą w deskę?).

Awatar użytkownika
zeus1410
Deska: NHP
Latawiec: 9, 6
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 19 razy

Post29 maja 2014, 07:27

A mówią że sport to zdrowie

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2014, 08:19

ałć :? ta kontuzja niestety szybko i łatwo się nie leczy :?
życzę, by w Twoim przypadku było inaczej :thumb:

peace

Ker-mit
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2014, 09:13

Donaj, szybkiego powrotu do zdrowia życzę...

mam nadzieję, że pojawisz się od czasu do czasu na spocie...

Jesteś uparty jak osioł, więc zakładam że zrobisz wszystko aby wrócić jak najszybciej na wodę ... może już końcówka wakacji pierwsze halsy. :thumbsup:

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2014, 09:58

Donaj jak zwykle coś musi od...ć :twisted:

Nie widziałem wczorajszej akcji, bo łapałem falki daleko od brzegu ( tam wczoraj chodziły najlepsze ) i dopiero dowiedziałem się jak spłynąłem. Wracaj do zdrowia chłopie!

Awatar użytkownika
donaj
Deska: Shinn ADHD
Latawiec: Vegas
Postawił piwka: 74 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post29 maja 2014, 10:08

zanim zaczne wracac do zdrowia to musze wpierw czekac 2 tygodnie na ooeracje. zanim obrzek zejdzie. kermit odwiedze ;)

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2014, 12:16

Donaj ja solidarnie z tobą też jestem kontuzjowany, mam pęknięcie kostki przyśrodkowej kości piszczelowej.Ale nie martw się z gipsem też można kajtowac na dowód czego dorzucam foto z wczorajszych skoków "na jedną nóżkę".Trzymaj się i do zoba na wodzie :thumb:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”