Trzydniówka ???? na Dziećkowicach

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
hucho hucho

Post24 mar 2011, 19:03

sezon na dziećkach otwarty :D w słońcu
nawet w piance 3:2 zimno nie było

największym zmartwieniem w tym roku będzie dojazd
bo do września będą wiadukt pod autostradą remontować i wjazd jest zamknięty

seba76
Deska: Nobile NHP/50Fifthy
Latawiec: Cabrinha/North/Wainman
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 14:30

jesli jestes z krakowa to zap.na zalew chechlo okolice chrzanowa,trzebini troszke blizej niz do dzieckowic. Zbiornik ma 2 piaszczyste plaze-jedna malutka.zalew jest mniejszy niz dzieckowice ale wystarczajacy na plywanie np.motorowka.glebokosc wody maks.2.5 m .nie wiem tylko jaki kierunek wiatru-wyst.na zbiorniku.jak bede w pl to sprawdze.pozdr.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 16:43

seba76 pisze:jesli jestes z krakowa to zap.na zalew chechlo okolice chrzanowa,trzebini troszke blizej niz do dzieckowic. Zbiornik ma 2 piaszczyste plaze-jedna malutka.zalew jest mniejszy niz dzieckowice ale wystarczajacy na plywanie np.motorowka.glebokosc wody maks.2.5 m .nie wiem tylko jaki kierunek wiatru-wyst.na zbiorniku.jak bede w pl to sprawdze.pozdr.

Przeciez to 'kaczok' jakis jest totalny :lol: Wieksze sa niektore stawy hodowlane. Na dodatek totalnie zalesiony + walek od zachodniej czesci. Jak sie uprzesz to moze przy S kierunkach tam poplywasz tylko po co? sie meczyc :D

seba76
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 18:56

szed pisze:
seba76 pisze:jesli jestes z krakowa to zap.na zalew chechlo okolice chrzanowa,trzebini troszke blizej niz do dzieckowic. Zbiornik ma 2 piaszczyste plaze-jedna malutka.zalew jest mniejszy niz dzieckowice ale wystarczajacy na plywanie np.motorowka.glebokosc wody maks.2.5 m .nie wiem tylko jaki kierunek wiatru-wyst.na zbiorniku.jak bede w pl to sprawdze.pozdr.

Przeciez to 'kaczok' jakis jest totalny :lol: Wieksze sa niektore stawy hodowlane. Na dodatek totalnie zalesiony + walek od zachodniej czesci. Jak sie uprzesz to moze przy S kierunkach tam poplywasz tylko po co? sie meczyc :D

Zapewne - Kaczok - skoro byl tam klub Zeglarski,Kajakowy,Kanadyjkowy itd ? a nawet Windsurfing - łodzie motorowe itd nie zapomnij ze twoje Dzieckowice to Ujecie Wody Pitnej na ktorym legalnie nie mozesz nawet nogi zamoczyc (-: i tez posiada wał ochronny oraz brzegi (zalesione).
Istnieje jeszcze Zalew Sosina na ktorym tez jest opcja plywania - sa tam nawet narty Wodne .

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 20:31

seba76 pisze:Zapewne - Kaczok - skoro byl tam klub Zeglarski,Kajakowy,Kanadyjkowy itd ? a nawet Windsurfing - łodzie motorowe itd nie zapomnij ze twoje Dzieckowice to Ujecie Wody Pitnej na ktorym legalnie nie mozesz nawet nogi zamoczyc (-: i tez posiada wał ochronny oraz brzegi (zalesione).
Istnieje jeszcze Zalew Sosina na ktorym tez jest opcja plywania - sa tam nawet narty Wodne .

To, ze na jakims oczku wodnym jest klub Zeglarski czy WS'y to wybacz ale jakos mnie nie przekonuje :wink: Dla przykladu na Pogorii 3, Przeczycach, Chechle-Nakle itp. tez sa. I jakos nikt tam nie plywa regularnie na KS. To chyba o czyms swiadczy prawda.. Mysle, ze nie bez powodow chlopaki z Krakowa przyjezdzaja w nasze strony na Dziecki, Pszczynke, Goczalki i P4.
ps. gwarantuje Ci, ze na Dzieckach mozna legalnie plywac na kajcie :wink:

seba76
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 21:44

Znam Dziecki dobrze (-: ale to nie oznacza ze nie moge spr.czegos innego (-: a miejsce o ktorym mowa znam jak wlasna kieszen) - sa ludzie na forum ktorzy plywaja na stawach hodowlanych i zyja (-: kwestia checi oraz bezpieczenstwa,warunkow.

cytuje:http://www.kiteforum.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=przemy%C5%9Bl&fid%5B%5D=7&start=15

Kazdy ma prawo wyboru - ja informuje tylko ze mozna sprawdzic ten Zbiornik - 54ha to nie tak malo

[img]http://www.mapofpoland.pl/zdjecia-12372/Zalew-Chechło-Chrzanów.jpg[/img]
phpBB [video]

phpBB [video]

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 21:52

Seba, nie mam zamiaru Cię zniechęcać.. wręcz przeciwnie. Chętnie zobacze na forum nowy wątek pt. Zalew Chechło. Sam często gdy nie wieje szukam nowych spotów i stawom hodowlanym też się już przyglądałem. Ale niestety prawda jest taka, że takich zbiorników jest od groma wszędzie i zazwyczaj po pierwszym pływaniu każdy już wie dlaczego tam nie ma sensu pływać :wink: Ale życzę Ci jak najbardziej powodzenia!

Mnie bardziej by interesowaly te rejony wyrobisk piasku i stawow jakies 10-12 km w prostej lini na poludnie od tego Chechla:
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 1&t=h&z=14

seba76
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2011, 22:11

Mowisz o tych rozlewiskach Wisły,Skawy ? tam sa tez stawy hodowlane - z tego co wiem

Mr.Mind

Post13 cze 2011, 21:22

Witam Panowie widzę sezon na dziećkowicach już otwarty czekałem na to całą zimę chociaż nie próżnowałem i po śniegu już stawiałem swoje pierwsze kroki na snowkite.
Tutaj moja gorąca prośba do osób doświadczonych które pływają na dziećkach o kilka porad dla niedoświadczonego kolegi.
Jestem z Jaworzna wiec w kilka minut mogę się zjawić na miejscu ze sprzętem kwestia delikatnego dogadania terminu z góry proszę o odzew w tej sprawie a po pływaniu oczywiście wyskoczymy na jakiegoś browara ;)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 21:04

Mr.Mind pisze:Witam Panowie widzę sezon na dziećkowicach już otwarty czekałem na to całą zimę chociaż nie próżnowałem i po śniegu już stawiałem swoje pierwsze kroki na snowkite.
Tutaj moja gorąca prośba do osób doświadczonych które pływają na dziećkach o kilka porad dla niedoświadczonego kolegi.
Jestem z Jaworzna wiec w kilka minut mogę się zjawić na miejscu ze sprzętem kwestia delikatnego dogadania terminu z góry proszę o odzew w tej sprawie a po pływaniu oczywiście wyskoczymy na jakiegoś browara ;)

Jedna podstawowa rada: trzymaj sie z dala od wałka :wink:
Generalnie plywa sie tam (na spocie wave) przy SW i W ale z tego co wiem jest chyba teraz klopot z dojazdem pod sam walek bo cos tam ponoc przebudowuja i jest droga zamknieta. Tak wiec moze byc spory problem z dostaniem sie autem w poblize spotu.
Moze ktos tam byl ostatnio i da znac jak to teraz wyglada?

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post15 cze 2011, 09:00

Mr.Mind pisze:Witam Panowie widzę sezon na dziećkowicach już otwarty czekałem na to całą zimę chociaż nie próżnowałem i po śniegu już stawiałem swoje pierwsze kroki na snowkite.

Dam Ci taką rade abyś poki co odpuscił Dziecki, lepiej pocwiczyc na innym spocie który jest bezpieczniejszy ale nie namawiam.

tbrzostowski
Deska: Nobile NBL
Latawiec: Best Kahoona 11,5

Post15 cze 2011, 10:24

Hej - a co ciezko na Dzieckowicach? na jakim innym spocie w okoliach krakowa mozna pocwiczyc?

Maslak pisze:

Dam Ci taką rade abyś poki co odpuscił Dziecki, lepiej pocwiczyc na innym spocie który jest bezpieczniejszy ale nie namawiam.

Awatar użytkownika
luzszymon
Deska: NHP '11
Latawiec: C4/Catalyst
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 10:35

Generalnie na śródlądziu ciężko. Pogoria lepsza bo niezależnie gdzie spłyniesz to da się wyjść ok z wody.

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post15 cze 2011, 10:37

Hej!
Ja jestem z Jaworzno, i jak pierwszy raz pojechałem na dziećkowice popływać, to mi w nierównym wietrze latawiec przepadł i przechodząc przez powerzone zabrał mnie w krzaki. Tylko dzięki przytomności reszty ekipy i szybkiej reakcji, wciąż mam latawiec w jednym kawałku i sam również wyszedłem bez szwanku.

Generalnie dziećki są super, ale z doświadczeniem. aż chce się wejść do wody widząc jak ekipa tam pływa.

Sam wybieram się przy jakiejś okazji na pogorię lub łąkę popływać. Jak będzie okazja daj znać, może się ustawimy.

Pozdro

tbrzostowski
Deska: Nobile NBL
Latawiec: Best Kahoona 11,5

Post15 cze 2011, 10:42

Hej a podrzucisz jakies swieze info info o tej pogorii czy lace - jak tam jest - skad startowac? dzieki

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”