Kadynki?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 00:21

Nie wrzucaj takich wielkich zdjec bo tego ogladac sie nie daje :!: :!:

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2010, 09:08

Krzaq pisze:Nie wrzucaj takich wielkich zdjec bo tego ogladac sie nie daje :!: :!:

krzaku co sie burzysz !!! foty da sie oglądać tylko trzeba sposobem!!!!! pływanko było dobre michał robi postępy. A ty się nie burz bo zmarszczek dostaniesz!!!!!!

Awatar użytkownika
SzybkiEgon

Post14 cze 2010, 17:11

kolo pisze:Nie "blondynka", tylko źle zadane pytanie.. Ale z tego co widziałem to udało się Wam trafić..

Tak, tak trafiliśmy.
Bardzo fajny spot.
pozdrowienia dla wszystkich, których poznaliśmy

FoTomek
Deska: tylko deska:)

Post16 cze 2010, 15:25

Heja! Macie już jakąś liste chętnych na Stacyjke? Wiadomo po ile by wyszło na głowe i jak by to wyglądało wogole?????

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2010, 15:40

temat obczaja schabik, wkrótce da jakieś info.

Awatar użytkownika
schabik
Kontaktowanie:

Post16 cze 2010, 22:31

Witam

Informacje dotycząte stacji pogody:

Model: http://thermocenter.home.pl/Stacja_z_do ... 41-92.html 370pln.

Jest to typowa stacja pogody, wykorzystywana amatorsko... z mozliwością podłaczenia przez port USB do komputera.
Do tych stacji istnieje mozliwość wgrywania dowolnego oprogramowania. ( Cumulus - darmowy, Heavy Weather, Weather Display)
Stacja co 48s. zbiera odczyty z czujników i co 5 minut wysyła je do kompa.

Cumulus - typowa aplikacja zbierająca dane ze stacji do komputera (wykresy, statystiki itp.)

Tak to wygląda: http://www.branicemeteo.solarus.pl/ ( html+css - można dowolnie podmienić )
Program posiada mnóstwo opcji do konfiguracji stacji z pozycji kompa.

Dodatkowo istnieje zajebista wtyczka, dzięki której będzie można śledzić wiatr w czasie rzeczywistym.

http://www.branicemeteo.solarus.pl/realtime/ ( Dla osób nie posiadających wtyczki SilverLight zalecam szybką instalację z okna przeglądarki)
Units z prawej - ( m/s,knots,km/h itp )

Krótki filmik identycznej stacji pogodowej (model z ogniwami słonecznymi)

http://www.youtube.com/watch?v=gzOOrn35 ... r_embedded

Reszta.

Po wstępnych ustaleniach, z kolegami z bazy w Kadynach dostaliśmy pozwolenie na umieszczenie stacji " - do końca września- " na maszcie przy Srebrnej

Riwierze. Chłopaki posiadają tam komputer, z dostępem do Neta. Kwestia konfiguracji stacji i sprzętu.

Jako że jestem zwolennikiem tego, co by stacja była w pałni mobilna...daje propozycje zakupu mini serwera Dell SX270. Koszt około 150pln...

http://www.allegro.pl/item1078729097_de ... om_xp.html

Zainstalujemy na nim oprogramowanie, które będzie archiwizowało dane ze stacji.( Sprzęt będzie nasz, nie będzie obawy utraty danych) Dodatkowo bedzie

można łączyć się z komputerem zdalnie. ( co będzie +sem przy ew.usterkach i naprawie )

Kwestia najwazniejsza...internet+lokalizacja!!

Na dzien dzisiejszy sprawa jest prosta. Kupujemy stację + ew.(serwer) podpinamy do neta, szybka konfiguracja i dane lecą na www.
We wrześniu będziemy musieli podjąć decyzję przeniesienia stacji. Wtedy dojdzie rozkmina z internetem. Na dzień dzisiejszy najlepszą opcją jest internet

mobilny( ew. internet z wioski )

Koszt całości około 550pln.

Ja bym widział to tak... kupie stacje za własna $$$ podlacze do kompa, obadam jak śmiga. Wtedy wypiszecie, ile ew ludków byłoby chętnych.

Nie chce nic ukrywac, ale sam nie wiem jak to będzie działało. Z tego co wyczytałem, jest masa takich stacji w polsce i działają bez zarzutów.
Jeśli znajdzie się 11 chętnych, to mamy całoroczne statystyki za 50pln. http://www.branicemeteo.solarus.pl/realtime/ Tutaj dokładnie widać jak fajnie to śmiga. Myślę ze nie jeden z nas dzięki temu zaoszczędzi czas, benzyne no i nerwy...przyjezdzając w ciemno do Kadyn.

Awatar użytkownika
cybkryst
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post16 cze 2010, 23:40

Ja na 100% wchodze w tą stacje.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2010, 06:35

więc tak:
1. schabik
2. cybkryst
3. przemjas
4 ........

dopisywać się panowie i panie do listy ;)

i niech ktoś suszary włączy bo coś nie wieje.

Awatar użytkownika
yaroo
Kontaktowanie:

Post17 cze 2010, 08:50

Popieram pomysł stacji, nóżka się już zrosła gipsu niema, więc nie długo na wodę będzie można ruszyć, czekam na info gdzie i jak pieniążki wpłacić

Jacek olsztyn
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 20 razy

Post17 cze 2010, 09:22

Ja też się dołożę :!:

Moniczka86
Kontaktowanie:

Post17 cze 2010, 10:34

Jestem za!!!
Jeszcze tydzień, koniec sesji i wyciągam spadochron :)

FoTomek

Post17 cze 2010, 12:17

No całkiem obiecująco to wygląda:) Ja jestem na tak na jakieś 80 proc:) Ale trzeba by oblukać temat co zrobic we wrzesniu bo lipa bedzie jak 2miechy pochodzi a potem bedzie niewykozystana.A pewnie wszyscy sie wqzą jaknp przez dwa miechy bedzie dziura i popływamy pare razy-hehe

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2010, 12:24

To przynajmniej nie wywalisz kasy na jeżdżenie tam i z powrotem.
A nie myśleliście, żeby dane przesyłać do jakichś serwerów typu windguru lub icm? Może oni za to płacą albo przynajmniej dołożą do netu :?:

FoTomek

Post17 cze 2010, 12:26

AAA i jeszcze jedno-jak stacja bedzie juz działała to kazdy składkowicz bedzie miał jakies hasło czy jak?Nie ma np takiej opcji przypadkiem ,że jak sie zainstaluje to przez natłok ludzi np bedzie sie wieszało i ci co sie zzucali beda sie wqzac ze sprawdzic nie mogą wtedy kiedy chcą? :)

Awatar użytkownika
schabik
Kontaktowanie:

Post17 cze 2010, 13:33

Tłoku nie będzie... stronka stacji na login i hasło ;) Dalsza lokalizacja stacji to Suchacz ew Tolkmicko. Jestem totalnym nowicjuszem, jeśli chodzi o tego typu meteo. To co zebrałem...dodałem, reszta zależy już od nas... Jesteśmy otwarci, to ma być nasz wspólny projekt. Każdy jest współodpowiedzialny i wszelka pomoc wskazana. ;)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”