Sal (Cabo Verde) 9-23 listopada 2013 - bagaż sportowy

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2013, 13:49

życzę powodzenia spakowania 3 osób do jednego quivera i zmieścić się w limicie 32kg. Jak się ma 1 dechę, 1 latawiec, bar, trapez strapy to już jesteśmy w okolicy limitu - 10kg na osobę. Przeciętnie jak kogoś stać na taki wyjazd to nie leci z 1 ale przynajmniej 2-3 latawcami. Jakoś marnie to widzę. Sam ostatnio pakowałem quiver 3 latawce, 2 bary, buty wake, jedna deska, strapy i trochę innych śmieci (lycry, cienka pianka, bez trapezów) i wyszło 23kg z "opakowaniem".
Po zasłyszanej historii z wyłapywaniem przez celników w Egipcie walizek z niezgłoszonym sprzętem sportowym i żądaniem zapłaty 600usd albo opcji szybkiego powrotu, odechciało mi się ładowania latawców po bagażach.

Awatar użytkownika
bellaiza
Latawiec: Naish Cult Sport, RRD Passion
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post04 lis 2013, 14:12

onzo pisze:Po zasłyszanej historii z wyłapywaniem przez celników w Egipcie walizek z niezgłoszonym sprzętem sportowym i żądaniem zapłaty 600usd albo opcji szybkiego powrotu, odechciało mi się ładowania latawców po bagażach.

Mam nadzieję, że takie rzeczy to tylko w Egipcie... bo my na pewno przewieziemy latawiec w bagażu głównym. Nikt się do nas nie dorzuca, więc mój Kamil postanowił się sam spakować do 15kg. A więc tak naprawdę pewnie 2 latawce wylądują w głównym: "Kotku, co Ci więcej potrzeba do szczęścia na Sal - 1 strój kąpielowy, pareo, krem z filtrem i klapki ;D"

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post04 lis 2013, 15:29

onzo pisze:życzę powodzenia spakowania 3 osób do jednego quivera i zmieścić się w limicie 32kg. Jak się ma 1 dechę, 1 latawiec, bar, trapez strapy to już jesteśmy w okolicy limitu - 10kg na osobę. Przeciętnie jak kogoś stać na taki wyjazd to nie leci z 1 ale przynajmniej 2-3 latawcami. Jakoś marnie to widzę. Sam ostatnio pakowałem quiver 3 latawce, 2 bary, buty wake, jedna deska, strapy i trochę innych śmieci (lycry, cienka pianka, bez trapezów) i wyszło 23kg z "opakowaniem".
Po zasłyszanej historii z wyłapywaniem przez celników w Egipcie walizek z niezgłoszonym sprzętem sportowym i żądaniem zapłaty 600usd albo opcji szybkiego powrotu, odechciało mi się ładowania latawców po bagażach.

Jak ktos lata z decha wave to ciezko z wykupieniem dwoch sportowych bagazy,
troche to przedraza ;-) a spakowanie calego sprzetu w torbe na wave'a
graniczy z cudem, nawet w torbe z crossmax'u ;-)

Pozdro...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”