A moze Miedwie?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
verbel
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 14:02

nie kupie northa :twisted:

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 14:21

verbel pisze:nie kupie northa :twisted:

Żeby nie zrazić ludzi do Northa chciałbym zaznaczyć, że nie słyszałem (jak do tej pory) o eksplodujących Rhino 05 :D

Awatar użytkownika
verbel
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 14:36

kwestia czasu ?? :P :twisted:

Gość

Post02 cze 2005, 15:08

Myśle, że ta cała sprawa musiała Northa sporo kosztować (pod względem finansowym i nie tylko) i dlatego przy projektowaniu Rhino 05 zwrócili szczególną uwagę na to, żeby takie sytuacje nie miały już miejsca.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 16:30

Anonymous pisze:Myśle, że ta cała sprawa musiała Northa sporo kosztować (pod względem finansowym i nie tylko) i dlatego przy projektowaniu Rhino 05 zwrócili szczególną uwagę na to, żeby takie sytuacje nie miały już miejsca.

no i cene na wszelki wypadek zrobili taka, zeby jak cos, to bedzie na wymiane przez producenta :evil:

Awatar użytkownika
Blekota
Latawiec: ss
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 18:19

verbel pisze:kwestia czasu ?? :P :twisted:

Pożyjemy zobaczymy, w tym roku widziałem, że na Zatoce śmiga sporo Northów - jak ludzie będą pisać, że im kajty pękają......... to ja Northa nie kupuje. 8)

Dr Eutanator

Post02 cze 2005, 20:04

Anonymous pisze:witam,
gwarancji od producenta nie masz, to oczywiste. istnieje jednak cos takiego jak rekojmia. nawet gdy kupujesz od osoby prywatnej i otrzymales cos co nie jest sprawne lub ma wade ukryta to masz prawo ottrzymac zwrot kasy. jest to zawarte w kodeksie cywilnym. jesli kupiles w niemczech to tam tez cos takiego istnieje. chyba jest rok od zakupu.
dowodem zakupu moze byc wygrana aukcja oraz potwierdzenie zrobienia przelewu. to wystarczy zupelnie.
jesli kupiles kite nowy to pewnie od jakiegos dystrybutora lub ze sklepu co mial wyprzedaz. to ze rhino 04 strzelaja w powietrzu i na ziemi to juz gdzies slyszalem. sprawa moze byc przez to znacznie prostrza...

jeden tylko problem... czy warto czekac i nie plywac
:?:

tak tylko ku poprawności

coś takiego jak rękojmia nie istnieje bodajże już od dwóch lat

jest za to obowiązek wywiązania się z warunków umowy

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 20:39

Latawiec jest juz u Bola, powinno byc ok. Troche odbieglismy od glownego tematu.
A wiec do rzeczy - sobota, poludniowy zachod, 12 wezlow. To co, plywamy? 8)
Pozdro

Gość

Post02 cze 2005, 22:26

jak wieje to ja naleze!

pozdr,
qba

..
Kontaktowanie:

Post02 cze 2005, 23:47

Dr Eutanator pisze:tak tylko ku poprawności

coś takiego jak rękojmia nie istnieje bodajże już od dwóch lat

jest za to obowiązek wywiązania się z warunków umowy

Prawde mówisz, prawde

pzdr
Grzesiek

Awatar użytkownika
O'błędnik
Kontaktowanie:

Post03 cze 2005, 12:37

Jest dokładnie tak jak pisze Blekota , że na zatoce śmiga w tym roku dużo north'ów. Byłem i widziałem, według mnie to north'ów lata najwięcej. Ja sam też latam na north'ach i nie narzekam mimo że pompuje je bardzo mocno. Co prawda pękł mi dwa razy ale raz to był model Rhino 2 a raz 04 i to pękły nie w tym miejscu co piszecie ale na malej tubie , naszczęście nasz polski dystrybutor nie robi żadnych problemów ( :clap: :clap: :clap: dla firmy Vento) i wymienił mi bez problemu.
Teraz mam Rhino 05 i moim zdaniem są dużo solidniej uszyte i jestem pewien że nie będą pękac, mi w każdym bądź razie nie pękają. Ten materiał który mi pękał już nie jest stosowany, zastąpili go innym.

A tak w temacie to na miedwie wybieram się w niedzielę bo w sobotę szkoła :evil:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post03 cze 2005, 16:18

Jezeli kupiles prywatnie, to na 99% sprzedajacy dopisal, ze jest to prywatna aukcja i wyklucza wszelka gwarancje, itp, itd.
Tak jest w Niemczech i Austrii, i wtedy nie masz szans zeby cokolwiek sie domagac od goscia...
Co innego gdy tego nie napisal, wtedy racja, prawo mowi, ze jest rekojmia, chyba 1 rok.
Obydwa warianty sa zgodne z prawem, z tego co sie orientuje.

Awatar użytkownika
JastrząB
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2005, 02:36

Na koniec tematu fota tuby po naprawie:

Obrazek
full profes.

A tutaj kilka z sobotniego wypadu do wierzbna:

http://www.kiteportal.pl/galerie/thumbnails.php?album=249

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2005, 13:17

Nie no rewelacja, wygląda jakby wyszło z fabryki. Szkoda, że nie mieszkam w okolicy bo też mam coś do zszycia.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”