Chałupy 6 - foto relacja

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
G3

Post04 maja 2011, 21:39

przemass pisze:
Lussik | EASY Surf Center pisze:A wogóle to proponuję zmienić nazwę tematu na "Co się dzieje na kempingu Chałupy 6" i wszyscy będziemy tam wrzucać fotki i pisać u kogo wieje :D

Pozdr
Lussik

Nie mam nic przeciwko fotkom i pisaniu, nazwę ja założyłem więc może jednak niech sobie zostanie. :hand:

G3 pisze:a może zmienić lokalizacje tematu na "spoty"??
czy już nie bedzie marketingowego odzewu wtedy??
młodzież gimnazjalna chyba tam nie zagląda... ;)

Chyba nie był to błąd skoro tak bardzo Cię to kłuje w oczy - proponuję pouczyć się przed klasówką jutro ;)

Nie widzę powodów, skoro jest "niebiznesowo" na forum a mimo to dział KtoGdzieKiedy aż KIPI od testów

Kłuje to mnie cwaniactwo forumowe, że mimo jasnych reguł na forum musisz sobie w lokalizacje wpisać adres internetowy.
smieszne to i żałosne za razem. Trzym sie ziom samych gimnazjalistów na kursach i kieszni full of hajs :DD

Awatar użytkownika
Boruch
Deska: SU-2
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 23:16

G3 pisze:
przemass pisze:
Lussik | EASY Surf Center pisze:A wogóle to proponuję zmienić nazwę tematu na "Co się dzieje na kempingu Chałupy 6" i wszyscy będziemy tam wrzucać fotki i pisać u kogo wieje :D

Pozdr
Lussik

Nie mam nic przeciwko fotkom i pisaniu, nazwę ja założyłem więc może jednak niech sobie zostanie. :hand:

G3 pisze:a może zmienić lokalizacje tematu na "spoty"??
czy już nie bedzie marketingowego odzewu wtedy??
młodzież gimnazjalna chyba tam nie zagląda... ;)

Chyba nie był to błąd skoro tak bardzo Cię to kłuje w oczy - proponuję pouczyć się przed klasówką jutro ;)

Nie widzę powodów, skoro jest "niebiznesowo" na forum a mimo to dział KtoGdzieKiedy aż KIPI od testów

Kłuje to mnie cwaniactwo forumowe, że mimo jasnych reguł na forum musisz sobie w lokalizacje wpisać adres internetowy.
smieszne to i żałosne za razem. Trzym sie ziom samych gimnazjalistów na kursach i kieszni full of hajs :DD

Jednocześnie bardzo popieram to co mówisz G3 i jednocześnie rozumiem zachowanie i wymowę tego co robią właściciele szkółek (choć nie jestem pewien czy rozumieją w pełni swoje zachowanie/wpisy/odbiór/konsekwencje). Bardzo nie lubię "naganiania" i choć nie wprost to "zabiegi marketingowe" zastosowane i może gdyby nie to, że to akurat moja działka jest z racji wykształcenia to puściłbym to mimochodem. Muszę jednak zaprotestować, na tak ostntacyjne eksponowanie "tego czegoś". Jeśli chodzi o zeszłoroczny topic o Rewskim klimacie (i concret'cie:)) to był bardzo zgrabnie nazwany, prowadzony i moderowany. Teraz (może z racji tego, że przemass rozpocząłeś ścieżkę na własną rękę) nieco inaczejj podchodzisz do tematu, stąd zmiana orientacji na sprawę. Sugeruję zmianę tematu na bardziej neutralny a promujący miejsce i ogólne możliwości, bez konkretnych propozycji bo nie w mojej gestii to leży; prowadzenie go w bardziej "otwarty" sposób(mam na myśli stwierdzenie, że to Ty wymyśliłeś temat więc tak zostanie) i pominięcie teo kto będzie go współtworzył. Załatwcie to między sobą prywatnie, a przysporzy Wam wszystkim na tym spocie wiele korzyści. Jeśli chociaż będzie to współpraca tylko fikcyjna na potrzeby wizerunku.
Jeśli chodzi o rozumienie zachowania głównie Przemassa jako "tworzyciela" wątku, w pełni jest usprawiedliwiony i nie chodzi to u cwaniactwo jak piszesz G3 tylko o chęć spełnienia założeń biznesu i dobrego szkolenia ludzi, kasa jest czynnikiem pewnie jednym z głównych jeśli nie najważniejszym (nie mi o tym rozsądzać), ale trzeba pamiętać, że jeśli ktoś inwestuje własny czas, środki, zdrowie i często wiąże z tym plany na przyszłość (a biorąc pod uwagę choćby wątek o powstawaniu bazy), robi wszystko by interes cieszył się jak najwiekszym powodzeniem i sukcesem.

Nie prowadźcie jednak polityki na tyle agresywnej, by kursanci innych szkółek "nienawidzili" sąsiadów albo żeby prowadziło to do jakichkolwiek innych możliwych niesnasków, bo odbije sie to tylko na Was i Waszej działalności. Życze Wam jak najlepiej, jednak narazie mam wiele sceptyzyzmy, odwiedzę na pewno chałupy 6 w najbliższym czasie i naocznie przekonam się jak sprawy sie mają :) :thumbsup:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2011, 23:52

przemass pisze:

Dziś spoko pływanie było zapewne...ale w Pucku chyba. Na Zatoce side offshore a mimo to widać ludzi pływających na środku Zatoki bez większego przygotowania czy umiejętności - czy przykład Rzucewa NIC nie dał...?

dlatego jeśli tylko szkolenie odbywa się u nas w wodzie
nawet w środku lata i gdy wieje on / side on shore ZAWSZE mamy szybką, lekką (płytkie dno - możliwość przeniesienia nawet w dwie osoby) motorówkę z krótką kolumną zwodowaną gotową do potencjalnej akcji

fotki z dziś:

Obrazek

Obrazek

zresztą nie tylko dla naszych kursantów - śmiało możecie przychodzić / dzwonić jeśli potrzebujecie pomocy w promieniu naszego szybkiego zasięgu

i to niezbyt powszechnie stosowane rozwiązanie polecam WSZYSTKIM Szkołkom
ZWŁASZCZA teraz, gdy jak wiemy , woda jest na tyle chłodna, że na zwodowane łodzi, połączone np z szybkim tankowaniem wraz z wyjazdem do orlenu do Władka oraz serwisem silnika i czyszczeniem świec..tudziesz szukaniem kogokolwiek z papierami motorowodnymi.. może nie być czasu..

Boruch pisze:, by kursanci innych szkółek "nienawidzili" sąsiadów

no TAK się właśnie nienawidzimy jak na obrazku z wczoraj raptem:

Obrazek

do tego stopnia, że gdy jest przerwa w dostawie wiatru
zwiedzamy zaprzyjaźnione bazy, podziwiamy jak prężnie rosną i śmiejemy się razem do rozpuku :D

pzdr

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post05 maja 2011, 07:12

Powoli zaczynam traktowac ten topic jako kosz na zdjecia z innych dzialow/tematow :hand:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2011, 08:59

@G3 - naprawdę przykro mi że nie zrozumiałeś moich słów, napisanych "dość" wyraźnie :

Nie widzę powodów, skoro jest "niebiznesowo" na forum a mimo to dział KtoGdzieKiedy aż KIPI od testów, relacji foto i nie tylko, nie mieć na nim prawa do umieszczenia relacji z mojej szkoły, na dodatek z relacją wiatrową. U nas jest sporo ludzi, to też są kajciarze, chcą również wiedzieć co się na Helu dzieje a Tobie to przeszkadza. Jeśli tak, moja odpowiedź jest prosta - nie czytaj.

Jak również dziwi mnie to, że TYLKO u mnie dostrzegasz cwaniactwo :lol: - dobrze, trzymaj tak dalej, mi to naprawdę nie przeszkadza.

@unhooked - jeśli sądzisz że motywem działania prowadzących szkoły kite jest kasa GŁÓWNIE, również się grubo mylisz...Przede wszystkim jest to zajawka i sposób na życie, kosztowne bardzo, za to nie przynoszące jakichś miażdżących dochodów - no chyba że nazywasz się Rene Egli np... :wink: :idea:

Widzisz - może jest to kosz na zdjęcia z innych tematów, JA piszę w swoim....

NIE MAM problemu z tym, że inni wrzucają swoje komercyjne zdjęcia - więc jak widzisz temat rozwija się spontanicznie. I TYLKO od piszących zależy - czy będzie tak miło jak było w Rewie, czy tak jak JEST w innych tematach...

Ziomek bardzo słusznie wskazuje na konieczność posiadania motorówki na brzegu btw. Byłem się wczoraj przepłynąć chwilę i widziałem odpalanie tego nemesisa z wody...
Nasza łódka stoi jakieś 10m (?) od brzegu non stop, zatankowana i gotowa do boju ;)

Nienawiści też między nami nie ma - jak widać na załączonych obrazkach - ani na 5tce ani na 6tce i zrobię wszystko, żeby tak pozostało. :idea:

Zdjęcie ze spotkania "na piwku" super, szkoda że nieostre - ale SYGNET MISTRZA też się załapał :wink: :thumb:

Jutro z samego rana lecimy z naszymi kursantami do Soma Bay, także na chwilkę macie mnie z głowy...w tym temacie ;)

Kasiunia
Deska: 50/Fifty WMN Nobile
Latawiec: 50/Fifty Nobile
Dostał piwko: 8 razy
Kontaktowanie:

Post08 maja 2011, 09:48

Dzis od rana pucka stacja nadaje od 12 do 18-20 wezlow NE, szum za plecami rowniez wskazuje na dobre plywanie, a w pucku juz pierwsze latawki na wodzie, to sie nazywa poranek ;)

Kasiunia
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 13:10

Wczoraj, już od samego rana kursanci zbiegali na zajęcia :)

Obrazek

W majówkę pozwiedzaliśmy Rzucewo i Puck, tym razem zajęcia prowadzone były po drugiej stronie - morskiej, gdzie cała plaża należała do nas ;)

Obrazek

bo kto rano wstaje... :wink:

Obrazek

rozszerzyliśmy również gamę latawców, poza Northami, od minionego weekendu szkolimy również na sprzęcie Nobile

Obrazek

Zapraszamy :D

MoloSurf
Deska: North Sails XRIDE
Latawiec: North Sails Evo
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 19:17

Kilkudniowa przerwa w dostawie wiatru....
ale my się nie nudzimy :wink:

Helena
Obrazek

Błażej
Obrazek

Kasia
Obrazek

Odrobina treningu nikomu nie zaszkodzi...
a jak weekendowa prognoza zapowiada, jest przed czym :D
Jeśli się utrzyma, ruszamy na wodę ze sprzętem wyższych lotów... :wink:

Kasiunia
Kontaktowanie:

Post14 maja 2011, 11:47

Wczorajszy dzień możemy spokojnie nazwać najlepszym na domowym spocie, od początku sezonu,
wiatr cały dzień na 7m, od 12 słonecznie,
można było sobie poooowiiiisieć , ile się chciało :wink:

Obrazek

i skakać i skakać....

Obrazek

sporo pobliskich ziomków odwiedziło MoloSurf :wink: :thumb:

Obrazek

oby więcej takich dni... :clap:

przemass
Kontaktowanie:

Post16 maja 2011, 16:31

Widzę że się Hela nie obija ;) Wracamy piątek/sobota, może coś jeszcze złapiemy z waroonków ;)

przemass
Kontaktowanie:

Post21 maja 2011, 13:13

Witajcie !

Wiać - na razie nie wieje, prognoza od wtorku, rozpakowujemy się po MEGA udanym wyjeździe do Soma Bay - a już za tydzień....

Kolejna eliminacja PP Kite Race w naszym Centrum Wind & Kite! Kilkudziesięciu najlepszych kitesurferów w Polsce rywalizować będzie przez 2 dni o punkty klasyfikacji Pucharu Polski, Puchar Prezesa Infosys oraz nagrody pieniężne i rzeczowe ufundowane przez sponsorów wydarzenia – Sponsora Głównego: Infosys BPO Poland, sponsorów sprzętowych: Dakine…… Nie przegapcie tego weekendu na Półwyspie!

Sponsorami Pucharu Polski Kite Race są:

-Infosys - sponsor główny
-Firma Vento - dystrybutor sprzętu North Kiteboarding

-Andrzej Ożóg "PROFI"

-Freeway (importer kamer go-pro)
-Profistyle (fundator nagród rzeczowych)

Sędziowie: Adam Szymański, Mariusz Kowalewski
Zabezpieczenie: ponton RIB, skuter wodny
Zawody odbedą sie pod patronatem PSK

Zapisy - 8.00-9.00
Skipers meeting - 9.30
Pierwszy start - 10.00

Maksymalnie przewidujemy 8 wyścigów dziennie
W tym 4 wyścigi back to back
Po 4 wyścigach przerwa i po przerwie kolejne 4
Ścigamy się wg regulaminu i przepisów PSK i IKA
Zakończenie zawodów niedziela godz. 19.00
Poniedziałek to termin rezerwowy gdyby nie udało się rozegrać żadnego wyścigu w sobotę i niedzielę.
Dodatkowo w piątek 27.05 i poniedziałek 30.05 zapraszamy na prezentację i testy sprzętu Northkiteboarding oraz spotkanie, z zawodnikami NKB Błażejem Ożogiem i Wojtkiem Isslem.
W tych dniach będą również prowadzone warsztaty kite race oraz prezentacja kamer go-pro.
Serdecznie zapraszamy !!!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 23:50 przez przemass, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post21 maja 2011, 13:25

przemass pisze:Witajcie !

Wiać - na razie nie wieje, prognoza od wtorku..

.. Kilkudziesięciu najlepszych kitesurferów w Polsce

optymistyczne założenie :hand:
a prognoza jest chyba od poniedziałku :idea:

pzdr

przemass
Kontaktowanie:

Post21 maja 2011, 14:15

Im więcej - tym lepiej.

Zapraszamy

...również od poniedziałku.

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 11:33

przemass pisze:Im więcej - tym lepiej.

.

..do pewnej optymalnej ilości..
jakby przyjechało 100 riderów, mogło by nie być najlepiej :wink:

pzdr

przemass
Kontaktowanie:

Post22 maja 2011, 11:53

ale to nie w TEJ dyscyplinie, nie w tym kraju - na razie deklarowało się około 20stki więc trzymamy za słowo.

Nagrody są, prestiż też jest, wiatru jak wiadomo do race nie trzeba za wiele ;) - zapraszamy :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”