Magawish 17.09-01.10 kto jedzie?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
dzony
Deska: SU-2
Latawiec: Switchblade 12m2
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 08:08

Leeloo pisze:niestety tzw widzimisie to jedyne na co mozna liczyc... ostatnio jak chcielismy ciapatemu wmowic ze zaplacilismy juz w polsce za bagaz w obie strony to kazal pokazac kwitek. niestety nie mialam zadnego zuzytego biletu kolejowego ;) ale mysle ze jakby zobaczyl cokolwiek z pieczątką z orzełkiem to mógłby odpuscic

czyli w Polsce wogole odpuśić zgłaszanie do biura podrózy przewóz sprzętu?? A w egipcie liczyć na szczęscie, zgrywać głupka albo sie targować?

Awatar użytkownika
POOK
Kontaktowanie:

Post08 wrz 2010, 10:55

FORMALNIE sprzet powinien zostać zgłoszony, choć żadko kto to robi - zalezy od lini :)

A w Egipcie to juz wolna amerykanka, a raczej egipcjanka. Zgrywać głupka możesz, czy to cos da - nie wiem :) Natomiast jak już ktoś poprosi o pieniążki to zawsze warto sie targować i tu chyba taka uwaga generalna, targowac musi się zawsze pierwszy który odprawia bagaż, bo jak ten pierwszy zapłaci zaproponowana przez Pana cenę to reszta będzie miała duży problem, żeby cos urwać. Ja sie targowałem i zaoszczędziłem 20EUR dla siebie i 20EUR dla kolegi :) więc warto :)

Najważniejsze jednak, żebyś mieścił się w wadze bagażu rejestrowego, bo Pan zamiast opłaty za KITE, powiedzmy 30EUR, może policzyc nadbagaż, a to średnio wychodzi ok. 7-10EUR za 1 Kg :idea:

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 14:26

To co? ktoś planuje Magawisha na ostatni tydzien wrzesnia? niestety wykruszylo mi sie towarzystwo i wychodzi na to ze lece sama. wieksza ekipa silnie poszukiwana!!!!

Awatar użytkownika
dzony
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 19:23

Leeloo pisze:To co? ktoś planuje Magawisha na ostatni tydzien wrzesnia? niestety wykruszylo mi sie towarzystwo i wychodzi na to ze lece sama. wieksza ekipa silnie poszukiwana!!!!

Ja w ostatnim tygodniu będe ale w hotelu obok - Aladdin z racji mojej drugiej połówki ktora nie pływa:). Ale może wyskocze na spot przy magawishu. Po prognozach widze, że ten tydzień wogóle jest coś słaby wiatrowo (dobrze, że mnie tam nie ma:P). Mam nadzieje, że sie rozkręci od soboty:D:D

Krzysiek4

Post21 wrz 2010, 18:37

Leeloo !!!!!!! Olej ten Magawish i ten termin bez wiatru (popatrz na prognozy) i z początkiem pażdziernika uderzaj do El gouny.
Właśnie tam jadę i w dodatku sam więc mogę Cię przygarnąć.

Leeloo
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 19:14

taaa... a oddasz mi kase za ten wyjazd?? poza tym progno nie wyglada wcale tragicznie http://www.yr.no/place/Egypt/Red_Sea/Hurghada/long.html

Awatar użytkownika
Pain IQ
Deska: 50/50
Latawiec: AIRUSH
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post21 wrz 2010, 19:55

w KORAL BLUE przewóz sprzęt surfingowego jest za free. warunek quiver <=145 cm i nadany jako zwykły podrożny, a i samolot i obsługa spox.
Pozdro

Krzysiek4

Post21 wrz 2010, 22:10

W sierpniu leciałem KORAL BLUE z Katowic.Pomimo ,że mieściłem się w limicie kilogramów Pani z odprawy stwierdziła że sprzęt sportowy podlega dodatkowej opłacie. Argumentowała to tym że w razie uszkodzenia lub zaginięcia bagażu wypłacają inne odszkodowanie.Spytałem czy płetwy też mam zgłaszać bo to przecież sprzęt sportowy.Dostałem odp. że kitesurfing ma w cenniku a płetw nie.Wersja że wszystko zależy od WIDZIMISIĘ pani z okienka jest najbliższa prawdy.

Do Leeloo: http://www.windfinder.com/forecast/el_g ... oovy_beach
Nie wygląda aż tak różowo!!!!!!!!.Przesuń powrót o tydzień .Tydzień bezwietrznej pogody w megawishu wykorzystaj na złapanie ładnej opalenizny i przyjeżdżaj popływać do El Gouny.Na tydzień mogę cię zaadoptować.

Leeloo
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 22:39

no to zobaczymy czyje prognozy sa bardziej wiarygodne.... :)
dziekuje łaskawco ale 2 tygi w egipcie przyprawilyby mnie o rozstroj nerwowy wiec mysle ze tydz w maga mi styknie

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post22 wrz 2010, 19:45

Leeloo pisze:no to zobaczymy czyje prognozy sa bardziej wiarygodne.... :)
dziekuje łaskawco ale 2 tygi w egipcie przyprawilyby mnie o rozstroj nerwowy wiec mysle ze tydz w maga mi styknie

A na czym polega dwutygodniowy egipski rozstroj nerwowy ??
Ja zapraszam do safagi od 01/10 (2 tygodnie) :cry:

Pozdro...

Awatar użytkownika
dzony
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2010, 13:34

Krzysiek4 pisze:W sierpniu leciałem KORAL BLUE z Katowic.Pomimo ,że mieściłem się w limicie kilogramów Pani z odprawy stwierdziła że sprzęt sportowy podlega dodatkowej opłacie. Argumentowała to tym że w razie uszkodzenia lub zaginięcia bagażu wypłacają inne odszkodowanie.Spytałem czy płetwy też mam zgłaszać bo to przecież sprzęt sportowy.Dostałem odp. że kitesurfing ma w cenniku a płetw nie.Wersja że wszystko zależy od WIDZIMISIĘ pani z okienka jest najbliższa prawdy.

ile musiałeś dopłacić?? Jaką miałeś wagę bagażu? Lece tymi właśnie liniami i kombinuje jakby tu uniknąć opłat..

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”