Jesienny wyjazd szkoleniowy WAKE.PL - RAS SUDR :)

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 14:39

Pomysle w takim razie nad biurem podróży ;)

W zeszłym roku była Fortaleza na tydzień za 1400 :)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 14:45

Smokie pisze:W zeszłym roku była Fortaleza na tydzień za 1400 :)

Była była :) co prawda 1,5 tyś na tydzień :)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 15:26

Ale mówisz o lastach czy o regularnej ofercie? Bo jeśli o ofercie, to bierzemy 30 miejsc na listopad :wink:

Jurgen
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 15:37

przemass pisze:Ale mówisz o lastach czy o regularnej ofercie?

Last

przemass
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 15:53

No widzisz Jurgen - lastów NIE MOŻNA sprzedać w liczbie 30 miejsc i NIE na 3 miesiące przed. Zgodzisz się?

Poza tym, oprócz niezłej ceny mają one kilka wad:

- mogą być, a może ich nie być

- kupując lasta możesz się dowiedzieć po przyjeździe, że śpisz zupełnie gdzie indziej - przynajmniej jeśli chodzi o Egipt takie sytuacje się zdarzają.

Powtórzę się - jeśli ktoś ma Brazylię za 1 500 na listopad - bierzemy JUŻ 30 miejsc. :twisted:

Jurgen
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 16:06

przemass pisze:No widzisz Jurgen - lastów NIE MOŻNA sprzedać w liczbie 30 miejsc i NIE na 3 miesiące przed. Zgodzisz się?

Zgodze sie :)
przemass pisze:Poza tym, oprócz niezłej ceny mają one kilka wad:
- mogą być, a może ich nie być

Niestety :(
przemass pisze:- kupując lasta możesz się dowiedzieć po przyjeździe, że śpisz zupełnie gdzie indziej - przynajmniej jeśli chodzi o Egipt takie sytuacje się zdarzają.

To może być ogromną zaletą :) Jest też kilka innych rzeczy :) O których nie będę pisał bo później dla mnie lastów nie starczy :)

przemass
Kontaktowanie:

Post16 lip 2008, 17:30

przemass pisze:- kupując lasta możesz się dowiedzieć po przyjeździe, że śpisz zupełnie gdzie indziej - przynajmniej jeśli chodzi o Egipt takie sytuacje się zdarzają.

To może być ogromną zaletą :) Jest też kilka innych rzeczy :) O których nie będę pisał bo później dla mnie lastów nie starczy :)

Może być zaletą dla jednej - dwóch osób lecących na własną rękę ale nie dla 30-osobowej grupy dla której z zasady celem jest przebywanie w jednym miejscu razem...Podsumowując nie mam nic przeciwko lastom oczywiście, nie da się tak jednak zorganizować wyjazdu grupy.

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post17 lip 2008, 16:04

Rozmawiałem dzisiaj z kolegą o egipcie. Byl w listopadzie i strasznie narzekał na silny wiatr w sharm-el-sheikh więc może jednak będzie dobrze. Jest to troche przeciwne do następujących informacji z netu:

A phenomenon of Egypt's climate is the hot spring wind that blows across the country. The winds, known to Europeans as the sirocco and to Egyptians as the khamsin, usually arrive in April but occasionally occur in March and May. The winds form in small but vigorous low-pressure areas in the Isthmus of Suez and sweep across the northern coast of Africa. Unobstructed by geographical features, the winds reach high velocities and carry great quantities of sand and dust from the deserts. These sandstorms, often accompanied by winds of up to 140 kilometers per hour, can cause temperatures to rise as much as 20° C in two hours. The winds blow intermittently and may continue for days, cause illness in people and animals, harm crops, and occasionally damage houses and infrastructure.

Wynika z tego że wiosną tam dobrze wieje. Może ktoś kto zna dobrze teren wypowie się w tym poście ?

Smokie
Kontaktowanie:

Post17 lip 2008, 16:15

Dobrze wieje w lato, w zime słabo. Cała filozofia :lol:

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post17 lip 2008, 18:03

No właśnie tego się spodziewałem jednak statystyka z Ras Sudr (nie wiem na ile prawdziwa) pokazuje że jesienią też dobrze wieje. Z chęcią popływałbym sobie w końcu porządnie bo ostatnio coś mi sie nie udaje. Jechać do egiptu gdzie nie będzie wiało to troche słaby wyjazd.

Obrazek

Smokie
Kontaktowanie:

Post17 lip 2008, 20:35

Tam porządne lato czytaj dobra termika trwa od mniej więcej połowy marca, kwietnia do połowy, końca października. Zresztą widać to na statystykach.
Wszystkie (albo większość) statystyki dla Ras Sudr zaniżają wartości wiatru wiejące tam. Windfinder co najmniej 10 węzłow, windguru podobnie, odczyty w bazie Mistrala też są zaniżone, ale trochę mniej.

przemass
Kontaktowanie:

Post18 lip 2008, 14:35

kukems pisze:No właśnie tego się spodziewałem jednak statystyka z Ras Sudr (nie wiem na ile prawdziwa) pokazuje że jesienią też dobrze wieje. Z chęcią popływałbym sobie w końcu porządnie bo ostatnio coś mi sie nie udaje. Jechać do egiptu gdzie nie będzie wiało to troche słaby wyjazd.

Obrazek

Ze statystyką klubu Mistrala to bym nie przesadzał :wink: 80 % dni wietrznych...IDEALNIE by było, gdyby się sprawdziły. Jak wiemy, nie ma miejsc na świecie ze 100 % gwarancją wiatru - możemy tylko liczyć i tak wybierać terminy, żeby dawały szansę na jak najlepsze warunki.

bartofslaves
Kontaktowanie:

Post18 lip 2008, 16:35

cena calkiem przystepna jak na warunki
mam pytanie odnosnie kursu - czy po jego ukonczeniu bedziecie udostepniali dalej sprzet zeby samemu juz sobie plywac?

nykers

Post19 lip 2008, 11:02

Wg mnie statystyki z bazy zgadzają się z tym co faktycznie wieje. Sprawdzałem wiatromierzem i później to co było na stronie i było to samo.
Co do miejscówki, to jest godna. Mam porównanie tylko z Hurgadą z września, gdzie wiało do dupy. W Ras Sudr na 13 dni pobytu 10 dni dobrego wiatru.
Jedna uwaga do hotelu. Mi zginęły dwa ciuchy. Innym osobom jakaś mniejsza kasa, wóda. Hotel nic nie zrobi w takim przypadku. Chodziłem i ściemniali cały czas. Jak ktoś jest przywiązany do swoich ubrań, to rozwiązaniem byłoby trzymanie ich w walizce z zamkiem.
Powyższe nie zmienia faktu, że na 100% pojadę tam jeszcze.

Awatar użytkownika
nordman

Post20 lip 2008, 12:40

Zglosilismy swoj akces z nadzieja na miejsca i wiatr. Przewidziales Ziomek opcje braku wiatru i np. wakeboarding w te ciche dni? Uwazam, ze jest to swietna alternatywa i warto sie wokol tego zakrecic.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”