Dakhla Maroko

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 16:38

W czerwcu moim zdaniem będzie makabrycznie ciepło. Podróż będzie koszmarem.
Polecam marzec lub październik.

Załączam link do galerii, do której wrzuciłem landszaftów z Dakhli i najbliższej okolicy. Jest lokalna baza, są i namioty, w których spaliśmy.

http://www.kiteportal.pl/galerie/thumbnails.php?album=769

Awatar użytkownika
kubisztal
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 19:21

sporo fotek jest na google earth.
jesli chodzi o o wyprawe to przelot do marrakeshu mozna opekac nawet za jakies 800. ja kupilem bilet 4 miechy przed podroza - wizzair do luton, a z luton ryanair. wiem ze ludzie lataja takze przez niemcy (moze german wings).
na miejscu mozna pozyczyc dacia logan za 40euro za dzien (moze nawer 25-30 jesli pozyczamy na dluzej).

zarcie okolo 20-40 zloty za obfity obiad
spanie okolo 40-100 - tansze noclegi czesto sa w fatalnych warunkach.

podobno na saharze zachodniej wieje zawsze - blizej polnocy nalepsze wiatry sa luty-sierpien - potem zdycha

ja bylem teraz caly tydzien w sidi kaouki i wialo 2 dni....

aha - woda slona jak diabel - na skorze robi sie skorupa, trzeba sie potem ostro kremowac, bo skora suszy sie na papier i szczypie - o oczach nie wspomne - ja zabralem ze soba duze zapasy soli fizjologicznej - pomaga jak sie zakropli co kilka godzin - daje ule takze od kurzu

toomaj
Kontaktowanie:

Post14 paź 2007, 20:34

dobre focisze, konkretny klimacik....

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”