Wrocilem z Hellu... mam straszne cisnienie na plywanko, daj ktos znac kiedy bedzie wiater na zegrzu, bo chcialbym odpalic swojego wiatrawca na co uwazac na zegrzu? na dno? czesto odkręca kierunek? elo
na początku wpisowe ..... a potem zobaczymy .pierwsza rada za free (na zegrzu uwarza sie na wszystko ) plywajac przez tydzien na helu nie zdarzyło mi sie nic co tutaj może zdarzyc sie w przeciagu 20 min . co do wiatru to jest codziennie zegrze to najlepszy akwen do uprawiania tego sportu termika jest tu od 13-20 przewaznie 20knota .
zapomnialem dodac ze wiart rowny wzdłuż bżegu jak z suszarki czasami jak przyweje SW to robia sie fale tak z 1,5 - 2 metry na srodku i mozna wtedy wave troszke podszkolic . elmo (Sesame Street)
Ja dodam tylko, że na środku, tam gdzie jest stare koryto rzeki, występują wiry i to nie małe. Lepiej się nie zapuszczać w tamte rejony. A poza tym luz.
a na powaznie z tym zegrzem? to chyba jedno z najbardziej niebiezpiecznych miejsc do uprawiania...?
pewnie i jak ja skompletuje swoj sprzet to sie tam wypuszcze, chociaz opinie na temat samego akwenu nie zachecaja...
z tymi wirami to chyba jest przesada już... Z mojej wiedzy wynika, że groźne są jedynie wiry przy budowlach hydrotechnicznych. Te powstające naturalnie są do zniesienia. Uczyli mnie również, by w razie czego nie walczyć z naturalnym wirem tylko dać się mu ponieść - woda musi gdzieś wylatywać - w tym i Ty