Fuertaventura na ferie?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
lucas

Post11 lut 2008, 11:41

Ja mój pobyt wspominam można powiedzieć miło, poza jednym incydentem było git, mianowicie ktoś z pokoju zakosił mi laptopa no i połowę fotek z pobytu szlak trafił. Pływałem tylko na Sotavento było ok, co drugi dzień udawało mi się chociaż trochę popływać, szkoda tylko że jak w lagunie pojawiła się woda to wiatr całkowicie zdechł. na 100% wybiorę się tam ponownie bo wyspa ma swój klimat, żadnego tłoku całkowity luz.

ps
W stadzie starych gołych Niemek zdarza się wypatrzeć fajną 20 więc i czasami jest na czym oko zawiesić 8)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post11 lut 2008, 12:42

Pomimo pewnych komplikacji lot z easyjetem byl ok.Bardzo sympatyczna obsluga dobre samoloty a na lotniskach wszystko przejzyste.Wypozyczenie samochodu to takze bajka bylo juz opisane wiec nie bede sie powtarzal.
Lobos Bahia Club idealne miejsce dla rodzin z dzieciakami co wieczor animacje blisko do centrum ,akwaparku i spotu(3 km) swietne zaplecze sportowe.Samo coralejlo jakiegos klimatu serferskiego nie zauwazylem (to nie tarifa) ale moze byc. Nie trafilismy na dobre knajpy wiec robilismy zakupy w Sparze(przy ostatniej ulicy po polnocnej str.coralejlo)polecam swierze rybki .Pan obslugujacy poleci opowie co to za ryba jak ja przyzadzic i co najwazniejsze oprawi i przygotuje.Za 12e mozna przyzadzic wypasny obiad dla 4 osob.Poza tym full swierzych owocow morza .
Spoty w coralejlo trudne!Moim zdaniem dla zaawansowanych .Silne prady i fala.Przy odplywie malo miejsca.Dla zaawansowanych czysta fantazja.
Zdecydowanie latwiej jest w sotavente .Ogromna plaza duzo plytkiego brak skal i mniejsze fale.Mnostwo miejsca.
Potwierdzilo sie ze w okresie przelomu styczen luty nie wieje.Na 9 dni dwa dni kompletnej flauty.Ani jednego dnia wietrznego od rana do wieczora.Trzy dni w sumie po trzy godziny dobrego wiatru .Reszta to staly passat ale z sila 9-13 wezlow .Inaczej; kazdy dzien zamoczony (bo jak dwa dni nie wialo to byla piekna fala) ale trzeba bylo sleczec na plazy i filowac na mocniejsze chwile.Windguru sprawdzalo sie dosyc precyzyjnie z zawyzaniem okolo 3 wezlow.
Kilka fotek na zachete bo warto odwiedzic to miejsce .Trudno mi powiedziec gdzie lepiej czy costa calma (sotavente - reneegli)czy coralejlo(flag beach) mysle ze nalezy to uzalezniac od umiejetnosci.Kazde z tych miejs na swoje wady i zalety takze w odniesieniu do samych miasteczek.Reneegli zdecydowanie lepiej rozwiniete i z zapleczem typu kibelek prysznic itd .Na flag beach nie ma nic poza buda na sprzet.
Jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze.Pozdro
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2008, 20:50

Trzeci i czwarty dzien bezwietrzny. Za to duze fale do surfingu. I ma byc coraz lepiej.

Awatar użytkownika
rolnik

Post11 lut 2008, 21:31

Obrazek

Spotkanie na szczycie BaraCuru team i Rolnik team :roll:.Pozniej dolaczyla jeszcze ekipa Zeda92 .
Ostatnio zmieniony 12 lut 2008, 08:52 przez rolnik, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
waldir
Deska: ZEEKO
Latawiec: ZEEKO Krush
Kontaktowanie:

Post11 lut 2008, 21:52

Foty rewelacja - tych weveów to wam zazdroszcze ;)

Awatar użytkownika
Gaspar
Deska: Skywalker fishbone (2008)
Latawiec: switchblade (2013)
Kontaktowanie:

Post12 lut 2008, 15:57

Heja!

Ja na Fuerte bede juz za tydzien czasu smigal na Sotavento :D

jak patrze na webcama... to od paru dni caly czas widze smigajace kajty na wodzie takze dziwie sie panom co wyczekuja wiatr na polnocy wyspy! Juz jak bylem w pazdzierniku na Fuerte to bylo podobnie... na Sotavento wieje... tak jak nigdzie...

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Gaspar
Kontaktowanie:

Post12 lut 2008, 15:58

P.S.

Fotki klasa :D

tylko pytanie... czy rzeczywiscie trzeba miec dluga pianke ?? jaka jest temp wody :o

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2008, 18:25

Gaspar, mam prośbę o podanie linka do tej kamerki,
ja ma tą

http://www.rene-egli.com/2007/html/index.php

i od tygodnia całkowitą porażke widać :roll:

pozdro

:wink:

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 lut 2008, 18:44

Adamo co ty ślepy jesteś :D
www.rene-egli.com
jest na stronie głównej w prawym rogu :shock:
A tu masz wiatr - rzeczywiście codziennie coś wieje teraz np. 14kts
http://www.rene-egli.com/2008/html/temp ... ite=wetter

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post12 lut 2008, 19:01

... rzeczywiście wieje, taraz aż 8 węzłów :lol:

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 lut 2008, 20:50

u mnie tez wieje...a jak se włacze opcje PRO to nawet jakis koles na żywo nadaje 8) :lol:

Awatar użytkownika
rolnik

Post12 lut 2008, 21:26

ylko pytanie... czy rzeczywiscie trzeba miec dluga pianke ?? jaka jest temp wody Surprised
uzylem kika razy wczesnie rano i wieczorem.W ciagu dnia wystarczyla krotka.Woda jest grzana jak najcieplejsza w Baltyku. :wink:

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post12 lut 2008, 22:30

adamo pisze:... rzeczywiście wieje, taraz aż 8 węzłów :lol:

A teraz wyłączyli wszystko :) i ciemność widze.
On line - jak popatrzysz jutro jeszcze inaczej będzie :shock:
A tak na serio to na dole masz skrócony wykres wiatru z kilku dni i widać że codziennie są powiewy ponad nasze magiczne 12 węzełków czyli da radę po płaskim załapać parę ślizgów, ale chyba nie o to chodzi.
Niestety w zimie na Feuerte trzeba na prognozę latać i chyba na południe. Od maja do sierpnia można w ciemno i lepiej na połnoc bo na południu minimum 7B na odpychu. Podobno żeby nie straszyć klientów nie pokazują więcej niż 7B na prognozach :).
Okazało się że znajomy z Gliwic pracuje w bazie
http://www.f2profi.com.pl/?ac=NewsView&iId=267

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post12 lut 2008, 22:43

Wskaznik a w zasadzie miernik wiatru bazy przy wiekszosci kierunkow innych jak nne i ne dziala zle lub nie dziala wcale. Dowod? Przy zero kt flagi bez usztywniacza nie trzepotaja.

Awatar użytkownika
Gaspar
Kontaktowanie:

Post13 lut 2008, 14:57

rolnik pisze:
ylko pytanie... czy rzeczywiscie trzeba miec dluga pianke ?? jaka jest temp wody Surprised
uzylem kika razy wczesnie rano i wieczorem.W ciagu dnia wystarczyla krotka.Woda jest grzana jak najcieplejsza w Baltyku. :wink:

dzieki za odpowiedz :D

przez to ze limit bagazowy jest niezbyt duzy i moja dluga pianka nadaje sie na baltyk... ale w maju :P ... bede bral tylko krotka :)

mysle ze adrenalina nie pozwoli odczuc zimna :wink:

juz powoli mysle tylko o wyjezdzie ... a jeszcze jeden egzamin przede mna :cry:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”