z TRÓJMIASTA (i okolic): KTO,GDZIE,KIEDY ?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2012, 20:42

Na przymorzu to samo. Kilka halsów 80/100 metrowych i to wszystko :/
wtf ? :twisted:

Awatar użytkownika
Stawny
Postawił piwka: 39 razy
Dostał piwko: 24 razy

Post23 maja 2012, 21:47

Korpuch pisze:Dziś duża grupa ludzi w Brzeźnie doznała mega zdziwienia. Przy wietrze z kierunku NW w Brzeźnie było zaledwie 10-12knts a w Sopocie 16-18knts :shock:
Stawny, liczę na obszerne wyjaśnienie tego zjawiska, czyli mapki, analizy itd itp :twisted:

Nie dam rady :( bo się sam naciąłem :oops: moze jakiś protest do WF i ICM :wink:
Na szczęście decyzja żeby się przenieść się do Sopotu uratowała 2h pływania.

W Sobiesławie od 17-20 dobrze na 9m i równa 2m fala. Pewnie podniosła się tak jak w Brzeźnie, a jak do tego wiało :thumb:
Jaca sory że nie spłynęliśmy ale Sopot VS progno po robocie mnie totalnie zmylił :(

wengi
Deska: Shinn
Latawiec: RRD

Post23 maja 2012, 22:03

Kurde,

W Rewie było ponad 25 knts wg windmastera, a w górze jeszcze więcej i kawał fali :shock:

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post23 maja 2012, 23:14

Stawny pisze:
Korpuch pisze:Dziś duża grupa ludzi w Brzeźnie doznała mega zdziwienia. Przy wietrze z kierunku NW w Brzeźnie było zaledwie 10-12knts a w Sopocie 16-18knts :shock:
Stawny, liczę na obszerne wyjaśnienie tego zjawiska, czyli mapki, analizy itd itp :twisted:

Nie dam rady :( bo się sam naciąłem :oops: moze jakiś protest do WF i ICM :wink:

W Sobiesławie od 17-20 dobrze na 9m i równa 2m fala. Pewnie podniosła się tak jak w Brzeźnie, a jak do tego wiało :thumb:
Jaca sory że nie spłynęliśmy ale Sopot VS progno po robocie mnie totalnie zmylił :(

Michał jakie sory :naughty: :wink: chcemy raportu na ten temat :idea: może być osobny wątek :mrgreen:
Rewa mega nierówno, momentami pod 30k :shock: wiatr zbierał żniwo :arrow: sprzęt trzaskał, o dziwo nie mój :P

Awatar użytkownika
Fred :: TeamKatapa
Deska: RRD Maquina 5'11
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2012, 23:50

Sprobuje to wyjasnic na podstawie wlasnych obserwacji:

w sopocie bylo lepiej, poniewaz tam byl kierunek bardziej side niz w brzeznie. w brzeznie wchodzil lekki cross-on, a taki kierunek nigdy nie jest dobry kiedy mamy waska plaze, zaraz za nia drzewa, budynki itp. wiejacy wiatr nie przelatuje dalej, tylko jest zatrzymywany. Z tego wlasnie powodu nie plywamy przy wysokich klifach, a przy kierunkach czysto on-shorowych jest mniej wiatru w przyboju.

dlaczego w sopocie nie wialo tak mocno jak w rewie czy sobieszewie ? sopot to miejscowosc uzdrowiskowa, nie bez powodu. uksztaltowanie terenu i lini brzegowej gwarantowala wzgledny spokoj z wiatrem. ktos mi kiedys opowiadal, ze lecial samolotem nad wybrzezem w wietrzny dzien od helu przez rewe za trojmiasto i mowil, ze golym okiem widac placek na trojmiejskim wybrzezu ze strefa slabego wiatru.

Jutro bedzie pewnie podobnie, w rewie super, w sobieszewie tez, w sopocie da sie plywac, a w brzeznie pewnie najgorzej.

Osobiscie wole brzezno, poniewaz tam sa lepsze falki i szersza plaza, choc w sopocie jak na ta sile wiatru falka byla zdecydowanie fajna :)

pozdro

p.s. gdyby ktos chcial sprobowac swoich sil na wavowej desce z kolekcji RRD to prawdopodobnie bede jutro kolo 13-14 w sopocie. zglaszac sie do lysego.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 23:59 przez Fred :: TeamKatapa, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 maja 2012, 23:54

jacamakajta pisze:Rewa mega nierówno, momentami pod 30k :shock: wiatr zbierał żniwo :arrow: sprzęt trzaskał, o dziwo nie mój :P

uff, bo już myślałem ze daliśmy dziś z wyborem spotu: Osłonino TO SAMO - tyle że mocno na luzie na 7m - na 9tki duużoo
TURBOCZOP + ULTRASZKWALIŚCIE..

w Rzucewie TO samo, na Półwyspie również..

więc po prostu TAK dzisiaj wiało wszędzie..

pzdr

bylemtam

Post24 maja 2012, 00:49

Ziomek. pisze:
jacamakajta pisze:Rewa mega nierówno, momentami pod 30k :shock: wiatr zbierał żniwo :arrow: sprzęt trzaskał, o dziwo nie mój :P

uff, bo już myślałem ze daliśmy dziś z wyborem spotu: Osłonino TO SAMO - tyle że mocno na luzie na 7m - na 9tki duużoo
TURBOCZOP + ULTRASZKWALIŚCIE..

w Rzucewie TO samo, na Półwyspie również..

więc po prostu TAK dzisiaj wiało wszędzie..

pzdr

ale w końcu WG pokazywało na dziś takie szkwały
więc bez zaskoczenia :)

Ker-mit
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 maja 2012, 01:04

jacamakajta pisze:
Stawny pisze:

Michał jakie sory :naughty: :wink: chcemy raportu na ten temat :idea: może być osobny wątek :mrgreen:
Rewa mega nierówno, momentami pod 30k :shock: wiatr zbierał żniwo :arrow: sprzęt trzaskał, o dziwo nie mój :P

CHCEMY KOMISJI ŚLEDCZEJ!!!!!!

kuba1002
Kontaktowanie:

Post24 maja 2012, 01:17

Sayyid_Ahmad pisze:Może będę miał samochód to jak coś to można jechać tylko nie wiem dokładnie gdzie to jest :mrgreen:
W razie czego o której jedziesz?

Cały dzień jestem wolny od samego rana do wieczora :) Jak coś to ogarnie się nawigację w telefonie 8) zobaczymy jak to będzie wyglądało z rana , wtedy zgadamy się na KF :D

Awatar użytkownika
Korpuch
Latawiec: Neo
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 21 razy

Post24 maja 2012, 07:14

Dziś rano podobna sytuacja jak wczoraj, czyli ten sam kierunek wiatru, w Brzeźnie(8knts) słabiej niź w Sopocie(12knts)

Famay
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post24 maja 2012, 07:54

bylemtam pisze:
grant1 pisze:czy jutro ktoś będzie może w Osłoninie??

bardziej polecam rewę czy rzucewo :)
w osłoninie niestety od rzeczki niezłe guano w wodzie :hand: :hand:

Nie przy tym kierunku wiatru :!:

Awatar użytkownika
Lida
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post24 maja 2012, 08:33

ktoś będzie w Sopocie koło 14?

Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post24 maja 2012, 09:01

Ktoś do rewy dzisiaj preferuje? :mrgreen:
Na kamerce widać już 2 latawce :thumbsup:

bbb

Post24 maja 2012, 09:25

panowie kto atakuje brzezno kolo 11-14 ? jakbyscie byli to poprosze o wiatrowe info tu albo 515084969.
dzieki
pozdrawiam
Bialy

Awatar użytkownika
jacamakajta
Postawił piwka: 135 razy
Dostał piwko: 74 razy

Post24 maja 2012, 09:26

Od 12 obstawiam Sobieszewo, licze że tam będzie najmocniej bo na chwile obecną mam tylko 9m :mrgreen:
Po drodze sprawdze Brzeźno :D
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 09:44 przez jacamakajta, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”