Tarnobrzeg - machów pływa ktoś ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
ppaazzuurr
Kontaktowanie:

Post29 maja 2013, 11:21

Yo.

Szukam kogoś kto pływa w machowie, jest chętny na pływanko lub pływa gdzieś w pobliżu, bo mnie siepie, a nie mam nawet jak za bardzo latawki wystratować :/icm pokazuje, że coś ma podmuchać w piątek i sobotę :)

nagel8899
Deska: nbl,spleene door
Latawiec: core xr 17. 13,5 xr2 11

Post29 maja 2013, 20:17

Hej-
Witam, ja pływam na Machowie ale będę tam po 15-nastym czerwca.
Jak coś to bardzo chętnie, pozdrawiam.

ppaazzuurr
Kontaktowanie:

Post30 maja 2013, 02:02

spoko jak moje 10 i pół ogarnie to się będziemy zgadywać :) a powiedz mi czy da tam radę startować ze wszystkich stron zalewu tzn. czy można go jakoś objechać dookoła żeby ze wszystkich kierunków można było komfortowo pływać ???

nagel8899
Deska: nbl,spleene door
Latawiec: core xr 17. 13,5 xr2 11

Post30 maja 2013, 07:05

Hej-
Pływać możesz tylko od strony Wisłostrady ok.4 kilometrowy brzeg dobrze przygotowany,
bez problemu odpalisz latawke
reszta zbiornika jest zamknięta teren kopalni,
najlepsze wiatry to SW , NE i coś blisko koło tego
unikaj zwłaszcza na początku NW SE.
Ja też jestem na etapie ogarniania tego wszystkiego i raczej pływam gdy wieje mniej więcej wzdłuż brzegu.
Tu są szczegóły http://jezioro-tarnobrzeskie.eu/kamery

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2013, 15:38

nagel8899 pisze:Hej-
Pływać możesz tylko od strony Wisłostrady ok.4 kilometrowy brzeg dobrze przygotowany,
Ja też jestem na etapie ogarniania tego wszystkiego i raczej pływam gdy wieje mniej więcej wzdłuż brzegu.

Dzieki za info bo wybieramy sie tez ekipa z Lbn na ten akwenik :thumbsup:

ppaazzuurr
Kontaktowanie:

Post04 cze 2013, 13:27

nagel8899 pisze:Hej-

Byłem tam w piątek i objechałem cały zbiornik dookoła. faktycznie są tam jakieś szlabany ale wszystkie były pootwierane może to chwilowo, a może juz mają to gdzieś. Co do miejscówek to oprócz tej strony od wisłostrady spokojnie można zejść do wody w miejscach zaznaczonych na zdjęciu. W obu przypadkach jest betonowy zjazd do wody. Punkt po prawej spokojnie ogarnie kierunek z południa. W punkcie na przeciwko wisłostrady jest taki jakby parking + sporko miejsca z trwą + jest kawał płytkiej wody więc nie będzie problemu ze startem i lądowaniem no i mozna tam ogarnąć wiatry z północy bo niby na dopychu tam będzie ale po po lewej stronie jest kupa miejsca więc nie powinno być z tym problemu no i po lewej jest jeszcze jedna droga tam nie byłem ale myślę że też będzie okej i beton co by się ogarniać :) https://maps.google.pl/maps/ms?msid=200344094979078386889.0004de52617fd953a2a14&msa=0&ll=50.54529,21.648388&spn=0.050452,0.089951

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”