grudzień fuerta warunki wiatrowe

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
hudson

Post04 sty 2013, 14:55

Nie chodzi, że ogólnie drogie, ale że niektórzy chcą tu i ówdzie zaoszczędzić, żeby móc pojechać więcej niż raz w roku:P

Awatar użytkownika
DziQ
Deska: Best / Nobile
Latawiec: Slingshot / Airush
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post04 sty 2013, 15:21

Powiem Ci, że też się zastanawiam i zastanawiam ... nad wyjazdem w marcu ale prawda jest taka, że nie jest zbyt ciekawie w tym terminie...tzn. można trafić różnie ;]

Co do SomaBay w marcu to nie wiem .... byłem dwukrotnie marzec/kwiecień i pogoda nierozpieszczała ... zresztą wiosna 2012 w Egipcie jakaś super też nie była, nastepnym razem zaryzykuje Rodos, przynajmniej jest więcej do robienia jak nie wieje -.-

Co do Fuerty... z tego co kiedyś pamietam z rozmów z windserferami z Niemiec to Centrum ReneEgli ma jakieś powiązania z windfinderem ... więc z ich "obietnicami" jest bardzo róźnie ;)

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post10 sty 2013, 13:35

hudson pisze:Nie chodzi, że ogólnie drogie, ale że niektórzy chcą tu i ówdzie zaoszczędzić, żeby móc pojechać więcej niż raz w roku:P

Chcesz szkłem dupę utrzeć; jak już inwestujesz czas, opłaty za quiver, asekurację, wypożyczanie auta itd to szkoda nie polatać.
Lepiej dopłacić za lepszy kierunek z pewniejszym wiatrem.
Niestety, trzeba się przestawić, że z kajtem już ciężko obskoczyć lasta za 1500.

terror cake
Kontaktowanie:

Post10 sty 2013, 19:39

Cześć wszystkim,

Kto się jednak zdecyduje na Fuertę zapraszam do testowania nowej Serii SU-2. Ze świeżym kompletem desek jestem już od początku lutego!

http://wiktoriarosinska.com/polski/test-centrum-su-2/

DO zobaczenia!

Awatar użytkownika
hudson

Post17 sty 2013, 12:41

kriski pisze:
hudson pisze:Nie chodzi, że ogólnie drogie, ale że niektórzy chcą tu i ówdzie zaoszczędzić, żeby móc pojechać więcej niż raz w roku:P

Chcesz szkłem dupę utrzeć; jak już inwestujesz czas, opłaty za quiver, asekurację, wypożyczanie auta itd to szkoda nie polatać.
Lepiej dopłacić za lepszy kierunek z pewniejszym wiatrem.
Niestety, trzeba się przestawić, że z kajtem już ciężko obskoczyć lasta za 1500.

Może to i racja:P

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2013, 19:44

Na Fuercie wieje głównie NE-NNE. Prognoza, która wchodzi na przyszły tydzień pokazuje SE-E. Jak te kierunki sprawdzają się w rzeczywistości? Zastanawiam się, czy nie jechać...

Awatar użytkownika
ogi
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2013, 20:22

hej na sotavento sie sprawdzaja, ale fajnie jak jest laguna, bo przy dluzszych okresach z onshorem tworzy sie mega kipiel i plywanie nie jest za fajne, za to z lagunka idealnie:) ale na fuercie taka prognoza na przyszly tydzien zwlaszcza z onshorem lubi sie szybko zmienic;)

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2013, 20:56

Dzięki Ogi za odpowiedź.
Raczej nastawiam się na północną część wyspy (Flag Beach i Cotillo), a na Sotavento ewentualnie zaglądnę raz czy dwa. Wiem, że prognoza może się rozmyć - toż to dopiero za tydzień :) Pytałem na wypadek, jakby się jednak utrzymała :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”