Gdzie pływać blisko Wawy??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
KiSzCzAk

Post14 sie 2005, 22:20

W tym roku nauczyłem sie pływac na kitesurfingu i nie mam pojecia gdzie w okolichach wawy sa dobre warunki i do pływania ...POMOCY

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 22:51

KiSzCzAk pisze:W tym roku nauczyłem sie pływac na kitesurfingu i nie mam pojecia gdzie w okolichach wawy sa dobre warunki i do pływania ...POMOCY

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=180

KiSzCzAk

Post14 sie 2005, 23:00

Sorry za pomyłke...chyba kazdy wie o co chodzi.....to pomoze ktoś??

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 23:03

KiSzCzAk pisze:Sorry za pomyłke...chyba kazdy wie o co chodzi.....to pomoze ktoś??

szikaj w uzytkownikach tam jest pełno ludzi z wawy oni cos poradza :)

Awatar użytkownika
Dioda... Mistrz Dioda
Kontaktowanie:

Post15 sie 2005, 00:01

Jak by były gdzieś dobre warunki to wszyscy (poza mną :) nie siedzieli by nad morzem :]
Nie tak strasznie daleko mamy Domaniów (okolice Radomia), Zegrze tylko dla super wprawionych i to chyba i tak z asekuracją bo inaczej odpada (głęboko + zmienny wiatr + zawirowania). No zawsze można poczekać do zimy, wyciągnąć snowdeske i wtedy Zegrze (o ile zamarznięte) jest w sam raz!!!

Pozdrawiam !!!
Chucky vel Dioda

Awatar użytkownika
Jeżyk
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 11:52

kiedys slyszalem, ze mozna plywac na stawie w Raszynie, jadać w kierunku Janek aleją Krakowską po prawej stronie. Zwykle tam chyba nikogo nie ma, więc chyba można by poćwiczyć. Jest nieduży wiec dla początkujacych chyba dobry, sam chce tam sprobowac we wrzesniu.
Dla mnie ma jedna zaletę, że jest blisko mnie, wiec dobry aby wyskoczyc na 1/2 dnia.

Gdyby ktoś mial jakies doświadczenia w tym wzgledzie to niech sie podzieli.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 12:49

Stawy Raszyńskie to rezerwat, więc pływac można o ile nikt Cię nie przyłapie :( Podobne stawy są koło Pruszkowa (czyli jeszcze bardziej na zachód od stawów Raszyńskich). Tamto to już nie rezerwat, ale ponoć sąto stawy chodowlane i raczej nikogo nie wpuszczają. Jest zresztą płot dookoła, ale miejscami dziurawy ;) Niestety z braku czasu i możliwości nie udało mi sie tego dokładnie obejrzeć a jak usłsyzałem, żę nie wpuszczają to sobie odpuściłem. Za to między RAszynem a Pruszkowem są dość obiecujące pola na których może zimą dałoby siępokatować na nartach lub desce, ale to jeszcze muszę sprawdzić bo narazie wiem to z mapy i opowieści innych. Może w ten weekend sietam wybiorę i popatrzę bo chyba wiatru nie będzie :(

Awatar użytkownika
Jeżyk
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 13:06

juz wiem kto tam probował, tutaj link: http://www.pol20.pl/infos/janki4.htm

rzeczywiście rezerwat, pytanie czy ktoś tego pilnuje? Karpiom krzywdy chyba się nie zrobi kitem?!

podobniesz plywają nad zalewem sulejowskim: http://www.wierchy.pl/jachty/dojazd.html
100km trasą katowicką na Pd od Warszawy.

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 13:51

Tak - pamiętam, że Koniu tam próbował, ale chyba nie za bardzo cośz tego było bo chyab nierówno i mało miejsca. Pisał zresztą tym na forum. Myślę, że nie lepsze niżZegrze jeżeli chodzi o warunki, a jeżeli chodzi o miejsce to gorzej.
Czy pilnuje :?: Nie wiem - ale wolałbym nie spotkać jakiegośpilnowacza, bo ostatnio ponoć zgarniają niezłą kasę na mandatach za wtargnięcie na teren, chociaż... trzeba by było sprawdzić, bo nie w każdym rezerwacie jest zakaz uprawiania sportów wodnych :idea: Właściwie to z tego co pamiętam zakazu nie ma, chyba że wyraźnie zostanie to napisane.

Na Sulejowie z reguły jest dość nierówno, ale sprawdzałem tylko spot w NE części (zapomniałem nazwy wsi, ale chyba ejst w archiwum). No i drzewa dookoła, więc nie dość że tłumi wiatr to jeszcze trudno wylądować. Ale ja to się rozbestwiłem na Jeziorsku, któe jest najlepszym spotem śródlądowym jaki znam. No może z wyjątkiem jez. Lebsko, ale to prawie jak morze no i.... daleko nieco ;)

Gość

Post23 sie 2005, 13:56

a gdzie jest jeziorsko? jak dojechac z wa-wy?

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post23 sie 2005, 15:13

Jeziorsko z Wawy to dość daleko. Jest to zalew na Warcie, w odległości jakiś 70 km na zachód od Łodzi. Jest opisane w dziale Spoty.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”