GRECJA WRZESIEŃ ALE GDZIE?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Geezer

Post02 sie 2005, 20:13

Wybieram sie we wrześniu do Grecji. Z tego co się udało dowiedzieć, zagranicznie jest dosyć tanio, jeszcze słonko dobrze przygrzewa i mają tam kilka szkółek kiteowych. Nie wiem jednak gdzie najlepiej uderzyć, jakie ceny i jakie spoty sa najlepsze. Jak ktoś coś przezył w tym temacie prosze sie podzielić doświadczeniami. Nadmienie, że fajnie jak najtaniej, bo musze ogarnac jeszcze jakiś sprzęt przed wyjazdem, biore ze soba fokiszcze moje, co pod namiotem pewnie spac nie bedzie...
dzieki wielkie z góry

pozdrawiam

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post02 sie 2005, 23:36

trabimy o tym juz od paru tygodni :)
Zobacz w: Spoty/Rodos Grecja i w tym samym folderze: wyjazd w cudowne wietrzne klimaty.
Wlasnie organizujemy ekipe. Jest nas 3 jak narazie: Hopik, Gosiek i ja.

Awatar użytkownika
Geezer

Post03 sie 2005, 16:05

Rodos - J A D E! tego własnie szukam. jakie terminy?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post03 sie 2005, 21:04

ustalamy to dopiero. Mamy juz pewne propozycje.
Generalnie wchodzi w gre druga pol. wrzesnia i lub poczatek pazdziernika.
Bede jeszcze pisal o tym troszke pozniej.

Awatar użytkownika
Geezer

Post04 sie 2005, 14:52

Dostalem dzisiaj oferte dot. cen hoteli i wypozyczenia sprzetu w szkole Prasonisi Center (ich oferte sprzedaje: www.funwind.com.pl Ja jeszcze nie mam swojego dlatego bede cos wypozyczal. Najchetniej pisze sie na wyjazd tygodniowy. Do wyboru mam pierwsze trzy tyg wrzesnia, chyba ze cos sie ciekawego wydaży cenowo pod koniec IX to zmienie termin urlopu. Zastanawiam sie nad namiotem... Z tego co wyczytalem to kilka osob przebujalo sie tam pod namiotem bez zadnych sensacji ze strony policji. Jednak ceny hoteli tez sa do przyjecia. Szczegolowa oferta na priv.
pozdrawianie teraz

Awatar użytkownika
Jeżyk
Kontaktowanie:

Post17 sie 2005, 17:36

szukam wyjazdu na druga polowe wrzesnia, moze byc Grecja, chociaz rowniez myslalem o Bulgarii (chyba bedzie taniej), dodam ze musze zabrac żonę ze sobą bo jej obiecalem jakis fajny wyjazd :-) ale ona tez jest zainteresowana kite'm (ale nie tylko tym, musze poswiecic ze 2 dni na zwiedzanie okolicy). Moze jest ktos kto ma podobny problem ? Mysle o wyjezdzie na 7-10 dni. Chyba samolotem ale nie wiem jakie sa koszty. Moze jakis "lastminute"? Jest ktos kto musi lub chce zabrac swoja kobiete?

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2005, 09:14

ja sie chetnie dołącze na pazdziernik

Awatar użytkownika
Jeżyk
Kontaktowanie:

Post18 sie 2005, 09:54

moje preferencje:
kiedy = 17wrze - 9paz
jak dlugo = 7-10 dni
gdzie = moze Prasonisi Grecja, ale moze byc tez gdzie indziej
transport = samolot, wycieczka zorganizowana, moze jakis "last minute" w wiekszej grupie mozna by "wyciagnać" cos wiecej od biura podrozy, w najgorszym przypadku wlasny samochod ale to chyba za daleko, wole juz autokarem przez biuro - dobre towarzystwo + kilka butelek wina :-) czas podrozy jakos minie.

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post18 sie 2005, 09:57

samolot to około 500 zł w jedna stronę (w sezonie) poza sezonem powinno być taniej, tak wiec nie ma sensu (według mnie) bawić się w podróże autokarem lub samochodem.

Awatar użytkownika
Jeżyk
Kontaktowanie:

Post18 sie 2005, 10:04

jakies doswiadczenia ?
lepiej "last minute" czy samemu organizowac, tzn. kupic bilety lotnicze i na miejscu reszte zalatwiac? po 15 wrzesnia to jest juz po sezonie w Grecji?

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post18 sie 2005, 10:20

doświadczenia :) w tym tyg.. wróciliśmy z Prasonisi...

tak wiec opisze tylko Prasonisi

jest kilka pytań:
jakie są twoje wymagania lokalowe ?
-jeśli może być namiot to kupujesz bilet lotniczy i transfer z lotniska (około 1200 zł), spanie masz wtedy za zero
- jeśli pokój (na Prasonisi nie ma fajnych hoteli jak w Lindos, Lardos itd., to taki nasz Hel z kilkoma Motelami (Hotelem bym tego nie nazwał :) ))
to możesz bezpośrednio załatwiać u Zenka (lub w BoSporcie maja kilka wykupionych pokoi ) lub w Katavii (około 10 km od Prasonisi) koszt od głowy 20-25 euro (to warto sprawdzic )...

warto porównać oferty BoSportu i Triady (obie firmy organizują wyjazdy na Prasonisi)

druga kwestia czy jedziesz sam czy z żoną/laska, jeśli tak i Kobieta nie pływa, to umrze z nudów, poza pływaniem nie ma co robić na Prasonisi, a po trzech dniach spania, czytania chyba będzie miała dość...

nie wiem jak z last minute na Rodos (na Prasonisi chyba nikt z wielkich nie organizuje wyjazdów)

King OFF the Bongo

Post29 sie 2005, 15:23

Czesc

jedziecie w koncu na tego kite'a?

jesli tak to bym sie z checia dolaczyl - jesli oczywiscie Was to interesuje.

pzdr
KotB

szed pisze:trabimy o tym juz od paru tygodni :)
Zobacz w: Spoty/Rodos Grecja i w tym samym folderze: wyjazd w cudowne wietrzne klimaty.
Wlasnie organizujemy ekipe. Jest nas 3 jak narazie: Hopik, Gosiek i ja.

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post29 sie 2005, 22:05

a kiedy chcesz jechac?

Gość

Post29 sie 2005, 22:54

szczerze mówiąc myslalem o wrzesniu, bo jeszcze cieplo i wesolo dmucha, ale jestem otwarty na rozne propozycje.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post29 sie 2005, 23:19

ja sie wybieram z Hopikiem do Prasonisi 17.09-01.10. Mamy juz bilety :)))). Kosztowaly nas 1200 zl w obie strony z oplatami.
Tutaj zalatwilem wszystko: http://www.travelplanet.pl
polecam.

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”