Sunny England czyli Kite save the Queen

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post14 wrz 2010, 21:30

Hahah Windy sie obudzil tydzien po moim poscie ;) :lol: Na razie bez planow na nadchodzacy weekend.. nie wiadomo jak bedzie z pogoda, wiec sie jeszcze do piatku wyjasni. Pozdrowienia :hand:

Awatar użytkownika
artekg
Deska: Crazy Fly
Latawiec: pare....cabrinha, north
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2010, 00:26

lilolittle pisze:Hahah Windy sie obudzil tydzien po moim poscie ;) :lol: Na razie bez planow na nadchodzacy weekend.. nie wiadomo jak bedzie z pogoda, wiec sie jeszcze do piatku wyjasni. Pozdrowienia :hand:

Well..............sama widzisz ---to windy......
Sorki panie kolego , mam nadzieje ze sie nie obrazisz---planuj cosik na nastepny weekend, no i zamow ten wiatr, pewnie jak zwykle kiedy my mozemy sie razem zebrac jak na zlosc nie bedzie wialo............ :(

windyCB3
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2010, 00:26

Juz tlumacze dla oczekujacych na NHS :twisted: :

"... a szczegoly jak zawsze w piatek wieczorem" tzn. w piatek wieczorem na skype artekg decyduje gdzie jedzimy. No i wyjezdzamy w sobote rano :lol:

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post17 wrz 2010, 23:09

jak tam zarzad?? zebranie sie odbylo?? :wink: bedzie premia wiatrowa w ten weekend?? :lol: a jesli tak, to gdzie :wink: :D
pozdr

windyCB3
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 10:05

Prezes nawalil :roll: a co za tym idzie slabo z wiarem dzisiaj. :(
W niedziele rano jedzimy ale nie wiadomo gdzie, ja chyba bym byl za Southend, prezes za Poole a jeszce inni za Brancaster (ale chyba nie ten kierunek).

pawel.R

Post18 wrz 2010, 18:36

wybieram się do Poole jutro będe tam od rana jeżeli są chętni to super ! :)

windyCB3
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 00:01

Prezes(i) zadecydowal - jutro wszyscy w Poole :clap:

Michal - wrociles juz z PL?

To narka :hand:

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 08:24

windyCB3 pisze:Prezes(i) zadecydowal - jutro wszyscy w Poole :clap:

Michal - wrociles juz z PL?

To narka :hand:

Mr.Windy
JA jestem ciekaw kto tu jest tym prezesem, a pozatym kazdy moze jechac tam gdzie chce, w koncu jest demokracjeja, ja tu, ty tam i spotykamy sie gdzies na wodzie.
:naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 23:32

Mam nadzieje, ze weekend dla wszystkich udany! Mnie zwerbowano na Hayling Island, a teraz ledwo chodze............... :doh: :roll: :mrgreen:

Do zobaczyska!!

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post20 wrz 2010, 09:24

Ja bylem w Lee on solent. calkiem przyjemnie bylo wczoraj ale popoludniu zrobilo sie bardzo szkwaliscie. Czy na Hayling Island wymagaja jakis durnych oplat klubowych ? jakie sa warunki plaza/glebokosc/zatloczenie?

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 19:36

Hej Ebol, Lee-on-Solent musze jeszcze odwiedzic! Juz pare osob ten spot zachwalalo. Co do Hayling Island to niestety wymagaja jak to dobrze okresliles durnego czlonkostwa, choc pewnie bez tego bylyby tam setki kiteow bo spot jest naprawde mega slodki!
Jak na razie nie przyjmuja nowych czlonkow z tego co wiem. Mozna zapisac sie na liste oczekujacych, ale kolejka dluga i raczej martwa w zwiazku z powyzszym. Nie jest tragicznie drogo - 25 funtow na rok, z tym, ze obowiazkowe jest rowniez posiadania ubezpieczenia z BKSA, chociaz to podejrzewam ma wiekszosc ludkow.

Od przyszlego sezonu ma sie cos tam pozmieniac i beda wprowadzac jakis beach management ale na razie czarna magia.
Aczkolwiek z tego co wiem, to jest opcja jednodniowej oplaty, nie wiem ile, ale mozna zapytac pod tym nr 023 92422570.

Co do warunkow to plaza - 3/4 kamyki, a od 1/4 piasek i do morza juz tylko piasek. Miejsca duzo, krotki dystans z parkingu, Mozna plywac 2h po przyplywie, super plaska woda, gdzie tworza sie dwie ogromne laguny a jak sie chce troche fal, to trzeba wyplynac troche dalej. Plytko praktycznie wszedzie poza lewa strona plazy, gdzie generalnie jezdza sami windsurferzy. Super organizacja. Kity osobno, WS osobno, no i nie ma tloku.

Na pewno spot warty sprawdzenia.

Dolaczylam mapke dla rozeznania:

http://www.hka.org.uk/MapWater.aspx

pozdro

dr_snickers
Deska: Cabrinha/SU-2
Latawiec: Cabrinha

Post20 wrz 2010, 21:12

Jesli chodzi o Hayling to bylem tam raz bez kita z pewnym Panem ktory zwie sie Windy (moze go znacie). Po wejsciu do wody 5 m od brzegu prad byl tak silny ze ciezko bylo ustac w miejscu, wiec zastanawiam sie jak tam sie plywa?

Awatar użytkownika
artekg
Kontaktowanie:

Post20 wrz 2010, 21:55

No tak, niedziela powiedzmy byla calkiem przyjemna w Poole, tak jak kolega napisal lekko szkwaliscie, ale dalo sie wytrzymac. Lee on the solent jest ok, jak ktos sie bedzie wybieral w czwartek lub niedziele moze dojedziemy, w Poole byla nas niezla grupka(ok 14) wiec fajnie zawrzec nowe znajomosci, no i ci nowi co sie ucza tez. Windy niestety ten weekend mial busy( :pray: ), wiec o wodzie mogl tylko pomazyc :lol: :lol: :lol:
Moze powieje jeszcze wkrotce wiec sie pewnie spotkamy na wodzie.....Pozdr :thumb:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 19:33 przez artekg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lilolittle
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 19:18

dr_snickers pisze:Jesli chodzi o Hayling to bylem tam raz bez kita z pewnym Panem ktory zwie sie Windy (moze go znacie). Po wejsciu do wody 5 m od brzegu prad byl tak silny ze ciezko bylo ustac w miejscu, wiec zastanawiam sie jak tam sie plywa?

Hej Snickers :) Podejrzewam, ze byliscie tam w czasie przyplywu? Wtedy praktycznie nie da sie jezdzic, dlatego minimum 2h po i max 2h przed przyplywem sa warunki do super jazdy. Potem prad jest juz tylko poza tzw. sandbarem. Zreszta najlepiej przekonac sie samemu, co jak komu pasuje. Mnie plywa sie tam super dobrze, ale nie wszystkim pasuje to samo.
Pozdrawiam wszystkich :)

immune69

Post24 wrz 2010, 13:09

Sobota Eastcoast ? Szykuje sie na polnocy 30 wezlow i 3.8m fale w Redcar musial byc jakis sztrom na morzu polnocnym !

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”