eurocypria-ktoś leciał?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 11:39

witam.
leciał ktos ostatni tymi liniami np na fuerte? mam pytanko co do bagażu-jak patrzą na quivery? czy bardzo przestrzegają jak 2-3 kg ma sie wiecej bagażu? chcieliśmy z kumplem spakowac sie w jeden quiver i tu w itace mówią mi ze owszem można do jednej wiekszej torby(Quivera) waga do 32 kg ALE :idea: te dwie osoby ktore pakuja sie do jednego bagażu musza miec to samo nazwisko :?: :?: :?: ktoś sie z tym spotkał?czy rzeczywiście patrza na te nazwiska? thx za każde info.
pozdrawiam

grzechu
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 13:26

Jest na to sposób żebyscie mieli to samo nazwisko, tylko nie wiem czy zdążycie przed wylotem ;)

nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 13:42

Grzechu pisze:Jest na to sposób żebyscie mieli to samo nazwisko, tylko nie wiem czy zdążycie przed wylotem ;)

dobrze ze mi powiedziałeś bo bym na to nie wpadł ;p
oj jakis ty zabawny :shock: :shock: :shock: :shock:

grzechu
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 13:47

nickwwa pisze:
Grzechu pisze:Jest na to sposób żebyscie mieli to samo nazwisko, tylko nie wiem czy zdążycie przed wylotem ;)

dobrze ze mi powiedziałeś bo bym na to nie wpadł ;p
oj jakis ty zabawny :shock: :shock: :shock: :shock:

luzik man, nie stresuj sie tak ;)
http://www.grecos.pl/filesLib/linie_lot ... CYPRIA.pdf
Niestety, moja rada jak najbardziej na miejscu ;)

Awatar użytkownika
mumin
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 14:12

tyjuz nie badz taki mondry ;-) zobaczymy jak za tydzień bedziesz na zegrzu zembami szczękać ;))

na niemca trzeba wbijać :) pewnie i tak najwięcej zależy od tego kto będzie siedział na bramce jak jakiś .ujek co mu żona pół roku nie daje albo odwrotnie to skasuje za co sie da a jak normalny no to co im za różnica czy mamy 2 torby po 20kg czy jedną 35 kg...
a z grecosa lecieliśmy przecież w maju i nie było problemu że mamy 1 quiver 35kg...(coprawda innymi liniami ale też limity były)

eurocyprią na fuerte lecałem 2 lata temu i troche sie krzywili ale przeszły 2 wielkie quiverki po 22 kg

chyba że sie diametralnie pozmieniało

ale nie paekaj - damy rade i bez zapowiedzi ;-)

grzechu
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 14:56

mumin pisze:ale nie paekaj - damy rade i bez zapowiedzi ;-)

:thumbsup: hehe
Wietrznego miodowego ;)

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 16:22

no z tego co widac w cenniku to sie oplaca spakowac w 1 kliwer a 2ga osoba bierze po prostu duza walize. nie wiem o co chodzi z tymi nazwiskami :)

nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 16:47

march_in pisze:no z tego co widac w cenniku to sie oplaca spakowac w 1 kliwer a 2ga osoba bierze po prostu duza walize. nie wiem o co chodzi z tymi nazwiskami :)

no dokłądnie tak mozna wnioskowac po cenniku...ale wg kobiety z infolini ITAKI tak sie teraz właśnie w tych liniach zmieniło co do jednego bagażu nagawanych przez dwie osoby i niby maja miec te same nazwiska.dziwne ale taki info otrzymalem i stąd pytanie do was. :?: :?:

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 18:42

a bo wy byscie chcieli ze niby we 2ch macie 1den tylko bagaz, a ze duzy to by wam policzyli jako ze na 2 osoby.
hmmm moim zdaniem to nie przejdzie i bedziecie musieli zabulic za sprzet do golfa. w dodatku ciezko sie zmiescic w 35 kg w 2 dechy i 4 latawce z osprzetem + ciuchy na 2 osoby. to juz lepiej 1 q + zwykla walizka za ktora nie trzeba placic.
albo cos cie zle zrozumialem.

nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 20:43

march_in pisze:a bo wy byscie chcieli ze niby we 2ch macie 1den tylko bagaz, a ze duzy to by wam policzyli jako ze na 2 osoby.
hmmm moim zdaniem to nie przejdzie i bedziecie musieli zabulic za sprzet do golfa. w dodatku ciezko sie zmiescic w 35 kg w 2 dechy i 4 latawce z osprzetem + ciuchy na 2 osoby. to juz lepiej 1 q + zwykla walizka za ktora nie trzeba placic.
albo cos cie zle zrozumialem.

spoko spoko tak lecielismy w maju na rodos i spokojnie sie pomiescilismy we dwóch do 1 q wazył ok 36 kg a reszta poszła do podręcznych. i nie robili żadnych problemów z wagą nazwiskami itp itd. z tym że lecieliśmy AEGANEM. i nie było żadnej dopłaty do jednego bagażu na dwie osoby za żaden sprzet golfowy(na q jak wół napisane GOLFBAG). a tu to zobaczymy jak bedzie. to wogóle dziwna akcja: :idea:

Uwaga !

Kumulowanie bagażu (dwie osoby spakowane w jedną wspólną walizkę), może nastapić tylko dla pasażerów o tym samym nazwisku. Pasażerowie mający ten sam numer rezerwacji, ale różne nazwiska, musza być spakowani w oddzielne torby, lub za każdy kilogram wspólnego bagażu powyżej 20 kg będą obciążeni opłatą 8 EUR.

http://www.itaka.pl/linie_lotnicze/eurocypria/index.php

grzechu
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 20:48

w linku ktory ci wcześniej zapodałem widnieje limit 17, ty linkujesz 20.. podreczny też 2 kg mniejszy niż z twojego linku. Kg nadbagażu kosztuje 15 zamiast 8 euro..
też wcześniej masz na czerwono napisane o tym łączeniu bagażu.
sprawdź sobie dokładnie ktory aktualny, żeby sie nie pomylić zbyt dużo

nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 20:55

Grzechu pisze:w linku ktory ci wcześniej zapodałem widnieje limit 17, ty linkujesz 20.. podreczny też 2 kg mniejszy niż z twojego linku.
sprawdź sobie dokładnie

widze widze
owszem, zmienili max limit z 17 do 20.racja.
ale chodzi o to jak to wygląda w rzeczywistości. czy ktoś leciał i może wie.
bo jedno to że napisane w linku tu czy tam a drugie to to co i jak jest praktykowane :?: :?: :?:
ale chyba nikt ostatnio nie leciał tymi liniami albo nie pakował 2 os w jeden q.

nickwwa
Kontaktowanie:

Post17 lis 2009, 21:00

nickwwa pisze:
Grzechu pisze:w linku ktory ci wcześniej zapodałem widnieje limit 17, ty linkujesz 20.. podreczny też 2 kg mniejszy niż z twojego linku.
sprawdź sobie dokładnie

Grzechu dzis w ITACE telefonicznie otrzymalem info ze ostatnio eurocypria podniesła limity do 20 kg i stąd pewnie ta różnica o ktorej piszesz.więc ktorys jest mniej aktualny :P
ale nie o to konkretnie biega. :idea:

yasiu7
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 09:12

A ja Ci kolego powiem ze Eurocypria to straszne naciagacze. Mi w tym roku chcieli naliczyc doplate (55e) do mojego golfbaga, ktory miescil sie w limicie 17kg tylko dlatego ze babka stwierdzila obecnosc deski w srodku.
Na szczescie po odeslaniu do biura i dluzszej pertraktacji odpuscili.
Lot na Rodos to byl i rezydenci mocno przestrzegaja przed przekraczaniem bagazu, bo podobno nawet podreczny czesto waza.

Awatar użytkownika
DamianO1
Kontaktowanie:

Post18 lis 2009, 10:11

ojej, ja ich liniami bede lecial w lutym tez wlasnie na fuerte... nie pocieszyliscie mnie jesli chodzi o ich naciaganie i sprawdzanie wag. Mam nadzieje ze uda mi sie trafic na jakiegos normalnego kolesia :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”