Jastarnia - Boże Ciało

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post18 maja 2008, 22:37

Prognoza szykuje się na N, może uda się zebrać jakąś grupę i wspólnie przemieszczać się z kierunkiem wiatru. Poza tym nie znam innych zatokowych spotów poza Jastarnią (a i ten kiepsko).
Jako, że będę jedynie z Rodzinką, nie mogę zostawić Żony bez siebie i auta (albo odwrotnie) każdego dnia ... stąd propozycja stworzenia tymczasowego team'u.

Z drugiej strony - czy w Jastarni któraś ze szkółek oferuje asekurację? Może to lepsze rozwiązanie, niż stanie w korkach przed i po pływaniu? Da się tam pływać / uczyć bezpiecznie przy północnym wietrze (oczywiście chodzi mi o zatokę).

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post19 maja 2008, 10:22

Bedziemy od srody z Wielorybem! Jak cos to wyslij telefon na priva to sie zgadamy.

Awatar użytkownika
IgorS
Deska: North/Nobile/Cab
Latawiec: Cabrinha, AirRush
Dostał piwko: 1 raz

Post19 maja 2008, 10:56

Witam,

Co weekend jestem w Jastarni na Dradze.
Tutaj operującą szkółką jest Mariusz Take-Off z motorówką na stanie.
Ale tak się fajnie składa, że w tym miejscu masz najszerszą płycizną na całym półwyspie sięgającą ok. 1.5km w głąb zatoki, aż do wysokości podstaw pod wyrzutnię torped.
Uwaga nie mylić Dragi z Maszoperią - bo na Maszoperii robi się głęboko po 300 metrach.

Lecz tak poważnie to przy północnym wietrze lepiej jest popróbować sił na otwartym morzu, oczywiście jak nie ma zbyt dużego przyboju.

Do zobaczenia na wodzie.

Awatar użytkownika
Wiktorek

Post19 maja 2008, 11:24

IgorS pisze:Tutaj operującą szkółką jest Mariusz Take-Off z motorówką na stanie.

Motorówki nie pamiętam :oops:

IgorS pisze:Ale tak się fajnie składa, że w tym miejscu masz najszerszą płycizną na całym półwyspie sięgającą ok. 1.5km w głąb zatoki, aż do wysokości podstaw pod wyrzutnię torped.

Wyprzedziłeś moje pytanie, dzięki.

Ciekawe jaki można osiągnąć czas na te 1500 m po pas w wodzie goniąc uciekający latawiec :roll:

Do zobaczenia na wodzie (mam nadzieję) :!:

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2008, 11:28

Ja będe od czwartku rano. Chętnie sie przyłącze. Jako że ciągle doskonale technike pływamia chętnie sie podłącze do ekipy b. doświadczonych. Jak by co to zawsze będe miał dwa wolne miejsca w aucie. Na morzu jeszcze nie pływałem ale chętnie bym spróbował ale zaczne od zatoki. Przy tych wiatrach co zapowiadają to trzeba będzie chyba jeżdzić na drugą strone zatoki :(

Awatar użytkownika
Wiktorek

Post19 maja 2008, 11:34

qbaepp11 pisze:Ja będe od czwartku rano. Chętnie sie przyłącze. Jako że ciągle doskonale technike pływamia chętnie sie podłącze do ekipy b. doświadczonych. Jak by co to zawsze będe miał dwa wolne miejsca w aucie. Na morzu jeszcze nie pływałem ale chętnie bym spróbował ale zaczne od zatoki. Przy tych wiatrach co zapowiadają to trzeba będzie chyba jeżdzić na drugą strone zatoki :(

Ja mam nadal nadzieję na Jastarnię te 1500 metrów swobody to kawał wody. Poza tym jadę do Jastarni, żeby spakować deskę, latawiec na plecy i piechotką dojść na plażę. Tylko w sytuacji przymusowej będę korzystał z samochodu.

Również będę w czwartek rano. Ciekawe, czy "Wiatrowski" też będzie :?:

Awatar użytkownika
Baśka
Deska: Tona Flow 136
Latawiec: to chyba bez znaczenia
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 maja 2008, 15:29

w Take Off jak coś sie dzieje to ściągają motorówką(tylko nie wiem czy ja już przywieźli) a poza tym na dradze tym roku miały być skutery wodne.
W Jastarni na prawdę można się spory kawałek zapuścić w głąb zatoki :) Głęboko jest tylko przy molo(kanał dla tubylczych łódek;).
A jak nie Jastarnia to Rewa przy N:)

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Kontaktowanie:

Post19 maja 2008, 15:42

Tylko 1,5km jest płytko?
Tak motorówka już jest przywieziona,
skutery najszybciej bede na Boże Ciało, ale wątpie że już bede.
Przy N to morze :P Nie ma falochronów na szczęscie

SURF TIME

Post20 maja 2008, 15:10

IgorS pisze:Uwaga nie mylić Dragi z Maszoperią - bo na Maszoperii robi się głęboko po 300 metrach.

Na maszoperii to troszkem dalej jest płytko niż 300m :) chyba tam nie byłeś dawno :P

Motorówkę też mamy i asekurujemy ludzi, którzy do nas przyjeżdżają :)

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”