Jazda na lodzie

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
BESTIA
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post19 mar 2004, 13:27

Ostatnio jezdzilem na nartach po lodzie, bo niestety snieg nam wyparowal :( .
Calkiem przyjemnie bylo, tylko trzeba sobie wziasc ciuchy na zmiane :D ,
bo akurat na lodzie byla warstwa wody :)

Dla zainteresowanych filmik:

http://kite.neostrada.pl/

Miejscowka to zalew w Domaniowie kolo Radomia.
Polecam

--
BESTIA

Arek

Post19 mar 2004, 15:15

Czesc , odnosnie zalewu w Domaniowie-widzialem w zeszlym roku , bodajze w weekend majowy kitea w gorze. Jakie sa tam warunki do plywania??
pozdrawiam , Arek

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 mar 2004, 15:30

Masz logo produkcji naszego Usteckiego kolegi Sławka który występuje na forum pod nickiem MikeII_Ustka. Zrobiłem sobie takie samo ale czarne i bez kółka.
A wracając do tematu to było jeszcze jeżdżenie czy już pływanie na nartach ? :lol:

Awatar użytkownika
BESTIA
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post19 mar 2004, 16:09

Ogolnie to bylo mokro :)
Raczej jeżdżenie, czasami z dużą falą spod nart. Trzeba było jeździć asekuracyjnie bo przewrócenie się na tą zimną wodę nie było by zbyt przyjemne.
Wysokosci raczej nie bylo szans utrzymac :D chyba ze miał bym kanty nart ostre jak żyletki :wink:

A jeżeli chodzi o sam zbiornik to jest wporządku. Południowa czesc w lato jest plytka, w wiekszosci miejsc można stanąć i jest kawalek szerokiej "plaży". Ale lepiej sie pływa w części przy zaporze. Tam jest sporo otwartej przestrzeni, lepiej wieje i prawie wszędzie można wyjsc z kitem na brzeg. Przeplywalem tam wiekszosc wakacji. W weekend majowy bylem akurat na półwyspie ale też slyszalem, że był ktoś z kitem. Oprócz mnie i moich braci pływa tam czasami jeszcze jedna osoba z Radomia i troche WS.

--
BESTIA

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post24 mar 2004, 00:48

napisz coś więcej o jeżdzie na nartach po lodzie :?:
osobiście ciężko jest mi to sobie wyobrazić nawet jak ktos ma ostre kanty.
ja jeździlem tylko jak był śnieg i czasem w miejscach gdzie śnieg został przewiany (plac czystego lodu) zjeżdzałem ostro z wiatrem i czułem się niepewnie :evil:

Wróć do „Snowkiting Forum”