Forum snowboardowe

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post03 paź 2004, 20:30

Siema
Znacie jakies dobre forum snowboardowe, cos na style kf.pl? Ja rozumiem, ze tu jest snow-kite <- to tez jak najbardziej, ale mam potrzebe pogaworzenia tez o pure SNBD 8)
Tylko chodzi mi o takie forum, gdzie malo jest malolatow, skatuchow w wieku podstawowkowym, cwaniakow i tego typu "wielkich" riderow... czyli snowboard.pl i inne typu Hiro odpadaja... znacie jakies inne, dobrze rozwiniete, gdzie sporo sie czyta, gada i cos sensownego wynosi?

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 paź 2004, 21:29

siemka, 8)
chyba najlepsze bedzie www.snowboard.pl - forum.

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 paź 2004, 21:31

ehhh...ale palnalem gafe... :oops:

SteelBones
Kontaktowanie:

Post20 paź 2004, 14:55

Co do www.snowboard.pl to faktem jest jest, że bywają tam różni... Osobiście jestem tam od roku (pod tym samym nickiem) i mam przekonanie o tym, że wiele się można dowiedzieć, tylko trzeba umieć czytać odpowiednie wątki, odpowiednich ludzi, z odpowiednim dystansem i wtedy się czegoś dowiesz. To wszystko pod warunkiem, że umiesz dobrze przefilrtować zagadnienie. Ja, po roku czasu stwierdzam, że nie ma lepszego źródła wiedzy o SB w polsce. Ale całe szczęście kryzysy związane ze sb.pl już przeszedłem, a zdanie podobne do Twojego również miałem.
Obecnie śledzę bacznie forum kf.pl. Na razie jako obserwator, gdyż zaczynam z kajtem (1 sezon) ...i muszę stwierdzić, że również i tu nie mało jest szczeniackich zachowań, które nic nie wnoszą np potyczki ktoś tam vs koniu, w temacie który kajt jest lepszy lub kto jest mistrzem, a kto jego zastępcą, i inne temu podobne. Ale oczywiście oprócz wielu zbędnych informacji zdecydowana większośc jest przydatnych.
Dlatego polecam mimo wszystko www.snowboard.pl, a jeśli chcesz jakieś konkretne porady to służę pomocą albo nawet wskażę Ci sensowny wątek z udziałem sensownych ludzi, a nawet dam ich namiar.
Zawsze pozostaje mój gg 1451236.

Pozdr i powodzenia

Aaaaaajt!

PS. Do Kri-Sto: Fan And1'na??? Aaaa?

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post20 paź 2004, 19:58

Hej SteelBones,

Mam pytanie odnośnie snowboard.pl. Czy czasem wspomina się coś na tym forum o kajtach? Jaka jest atmosfera wokół kitesnowboardingu?

pzdr

SteelBones
Kontaktowanie:

Post21 paź 2004, 10:36

Kamil,
To jest tak: Czasami się przejawia wątek pt: co zrobić ze sobą jak nie ma śniegu i padają wtedy różne propozycje, np kajt. ...A wtedy zazwyczaj rozgorzeje dyskusja nt wyższości KS nad WS i milion innych propozycji rowerowo zorbowych.
Szczerze mówiąc pojawia się sygnalnie (choć coraz częściej) coś o kajcie ale to zazwyczaj nic nie wnosząca dyskusja. I tyle.
Ostatnio nawet widuję tam coraz częściej szwagrów z tego grona (signx i inni). I podejrzewam, że również jest odwrotnie.
A co do atmosfery na sb.pl wokół KS to jest jak najbardziej pozitiv. Odczuwam, że opadają ludziom szczęki coraz bardziej, a szczególnie jak poczęstuję ich jakimś filmikiem, zaczerpnietym oczywiście stąd.
UUuuuaaaaaałłł!!!
Dozo
Ostatnio zmieniony 22 paź 2004, 09:47 przez SteelBones, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post21 paź 2004, 18:24

Co do snbd.pl - wierzylem w ta stronke bo swojego czasu bylem dosc mocno zaprzyjazniony z tworcami i patrzylem jak stronka powstaje, rozwija sie i caly bylem happy... ale pozniej sie jakos klimat zepsul, ani jakis konkretow nie moglem wyrwac, ani kogo wyrwac z Lodzi na deske, bo wszyscy sie wykrecali praca, nauka, zdrowiem etc no i te debilne dyskusje typu kto ma tatuaz, kto kolczyk, kto pryszcza na dupie, kto woli cole a kto chipsy etc. I jakos zagladam co jakis czas probujac sie przelamac, ale nie moge... probuje i probuje i nie moge... nie podchodzi mi juz zupelnie... :cry:

SteelBones
Kontaktowanie:

Post22 paź 2004, 10:03

...widzisz, jak wchodzę tam po konkrety i zazwyczaj jeśli czegoś potrzebuję to korzystam z opcji "szukaj" i wtedy pojawia się zazwyczaj właściwy topic z konkret info.
Widzisz Max, a może Ty w opcji "szukaj" wpisujesz: coca cola, albo tatuaż??? hiehie!
Dobszzz, a teraz poważnie; poniekąd masz rację. Ale trzeba zdać sobie sprawę, że KS jest sportem znacznie mniej dostępnym od SB dla społeczeństwa przeciętnego . W kategoriach: kasa, dostępność, popularność itd... I dla każdego dzieciaka jest on raczej zamysłem na przyszłość, podczas gdy za ok 1500-2000 biletów NBP masz już sprzęt SB (denia, wiązy i bucik), wprawdzie lipny ale jest.
Zmierzam do tego, że owszem na portalach SB jest wielu szczeniolatków. SB w Polsce ma już ok 20 lat, iede itepe więc z drugiej strony nie ma co sie dziwić.

Miłego weekendu!

baku

Post28 paź 2004, 00:49

Witam, odnosnie forum na snb.pl, juz dlugo tam przebywam i chetnie doradze cos w miare moich mozliwosci mniej zawansowanym, a sam od ws chetnie sie dowiem cos o latawcach :D:D pozdro

Wróć do „Snowkiting Forum”