C.D.
zatem, rano szybkie pakowanie i jeszcze szybszy wyjazd w kierunku Mazurkas Lakes. Jazda szybka acz bezpieczna, na miejscu jestesmy okolo 10 z minutami, w trasie natknelismy sie na zaloge z wawki Mario i jego ekipe, dalej smigalismy juz razem. Po drodze bylo pare ciekawych jeziorek ale my uparcie na Niegocin napieralismy. Bylismy pierwsi na Niegocinie , szybkie witanko z Robertem i z Konradem przedstawicielem "Ozone". Zabieramy swoj sprzet ja swoje miekkusie, Kamil Boxerka. Ludzi zaczynalo sie pojawiac coraz wiecej. Warunki do jazdy bylu cudowne, przestrzen do snowkitowania na Niegocinie wrecz kosmiczna, wiatr niemal idealny. Moje kitowanie zaczalem z FireBee 6,5 m2, czasami odpadalem z wiatrem, tak wialo, ciezko bylo isc na wiatr, pozniej wyjalem mojego kulciaka znaczy Eolka 3 m2 i musze powiedziec ze jak wyszedlem dalej na jezioro to nie bylo mowy o potrzebie pompowania, wiec wyobrazcie sobie jak musialo wiac. Pozniej dzieki uprzejmosci Konrada dostalem do potestowania Ozona Frenzy 03 9 m2, no coz dopiero wtedy sie zaczelo, oprocz tego ze w kazdej chwili moglem go potraktowac de-powerem czyli spowodowac zebym to ja nad kitem panowal a nie on nade mna to mozna super go zaciagnac przy skokach zeby mial niesamowita winde w gore, zrobilem na nim skoki, ktore w koncu mozna nazwac skokami, niestety nie bylo komu tego uwiecznic bo wszyscy byli na lodzie korzystajac z wiatru. Ale to Maski robil najbardziej fachowe skoki na swojej Gastrze 12 m2. Konczac mowie jeszcze raz, niech zaluja Ci co nie dojechali !!! Dodam tylko ze bylo nas tam "zusammen" do kupy z 10 osob kitujacych , ani malo, ani duzo ... mialo nas byc wiecej !!!
Wielkie dzieki dla Konrada z Ozone za mozliwosc sprawdzenia kitow tej firmy, sa naprawde supper pro, jedyna ich wada to chyba cena, ale jak ktos nie chce jezdzic "maluszkiem" to musi jesc smalec zeby doswiadczyc komfortu jazdy " poldkiem", hi hi hi ...
pare fotek z dnia wczorajszego:
... dyskusje, podziwianie sprzetu i inne ;

;
... firma ktora pozwolila nam doswiadczyc bardziejszego kitowania ...

;
... troszke wspolnego kitowania ...

;

;
... ktos nawet pomyslal o cateringu, hi hi hi ...
jeszcze raz pozdrawiam, i dzieki wielkie za superowy koniec sezonu snowkitowego, do zobaczenia za rok na lodzie i sniegu !!!
Apache
ps. jak podobaly sie targi tym co sie tam wybrali ?