Grzesiek fotka super ,że też chciało się wam wyłazić tak wysoko ja zaliczyłem bardzo fajne latanko 15km od domu zaraz koło schroiska ,kierunek z soboty i niedzieli wchodzi tam idealnie , wiało 15-20węzłów ,ale był i takie pół godziny po 15 że wiało ponad 30węzłów .
Dzisiaj z Pawłem i Radkiem próbowaliśmy zaatakować Pradziada, na górze okazała się że wiatr idealny ok 15-18 węzłów, tylko niestety miejscówka spowita chmurami i widoczność minimalna. Pojechaliśmy 25 km dalej na Ryzoviste, gdzie widoczność już była normalna, co prawda wiatr nie była już taki równy jak na Petrovych Kamenach (w porywach ponad 20 węzłów), za to śnieg lekko zmrożony i mniej przewiany. Na spocie/spotach (teren jest tak rozległy że trudno mówić o jednym spocie) było w sumie ok 50 latawców. Szkoda że to tak daleko od nas, bo byłaby niezła alternatywa na północno-wschodnie kierunki, które często słabo wchodzą po naszej stronie gór.
To się jednak prognoza z WG sprawdziła na Ryžovište też miałem tam jechać ale wymiękłem bo to kawałek drogi.Byłem za to na fajnym spocie w Łężycy wysokość 700 m. ogromny spot, łatwy dojazd, fajny teren, tylko nie wiało
Tyle śniegu co spadło przez ostatnie godziny to jeszcze tej zimy za oknem nie widziałem a ciągle pada i jutro też ma padać. Mam nadzieję że warunki wiatrowe pozwolą to wykorzystać zanim przyjdzie odwilż.
już po jezdzone, śnieg sypki i bez podkładu dalej krawędzią po glebie się szoruje. fakt że spadło dużo w krótkim czasie, co w mieście może robi wrażenie. tak było na szybowcowej, może w waszych okolicach więcej napadało.
nawet na strefie było w niedzielę około 8cm starego śniegu ,więc podkład jest , po dzisiejszych opadach powinno być gicio , rano przed pracą zapakuję sprzęt do auta, żeby nie marnować czasu na powroty do domu i zobaczę gdzie polatam czy na strefie czy w Kralovcu