Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2012, 14:09

Co do porównywalności cen to bym polemizował, nocleg w Domu Śląskim jest znacznie (2 razy?) tańszy od Lucni a warunki nie najgorsze, jedynie ceny w restauracji w Domu Śląskim są z kosmosu, w Lucni o ile dobrze pamiętam można zjeść taniej.

Awatar użytkownika
harnaś
Deska: Aboards Z-series
Latawiec: Nobile 555 RRD Addiction
Postawił piwka: 23 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post06 gru 2012, 10:03

wiadomośc z ostatniej chwili w Karkonoszach dosypało i dalej sypie :D http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.ph ... 8x1536.jpg

jacekj1972
Deska: NOBILE 555
Latawiec: ozone
Postawił piwka: 2 razy

Post06 gru 2012, 11:16

harnaś pisze:wiadomośc z ostatniej chwili w Karkonoszach dosypało i dalej sypie :D http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.ph ... 8x1536.jpg

u Ciebie na strefie też sypie?

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 11:17

harnaś pisze:wiadomośc z ostatniej chwili w Karkonoszach dosypało i dalej sypie :D http://kamery.humlnet.cz/show_webcam.ph ... 8x1536.jpg

:D
groźby podzialaly

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 11:45

Fikus pisze:Prognozowany śnieg nadal sie nie pojawia - daje mu czas do jutra, w przeciwnym razie nie będzie miło...

*nocne jazdy czyli praktycznie od 16, czyli można właściwie można przyjąć że również jazdy popołudniowe(nie licząc że jest ciemno) a także wszystkie jazdy poranne kiedy służby śpią

Na Równi na normalną jazdę jeszcze za mało śniegu jest. Nie róbcie siary i nie katujcie tej przyrody tam. To nie tylko Park Narodowy ale i ścisły rezerwat przyrody.
Na parkowych natknąć się możecie też i wieczorem i rano ;) A generalnie nie igrajcie z ciemnościami za bardzo bo pogoda tam potrafi zmienić się bardzo szybko i byli już tacy co chcieli złapać wieczorną sesję, a później pół nocy błądzili.

Awatar użytkownika
harnaś

Post06 gru 2012, 12:04

Smokie pisze:
Fikus pisze:Prognozowany śnieg nadal sie nie pojawia - daje mu czas do jutra, w przeciwnym razie nie będzie miło...

*nocne jazdy czyli praktycznie od 16, czyli można właściwie można przyjąć że również jazdy popołudniowe(nie licząc że jest ciemno) a także wszystkie jazdy poranne kiedy służby śpią

Na Równi na normalną jazdę jeszcze za mało śniegu jest. Nie róbcie siary i nie katujcie tej przyrody tam. To nie tylko Park Narodowy ale i ścisły rezerwat przyrody.
Na parkowych natknąć się możecie też i wieczorem i rano ;) A generalnie nie igrajcie z ciemnościami za bardzo bo pogoda tam potrafi zmienić się bardzo szybko i byli już tacy co chcieli złapać wieczorną sesję, a później pół nocy błądzili.

Nikt nie ma zamiaru śmigać na równi przy tak małej ilości śniegu , my pisaliśmy że jedyna obecnie możliwość jakiej kolwiek sesji snk to nocne jazdy .

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 12:39

a nie doczytałem hehe ;)

Awatar użytkownika
harnaś

Post06 gru 2012, 13:21

jacekj1972 pisze:

u Ciebie na strefie też sypie?

Padać pada ale jaka jest tam aktualnie pokrywa to nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 14:14

ponieważ dotykamy tematów bhp w terenie, pozwolę sobie podzielić się poniższym z innego forum na przestrogę:

kupsamolot.letsfly.com.pl/instalacja-przeciwoblodzeniowa-samolotow-odrzutowych.html
Parę cytatów:
"...osadzanie się jakichkolwiek ilości śniegu czy szronu powoduje zmniejszenie się maksymalnej siły nośnej oraz maksymalnego kąta natarcia..."
"...Obecność lodu może doprowadzić do zamrożenia lub zakłócenia dopływu energii do określonych urządzeń..."
"...oblodzone skrzydło musi lecieć na większych kątach natarcia, co powoduje zwiększenie oporu indukowanego..."

Także miejcie sie na baczności!

Awatar użytkownika
harnaś

Post06 gru 2012, 14:38

Fikus pisze:ponieważ dotykamy tematów bhp w terenie, pozwolę sobie podzielić się poniższym z innego forum na przestrogę:

kupsamolot.letsfly.com.pl/instalacja-przeciwoblodzeniowa-samolotow-odrzutowych.html
Parę cytatów:
"...osadzanie się jakichkolwiek ilości śniegu czy szronu powoduje zmniejszenie się maksymalnej siły nośnej oraz maksymalnego kąta natarcia..."
"...Obecność lodu może doprowadzić do zamrożenia lub zakłócenia dopływu energii do określonych urządzeń..."
"...oblodzone skrzydło musi lecieć na większych kątach natarcia, co powoduje zwiększenie oporu indukowanego..."

Także miejcie sie na baczności!

takiego posta znalazłem dzisiaj na landkitingu :lol:
Witajcie!
Kilka dobrych stron wstecz wspomniany był filmik ze skoków w terenie młodzieńca na włoskim latawcu 5m2 Piro piro coś tam, coś tam. Nie wiem czy czytacie czasem komentarze do takich filmików. Fakt ten akurat ma dosyć sporo komentarzy. Ale jeden jest wyjątkowo inspirujący więc pozwolę sobie go zacytować, może rozrusza tą część forum. A propos skaczecie trochę zimą ?

„ Kolego, bądź ostrożny mówię poważnie… Miałem latawiec jak tylko się pokazały jakieś 20 lat temu… skończyło się, że zamieniłem go na paralotnię … potem kupiłem silnik na plecy, żeby latać… jakby tego jeszcze było mało zbudowałem w końcu samolot. To cholerstwo, to furtka do tego żeby być szczęśliwym, spłukanym, rozwiedzionym 40 latkiem. Jednak dzięki temu mogę teraz powspominać te wspaniałe chwile kiedy latałem!”

Pozdrowienia

PS. Mam jeszcze jedno pytanko do fachowców, bo ja jeszcze tak średnio się rozeznaję w temacie. Był też filmik niemiecki jak skakali kiterzy z dosyć wysokiej górki w dół. Czy to były normalne latawce, których używali czy coś więcej.

Awatar użytkownika
Fikus
Kontaktowanie:

Post06 gru 2012, 15:50

obecność lodu wiedzie do rozwodu...

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post06 gru 2012, 19:56

widzę, że niedziela zaczyna się coś klarować po względem wiatru, może nawet powieje na tyle , że da się troszkę polatać.

dajcie, proszę, znać jak będziecie gdzieś się wybierać, chętnie bym trochę powalczył z latawką,
no chyba, że jezioro nie zamarznie...

ss7pro@gmail.com
Dostał piwko: 8 razy

Post06 gru 2012, 22:06

rolmigo pisze:widzę, że niedziela zaczyna się coś klarować po względem wiatru, może nawet powieje na tyle , że da się troszkę polatać.

dajcie, proszę, znać jak będziecie gdzieś się wybierać, chętnie bym trochę powalczył z latawką,
no chyba, że jezioro nie zamarznie...

ja bym sie gdzies wybral :-) Tylko za bardzo nie znam spotow gdzie mozna w miare bezpiecznie z pompowancem polatac ;P

Awatar użytkownika
harnaś

Post07 gru 2012, 11:13

Wystarczy jak poczytasz ten wątek i znajdziesz odpowiedż ,większość z nas śmiga na pompowanych kitach :D

Awatar użytkownika
rolmigo
Deska: f-one
Latawiec: torch/rebel
Dostał piwko: 12 razy

Post07 gru 2012, 20:15

według ICMu w niedziele fajnie będzie wiało w okolicach bogatynia - zgorzelec , świeradów z kierunku S.
ma ktoś jakieś dane odnośnie warunków śniegowych i może polecieć jakiś godny uwagi spot?

Harnaś, a jak Ty się zapatrujesz na te prognozy, i co polecasz ewentualnie gdzie się wybierasz? chętnie byśmy skorzystali z Twojego doświadczenia i wiedzy.

Wróć do „Snowkiting Forum”