9-18 grudnia 2011 - Snowkite we Francji - TANIO

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
nevalon
Deska: Underground
Latawiec: Peter Lynn Escape, Fury, Swell
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 00:05

Na wstępie zaznaczę, że NIE JESTEM organizatorem wyjazdu, a jedynie jego uczestnikiem. Piszę tutaj, bo szukam ludzi, z którymi będę mógł polatać snowkite na wyjeździe - jest nas już kilka osób z latawcami, ale im więcej tym ciekawiej :-)

Jak nie masz jeszcze planów na 9-18 grudnia 2011 (za 2 tygodnie start!) to czytaj dalej, może pojedziesz z nami?

Strona organizatora: http://www.studentcamp.pl

CENY:
899 PLN dla studentów niektórych uczelni
999 PLN dla studentów pozostałych uczelni i tegorocznych maturzystów
1099 PLN dla nie studentów

ALE! Jestem w posiadaniu kodu promocyjnego na 5% rabatu :) Forumowiczom na priv go podam w razie jakby ktoś chciał jechać.

W cenie dojazd, noclegi, skipass, basen, sauna, masa imprez itp. Na miejscu snowpark, dobre tereny na freeride i snowkite i duzo innych atrakcji.

Jest jeszcze trochę miejsc z tego co się zorientowałem, ogólnie całe info tutaj:

http://www.studentcamp.pl/zima

Dodatkowy atut Student Travel (organizator Student Camp):
Wzamian za zmontowanie filmu z wyjazdu (3 min, to godzina roboty, a jak ktoś chce się postarać to może 3-4 godziny) NASTĘPNY WYJAZD ZA PÓŁ CENY.

Plus dochodzą inne rabaty, które się sumują i można na prawdę mega tanio jeździć, patrzcie tutaj:

http://student.travel.pl/info,znizki-i- ... na-wyjazdy

Moim zdaniem jak się dobrze zakręcić, to na prawdę można jeździć za pół darmo. Szczególnie motyw z 50% rabatu na kolejny wyjazd za film z wyjazdu jest ciekawy - wiele osób z nas ma kamery GoPro :)

Od nas (landkiting forum) kilka osób już miejsca zarezerwowało i opłaciło, odliczamy dni!!

Filmik z miejscówki:
phpBB [video]

Puy Saint Vincent, miejscowość, w której będziemy, oferuje zarówno trasy "normalne" jak i warunki na:
- snowkite - górna część jest mega odsłonięta, żadnych drzew
- freeride - dozwolona jazda poza trasami, ciekawe ukształtowanie i sporo puchu
- freestyle - jest snowpark :)

Do tego 2 dni spędzimy w kurorcie Risoul - jeszcze większa ilość tras i miejsca na to wszystko powyżej wspomniane :)

Apartamenty praktycznie na stoku - wychodzisz z hotelu, wpinasz narty i zjeżdżasz do wyciągu, analogicznie dojeżdżasz do apartamentu zjeżdżając z trasy. Na dobrą sprawę na zakupy też można się podobno na nartach wybrać, wrócić wyciągiem i potem zwieźć je trasą do hotelu :P

Do dyspozycji ogrzewany basen zewnętrzny, sauna i inne bajery. Wieczorami imprezy, warsztaty taneczne, barmańskie itp - w końcu to Student Camp :) W planie szkolenia grupowe dla osób początkujących (2x 2h), średniozaawansowanych (szlifowanie techniki jazdy, 2x 2h) i zaawansowanych (elementy freestyle'u, 2x 2h). To wszystko jest w cenie wyjazdu :)

Kilka osób się do mnie odezwało w temacie, apeluję do wszystkich - jak nie macie planów na termin 9-18 grudnia 2011 (czyli start za 2 tygodnie) to dawajcie z nami :)

Do testów będą:
latawce snowkite'owe HQ Powerkites (w tym Montana VII 2012 - nowe freestyle'owe skrzydło)
narty Majesty - freeride'owe i freestyle'owe

Kasa niewielka, w perspektywie opcja następnego takiego wyjazdu (na przykład w kwietniu - druga edycja) za półdarmo (opcja z filmikiem plus inne zniżki).

Zapisujcie się, im więcej ludzi z latawcami tym ciekawiej będzie się latało - a jak nie zawieje to też będzie co robić :)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 10:38

czy mi się zdaje czy prawie w ogóle nie ma śniegu :?:

nevalon
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 10:49

W tej sekundzie może warun nie jest zaje*isty, ale zły też nie - webcamy tutaj:

http://www.puysaintvincent.pl/Pogoda-we ... gowe,3.php

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 14:16

no właśnie patrzyłem na te kamerki na stronce ośrodka i jakoś nikogo nie widzę - coś działa w ogóle? Kurcze pośmigałbym już sobie...

nevalon
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 14:22

Z tego co widzę, to te kamerki są dość rzadko aktualizowane... Na górze każdej foty masz datę i godzinę. Ostatnie z 23.11.2011

Warun będzie, zapisuj się i dawaj z nami :-)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post10 gru 2011, 14:23

Bida panie :( .

nevalon
Kontaktowanie:

Post21 gru 2011, 00:45

Jestem z powrotem i wcale nie bida, bo pojeżdżone :-) W czasie naszej obecności spadł metr puchu i przetestowałem nowe narty Majesty Superior, po puszku "pływają" jak marzenie :) zresztą testowe Dirty Bearsy też dawały nieźle radę. Niestety, nie polataliśmy - wiało nieco za grubo, bo 30-50 knt. Momentami wiatr wpychał mnie na nartach pod górkę i to bez latawca...

Wróć do „Snowkiting Forum”