**SILESIA SNOWKITE**

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
texas
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 16:56

Ja bym był chętny na Gliwice jutro ale nie byłem jeszcze tam nigdy ( w sumie to jeszcze nigdzie nie byłem poza polem sąsiada więc chętnie bym poznał trochę świata ) i nie wiem czy w ogóle warto tam się wybierać z tym co mam (pansch ACE 8) . Jest jeszcze 2 sprawa mianowicie kwestia samego wejścia na lotnisko tz. muszę mieć pozwolenie czy wchodzę od tak. Z dojazdem to se poradzę. Proszę o info.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 18:38

texas pisze:Ja bym był chętny na Gliwice jutro ale nie byłem jeszcze tam nigdy ( w sumie to jeszcze nigdzie nie byłem poza polem sąsiada więc chętnie bym poznał trochę świata ) i nie wiem czy w ogóle warto tam się wybierać z tym co mam (pansch ACE 8) . Jest jeszcze 2 sprawa mianowicie kwestia samego wejścia na lotnisko tz. muszę mieć pozwolenie czy wchodzę od tak. Z dojazdem to se poradzę. Proszę o info.

W Twoich okolicach akurat na jutro duzo lepsze warunki wiatrowe zapowiadaja niz w Gliwicach. Co do samego lotniska to nie trzeba miec zadnego pozwolenia. Trzeba tylko przestrzegac pewnych niepisanych zasad, ktore kiedys ustalilismy: nie zblizac sie zbytnio do hangaru gdzie trzymaja smiglowiec. Jesli smiglo jest na zewnatrz to tez omijac go z daleka.

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post23 sty 2010, 21:07

Dzisiaj w Jurze
http://vimeo.com/8932880
Jutro chyba powtórka.

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 21:27

robinm pisze:Dzisiaj w Jurze
Jutro chyba powtórka.

fajny ten spot , niezłe hektary do jazdy
Robinm zapodaj gdzie to jest dokładnie - jakieś współrzędne :?:

senior

Post23 sty 2010, 22:08

Witam.
Śledzę to forum ,bo też jestem jestem pasjonatem tego sportu ,ale bardziej relaksowo .Chcę tu podpowiedzić Texsasowi że fajnie można pośmigać w naszej okolicy na zamarzniętym jeziorze w Paprocanach .W zeszłym roku byłem kilka razy i calkiem fajnie pośmigałem .Terenu dosyć sporo bez przeszkód.Można się ogrzać i rozgrzać w Zameczku Promnickim.Przy tym mrozie lód na pewno będzie bezpieczny.W tym roku raz już udało mi się posmigać jeszcze przed odwilżą.Dojazd samochodem pod samo jezioro.

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 22:33

Jutro chyba powtórka.

.. no , super te miejsce, jadę z wami jutro, koniecznie :!: :!: :!:

ps. na Orawie dzisiaj bez wiatru ale pogoda i warunki super

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post23 sty 2010, 22:38

Dzisiaj w Jurze
Jutro chyba powtórka.

Kuuuuurde. Spocik miodzio. Pojezdzilo by się w takim słoneczku... niestety w Poznaniu nie wieje ;/

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
texas
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 23:00

Witam.
Śledzę to forum ,bo też jestem jestem pasjonatem tego sportu ,ale bardziej relaksowo .Chcę tu podpowiedzić Texsasowi że fajnie można pośmigać w naszej okolicy na zamarzniętym jeziorze w Paprocanach .W zeszłym roku byłem kilka razy i calkiem fajnie pośmigałem .Terenu dosyć sporo bez przeszkód.Można się ogrzać i rozgrzać w Zameczku Promnickim.Przy tym mrozie lód na pewno będzie bezpieczny.W tym roku raz już udało mi się posmigać jeszcze przed odwilżą.Dojazd samochodem pod samo jezioro.

Chętnie bym się tam wybrał ale właśnie wróciłem z pola gdzie budowałem hopkę na jutro i szkoda zęby się zmarnowała . Jest jeszcze 2 problem mam 17 lat i z prowadzeniem samochodu to niezbyt mi wolno a rodziny to jutro poza wyjściem do kościoła :pray: to nigdzie nie wyciągane .

Mimo wszystko dzięki za inoformacje o spocie jeżeli pogoda się utrzyma to za tydzień całkiem prawdopodobne ze się tam zjawie.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 23:43

Jutro chyba powtórka.

przej*** spocik! Widze, ze to byl dzisiaj blad, ze sie z Wami nie zabralem :wink: Jutro dajemy z Wami jesli nie macie nic przeciwko :wink:

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 16:23

P4 raport:
Sprzet: snowboard + OZON komora 10m2
Wiatr: kierunek wschód, mało :(
Czas: 12-15:30
Tempaeratura: -13
Wrazenia: słaby wiatr ale i tak super, pare fajnych halsów (przy "szkwałach") piekna pogoda, pusto itd.
Uwagi: czasem slisko: sam lód, przy wpływie Przemszy lód zaczął niepokojąco trzeszczeć pod nogami. IMO nalezy unikać tego miejsca!

Pozdro !
ps. a jak inni?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 17:33

..a inni elegancko!!
Zajebista miejscowka w Jurze (miedzy Zawierciem, a Żerkowicami). Frekwencja dopisala, pogoda tez.
Obrazek

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 18:06

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 18:17

Niesamowite jest to że w tej okolicy jest dużo takich pięknych i osobliwych miejsc gdzie można pośmigać. 8)
Powierzchnie do jazdy są niesamowicie duże :shock: fajne różnice wzniesień :!:
Jura jest best

Awatar użytkownika
texas
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 19:45

No u mnie na polu tez było fajnie , wiało poprzednie tylko szmata mi na drzewo wleciała i z godzinę w plecy byłem no i na trafiły mi się 2 dziurki ok. 10 cm każda. :cry:

marcin1987st
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 20:08

Witam wszystkich. Jestem totlanym świeżakiem i mam pytanie do forumowiczów ze śląska. Gdzie można kupić przyzwoity sprzęt w dobrej cenie do nauki snowkite'u w pobliżu Bielska(może być używany)? Jaki kupić latawiec(ile m2 i jaki typ) na nasze śląskie warunki pogodowe?

Wróć do „Snowkiting Forum”