Meksyk

Miejscówki Kitesurfingowe
Wojt00
Deska: SU-2
Latawiec: NORTH

Post06 sie 2010, 00:51

Witam,
Czy zna ktoś jakieś spoty w Meksyku? Szykuje się 6 miesięczny wyjazd :( to bym sprzęt też zabrał :)

Awatar użytkownika
Zapp Brannigan

Post06 sie 2010, 22:47

A tam teraz wszystko w ropie nie będzie?

Wojt00

Post23 sie 2010, 00:06

Akurat będę bliżej zachodniego wybrzeża :)

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2010, 02:04

Wojt00 pisze:Akurat będę bliżej zachodniego wybrzeża :)

http://www.ventanawindsports.com/kiteboarding.html

Wojt00

Post17 paź 2010, 03:51

Ok. Więc jestem od dwóch tygodni w Meksyku i czas coś napisać.
Przebywam w miejscowości Morelia, 350 km na północny-zachód od Mexico City. W okolicy nie ma żadnych warunków do uprawiania kitesurfingu pomimo, że na windguru jest zaznaczona miejscowość Pacguaro ale to porażka (byłem dzisiaj i sprawdziłem). Najbliższe możliwe to Acapulco (6 godz. jazdy) i Peurto Vallarta (5 godz. jazdy samochodem) a i warunki wątpliwe.
Poszperałem trochę w necie jak również popytałem gdzie są najlepsze warunki w Meksyku. Otóż są dwa pewne miejsca:
1. Baja California nad Zatoką Kalifornijską (naliczyłem dobrych kilka miejsc i kilkanaście szkółek). Dostać się tam można samolotem (najlepsze rozwiązanie). Jednak jest to drogie miejsce z uwagi na bliskość Stanów Zjednoczonych i dużą ilość Gringo z kieszeniami pełnymi dolarów.
2. Półwysep Yukatan nad Zatoką Meksykańską. Dla mnie po przeczytaniu i szperaniu w necie absolutnie najlepsze miejsce. Załączam link z miejscówkami i opsem.
http://www.kiteboardmexico.com/english/ ... orelos.htm
Wybieram się tam za 3 tygodnie (bo za tydzień jadę na 1,5 tygodnia do polski) to opiszę. Zamierzam odwiedzić dwa moim zdaniem nalepsze spoty: Isla Blanca i Holbox. Po powrocie napiszę coś więcej o warunkach, zakwaterowaniu, dojeździe, itp

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post20 paź 2010, 11:23

hi man, jak juz jestes w rejonie Holbox to warto moze podjechac na Cozumel(wave) oraz zobaczyc Majan riviere ?? Tulum mialo dobry klimat pod katem cena/ludzie..

Wróć do „Spoty”