Ostatnio ceny wycieczek tam spadły mocno.
Miejsce wydaje się być wymarzone.
Czy ktoś kto tam był moze napisać pare słów o spotach w okolicach Mombasa?
Gdzie, i jak się na nie dostać?
No i jak z wiatrem w styczniu, pewnie szału nie ma?
ahryl pisze:tosz to tam zarlacze plywaja ;]
cyberdog1899 pisze:Tu masz trochę http://www.kiteboarder.co.uk/kitesurfing/search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=kenya&start=435
Najlepiej przejrzyj od końca (mam nadzieję, że nie przeszkodzi obcy język). Anglicy bardzo często tam pływają. Waveriders nawet mieli tam swoją bazę, ale akurat większość swoich ofert opierali na XL airways, które zbankrutowało i zdaje się, że pociągnęli ich za sobą (Waveriders to taki angielski Club Mistral). Wieje na pewno lepiej niż w statystykach Guru - nie od dziś wiadomo, że wiatru powstałego wskutek nagrzewającego się piachu, nie prognozują. Oferty, fakt, powinny być niezłe, po 'przetasowaniach' zeszłej zimy.
Mam nadzieję, że coś link pomoże. No i jak już wrócisz, koniecznie zdaj relację, bo to interesujące miejsce!
Zajrzyj na stronę Borisa Polo który prowadzi bazę na Diani Beach (30 km na południe od Mombasy pewnie w te okolice lecisz bo to turystyczne zagłębie)
Grzechu. pisze:Dostałem właśnie info z jednej z baz, że w styczniu włącza sie "kaskazi".
Wieje codziennie 15-25 knots z N, NE
i że w styczeń to najlepszy miesiac w roku..
Ale jest też zagrożenie zwiazane z malarią.
ebol pisze:Grzechu. pisze:Dostałem właśnie info z jednej z baz, że w styczniu włącza sie "kaskazi".
Wieje codziennie 15-25 knots z N, NE
i że w styczeń to najlepszy miesiac w roku..
Ale jest też zagrożenie zwiazane z malarią.
malaria jest chyba wyleczalna, ale jest jeszcze zolta febrana ktora sie trzeba szczepic i zdaje sie kilka innych rzeczy ktore mozna zlapac...
Grzechu pisze:ebol pisze:Grzechu. pisze:
No własnie czytam
http://tramp.travel.pl/publikacja.php?p=id161strona1
i coraz mniej entuzjastycznie do tego miejsca podchodze
Koszty tych szczepień i okres przyjmowania leków i ch koszty...
Robi sie drugie tyle co za lasta
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości