Fuertaventura !!!

Miejscówki Kitesurfingowe
__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post26 maja 2007, 14:48

alioth

Post01 cze 2007, 21:50

Howgh!
Wrocilem z Corralejo, Flag Beach, 2 tygodnie temu. Bylem 8 dni, z tego 4 wialo, wiatrowo bez rewelacji. Nie wiem gdzie sie wybierasz, Corralejo jest na polnocnym krancu wyspy, z tego co wiem mozna takze plywac na poludniu. Plaza szeeeroka, nie ma problemu z rozlozeniem sprzetu i wchodzeniem sobie w droge. poza sezonem w wietrzne dni bylo na wodzie ok 25 - 30 latawek. wiatr glownie wzdluz brzegu, przewaza kierunek NNE, zaczyna wiac porzadnie ok 1300 i gasnie pod wieczor. plytka woda konczy sie jakies 10m od brzegu, w zaleznosci od plywu w danym dniu. Przy odplywie z wody wystaja dosc ostre skalki, ale sa miejsca gdzie mozna spokojnie przeleciec. Sprzet mozesz przechowac w bazie za 35E/tydzien, tyle samo kosztuje asekuracja.
cos jescze chcialbys wiedziec?
Pozdr

__kater__

Post04 cze 2007, 09:43

Cubano pisze:
Tak a propos: byłeś na fuercie czy to z sieci info?

Mieszkałem trochę czasu na Fuerte lecz wtedy nie interesowałem sie kitem bo nie miałem na to czasu. Tak czy siak znam tą wyspę na pamięć (całą linię brzegową, tą dostępną i tą mniej :) ) gdyby ktoś miał pytania to chętnie odpowiem.

__kater__

Post04 cze 2007, 13:36

Przy Flag Beach to raczej ciężko o falę, choć lokalesi często pływają na fali jaka się robi między Fuerte a Lobos i choć nie jest wielka to baaaaaaardzo długa. O ile dobrze pamiętam to na jednej fali 300m to standard.

Duża fala jest na el Cotillo i tam jest fajnie bo zazwyczaj stoi wóz ratunkowy i jest to za free

Mi osobiście się najbardziej podoba fala przy wraku American Star - tam nie ma turystów fala ogromna a jeśli wrak jeszcze stoi to klimat nieziemski :)

http://www.wannasurf.com/spot/Europe/Ca ... e_Ventura/
ale spotu z AmericanStarem nikt nie wstawił :)

tu widać fajnie jak się zbiera falka :)
Obrazek

Wróć do „Spoty”