JEZIORSKO-NoweSpoty! Panoramy + Róża wiatrów!

Miejscówki Kitesurfingowe

Jesli powstały by spoty z prawdziwego zdarzenia nad Jeziorskiem byłabyś/byłbyś zainteresowany pływaniem nad Jeziorskiem?

Tak
66
66%
Nie
13
13%
Czasami
17
17%
Tylko zimą (snowkite) /poza sezonem
4
4%

Liczba głosów: 100

a_r_t_i
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post29 paź 2007, 20:56

:!:
P
O
W
O
D
Z
E
N
I
A
:!:

Awatar użytkownika
Wilks
Deska: SU-2
Latawiec: FS Speed2 12

Post29 paź 2007, 20:57

No i jak mają się w tym od razu nie zakochać :)

...trzymać

Co do wiatrów to onzo ma tu rację. Nie spodziewałem się, że aż tak dużo południowych. Co prawda nie mamy rozplanowania jakie częściej występują o danej porze roku ale tak czy siak offshore to lipa :/

Spójrzcie jeszcze na te wiatry i wypowiedzcie się. Spot 3 to niewątpliwie wiatrowo najlepiej obsługiwane miejsce ale głęboko od razu. 5 bardziej przyjazna ale częściej offshore niestety może wsytąpić. Tak jak gadaliśmy z Kubatem to wypłycenie na 3 to chyba przesadna iwestycja (ale nigdy nie mów nigdy). Może gdyby zjechali nieco brzeg a piach (pod warunkiem pracy przy niskim stanie wody) zgarnęli w strone wody wypłycając chociażby kilkadziesiąt metrów. Nawet gdyby wsytarczyło na swobodny start to i tak już coś. No i nie musieliby wywozić piachu, a to kosztowne. W pewnym momencie robiłoby się nagle głęboko ale możnaby oznaczyć to bojkami na przykład. Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
kiler
Kontaktowanie:

Post30 paź 2007, 00:20

Wilks pisze:
Killer o mało co pędzilibyśmy do Ciebie po deche :)

Spoko, spoko, jak co to służe pomocą :D

Podro
i 3mam kciuki

PS Wilks
Ja to Kiler przez jedno "L" taki Polski spoko gość :wink:

PS Kubat2
jak by kiepsko szły negocjacje to zawsze możesz wyskoczyć z bardzo ostatnio popularnym tekstem "mordo ty moja" :wink: :thumb: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wilks

Post30 paź 2007, 09:00

ok, bedzie przez jedno ;)

Kubat dotarła decha?

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post30 paź 2007, 14:28

Myślę że mogę powiedzieć, że spotkanie się UDAŁO. Wszyscy zapalili się co do projektu Kite nad Jeziorskiem i opinie były bardzo pozytywne. Oczywiście nie ustaliliśmy jeszcze żadnych szczegółów, bo nie temu miało słuzyć to spotkanie, jednak mysle ze za jakiś czas uda nam się to ustalić. Ponadto musimy założyć stowarzyszenie, albo chyba lepiej klub sportowy, który zrzeszalby osoby zainteresowane tym co dałoby nam ogromną siłę przebicia i gwarancję że takie osoby (kajciarze) istanieją :wink: .

Podsumowując: Myślę że się uda. Co prawda będzie trwało to dłużej niż miałem nadzieje, tzn najwcześniej na sezon 2009. W grę będą wchodziły slidery, kickery itp jednym słowem duży park wodny (raczej napewno większy niż w wake.pl na chwilę obecną) kompleks sanitarny, wypożyczalnia/szkółka i pole namiotowe. Nie traktujcie proszę tego jako obietnice. Mówię że naprawdę jest możliwe coś takiego do zrobienia.
Jako priorytet postawić sobie musimy ten klub sportowy lub stowarzyszenie, a także pokaz Kitesurfingu nad Jeziorskiem w przyszłym roku. W maju pewnie. Będę zabiegał, mam nadzieję że mi się uda :wink: ściągnąć najlepszych zawodników, aby udowodnić że zawody itp są możliwe nad Jeziorskiem :wink:

Więc chłopaki i dziewczyny. Idzie zima. Ale nie hibernujmy się przed kominkiem ale działajmy :D jak jedna rodzina :D

Wielkie podziękowania dla Pabla, który pożyczył mi sprzęt do kite (masz umnie piwo, tzn skyrznkę piwa :wink: ), dla Airmana za deskę i Wilksa za aktywny wkład, pomoc i radę
Ostatnio zmieniony 30 paź 2007, 15:40 przez kubat2, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wilks

Post30 paź 2007, 15:36

Dobra robota :!:

Jak rozumiem decha dotarła :)

Dzięki. Staram się jak mogę, chociaż praca zabiera za dużo czasu :/ No i ta Łódź...

Co do całej tej zabawy to myślę, że porozmawiamy z nim o szczegółach. Chodzi im pewnie o to, żebyśmy uzyskali osobowość prawną, aby być podmiotem praw i obowiązków a dzięki temu moglibyśmy otrzymać np. dotacje. Przy klubie sportowym może pojawić się kwestia licencji ale nie jestem pewien. Mam kilka pytań m.in. czy nie spowoduje to tego, że na nas spadnie kwestia załatwiania szczegółów, tzn. żeby nie zostawili nas z dotacją i "róbcie sobie". Wyjaśnimy to.

Co do klubu sportowego albo stowarzyszenia to odpowiadam, że nie ma większej różnicy. Zasady rejestracji w Krajowym Rejestrze Sądowym są takie same. 15 osób, statut i władze statutowe, wpis 500 zł, chyba że w założeniu prowadzenie działalności gospodarczej to dodatkowo tysiak (ale to nas nei interesuje).

Proste i tanie to jest założenie sportowego klubu uczniowskiego albo stowarzyszenia zwykłego (ale to muszę wyjasnic czy niezbedne jest zebyśmy mieli osobowość prawną). Nie ma problemu żebym to pociagnął od strony prawnej jeśłi bedzie trzeba :)

Także to tyle tak na szybko. Ogólnie kręcimy dalej :)
Ostatnio zmieniony 30 paź 2007, 15:46 przez Wilks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post30 paź 2007, 15:41

w tym tygodniu postaram się dowiedzieć czy wystarczy klubik sportowy :wink:

Awatar użytkownika
Wilks

Post30 paź 2007, 15:50

Tak ale tu nie ma czy wystarczy czy nie...bo to nie ma różnicy a prędzej z klubikiem sportowym bedzie wiekszy problem jak sądze. Jeśłi nie musimy mieć osobowości prawnej to luzik.

Pozdr
...i jeszcze raz wielkie brawa dla Ciebie za pracę włożoną w tą prezentację :!: :!: :!:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 lis 2007, 16:36

Wygląda pięknie, aż chce się polatać no i jeśli uda wam się dogadać z władzami i potem dzierżawa, kupno działki, to może to byc strzał w 10.

Życze postępów w "pracy", jak trzeba będzie się gdzieś podpisać to walcie śmiało :wink:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post08 lis 2007, 17:45

właśnie zauważyłem że panoramki się nie ładują :? zaraz wrzucę jeszcze raz :wink: Myślę że będziemy wiedzieć w przeciągu dwóch tygodni wszystko w sprawie stowarzyszenia/koła :wink: napewno z Wilksem się odezwiemy :wink:

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 lut 2008, 10:19

i jak tam wyglada spot po zimie? :D jak stan wody?
trzeba by wpasc przetestowac w najblizszym czasie... 8)

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post26 lut 2008, 14:40

wiesz zima ma wrócić niedługo:/ nieciekawa sprawa. Ale dzisiaj jest cudownie. Ciepło, wieje lekki wiatarek. Na oko jakieś 10knts. W ogóle musimy wziąść się za statut i w końcu zrzeszyć :wink:

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post23 mar 2008, 20:49

Wilks był dzisiaj na spocie nr.5 i okazało się że jest tam jedna wielka.. l i p a. Pojechałem tam zrobić fotki. To miejsce możemy już sobie całkowicie odpuścić, z resztą zobaczcie sami na fotkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i tak nas załatwili :?

Myślimy teraz głównie nad spotem nr 4. W najbliższym czasie powinniśmy dowiedzieć się nieco więcej. W tej chwili wygląda to tak:

Obrazek

Obrazek

Czyli małe karczowanko i super miejscówka:-)

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post29 maja 2008, 16:03

a czy tylko wschodni brzeg wchodzi w gre?
nie ma zadnych spotow na zachodnim?

Awatar użytkownika
kubat2
Kontaktowanie:

Post29 maja 2008, 22:52

Spoty są, ale wiatru nie ma..

tzn. jest, ale przeważnie nie w tą stronę, zeby komfortowo tam pływać..

Gdyby nie to, budowala by się tam już wypaśna baza kite... :roll: :?

Wróć do „Spoty”