miejscowka w europie na kwiecien

Miejscówki Kitesurfingowe
bachant

Post24 mar 2009, 14:29

nie mieszkam w Tanzanii juz od ponad roku. Jak mieszkałem to na Zanzibar jeździłem głównie w weekendy i kilka razy pływałem na plaży do której podałeś link. Jest ok tylko trzeba uważać ja półmetrowe kołki wbite w dno (ok 200 m od brzegu) bo można sie na nie ładnie nabić przy odpływie (lokalesi zbierają w ten sposób wodorosty). Z wiatrem jest różnie i nie ma gwarancji, sezon na Zanzibarze to styczeń luty i później czerwiec. ale nie ma reguły... zdecydowanie lepiej NIE jechać w sezonie deszczowym (marzec-maj, październik-listopad) wtedy nie wieje. Hotel znam z zewnątrz, ja mieszkałem zwykle obok. Na tej plaży jest szereg hoteli typu małe bungalowy, wszystkie podobne, w fajnym klimacie bez zbytecznych wygód typu klima. Ale jesli jedziesz w czerwcu to jest tam zima czyli w ciągu dnia 25-27 stopni, woda 23-24 ;-) , w nocy chłodniej (ok 20) więc klima nie potrzebna....

powodzenia,
michał

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post24 mar 2009, 20:05

Byłem w Paje w styczniu zeszłego roku, miejscówka śliczna, najlepsza w promieniu 20 km, nie wiem jak z północą ZZ, ale ponoć też jest spoko. Z wiatrem było 50/50 ale na wyspie jest co robić jeśli nie nastawiasz się tylko na pływanie. Na pewno nie jest to rejon "pewnego"wiatru.

Niestety nie jest to tania wycieczka, chociaż miejsce naprawdę warte zobaczenia. Osobiście teraz uderzałbym jednak raczej na Mauritius za względu na wave.

Reszta dokładnie tak jak bachant napisał - uwaga na seaweed farms i jeżowce bliżej rafy.

Wróć do „Spoty”