Porto Botte a termika- true?

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
aaa3xa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2014, 10:47

Na spocie w Porto Botte nie ma opcji wynajęcia kwater,
najlepsze kwatery ogarniają SkyHigh,

Pozdro...[/quote]

Dzięki!
Widzę, że w Danii pływasz.... kurcze Danię też trochę zacząłem rozważać na ten sierpień... szukam czegoś mało turystycznego z fajny klimatem. Nie cierpię Egiptu.
Lubię Włochy, Hiszpanię, Skandynawię... może mi jakiś pomysł podrzucisz na fajny spocik tak na 10-12 dni w sierpniu...?

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post15 cze 2014, 10:55

aaa3xa pisze:Dzięki!
Widzę, że w Danii pływasz.... kurcze Danię też trochę zacząłem rozważać na ten sierpień... szukam czegoś mało turystycznego z fajny klimatem. Nie cierpię Egiptu.
Lubię Włochy, Hiszpanię, Skandynawię... może mi jakiś pomysł podrzucisz na fajny spocik tak na 10-12 dni w sierpniu...?

A co Ciebie interesuje konkretniej ?
Flat, wave, to i to ?
ile osob ?
jakie warunki mieszkaniowe ?

Pozdro...

Awatar użytkownika
aaa3xa
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2014, 12:24

I flat i wave... chociaż jeśli bym miał wybierać wolę - flat!
Co do ilości osób.. trudno powiedzieć ale 4 osobową ekipę może zbiorę.
Warunki mieszkaniowe - nie jestem wybredny.

Ważniejszy dla mnie klimat miejsca aby nie przypominało to egiptu czy tunezji (przynajmniej w miejscowościach turystycznych - bo ja oba te kraje bardzo lubię ale tam gdzie turyści za bardzo nie docierają).

Fajny klimat dla mnie jest na przykład na Rodos, na Helu. Mało turystów, więcej zajawkowiczów, nie mieszkasz w sztucznym hotelu a jak nie wieje to też jest co oglądać.

pzdr!

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2014, 08:51

Byłem i testowałem. Porto Botte - jest efekt Venturiego (lejka między górami/wzgórzami/przewiężeniami lądu/budynków) przy NW i termika. Przy wiatraw z południa - sytuacja podobna jest w Punta Trettu (V Efekt)

Na winduru pokazywało tak:
Obrazek
Obrazek

Pływałem w Punta Trettu (gdzie jest troche słabszy wiatr o 2-5kns): czwartek 12m catalist (do momentu jak była burza), piatek - 12m catalist rano & 9m c4 po południu, sobota - 8m catalist, 9m c4 i na koniec skatowałem sie 10m catalist z butami - uh & loopy. Niedziela też była sroga na Porto Botte - w powietrzu latawce 7-9m. Wniosek - w ogóle nie patrzeć w te prognozy. Dokłada 10-15 kns każdego dnia. Niech wejdzie tylko NW /mistral. Sirocco wiatry z południa też dobre, można wtedy jechać do Punta Trettu i jest bardzo dobre pływanie.

Obrazek

Termika też wchodzi w Porto Pino. I na Petrol Beach po 2 stronie wyspy.

Obrazek

Spokojnie, nie ma co panikować - 9 m latawiec myśle robi robotę, a jak wejdzie mocniejszy mistral to 7-8m wystarczy. Jeśli czegoś brakuje rozmiarowo, to wbija się do Skyhigh i pożycza co trzeba.

Założyłem wątek w dziale wyprawy viewtopic.php?f=28&t=57984
i tam bedę wrzucał/na razie musze troche odpocząć bo jestem skatowany tym tygodniem. @mary.dk - tak byłem pierwszy raz i wiem że nie raz tam jeszcze wrócę :thumb:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2014, 22:24 przez zaq, łącznie zmieniany 1 raz.

czezz
Postawił piwka: 20 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post16 cze 2014, 10:58

Dzięki za relacje. :thumbsup:
Kiedy zobaczymy jakiś filmik z pływania ? ;)

Wróć do „Spoty”