Jezioro Nyskie

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
sabikor75
Kontaktowanie:

Post06 sie 2006, 22:53

Mam glupie pytanie - czy ktos plywal moze na jeziorze nyskim?

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post07 sie 2006, 17:21

Hej!Czesto jestem w tamtych okolicach i juz sie przymierzalem,tylko jest jeden problem!Wieje raczej nie od Glebinowa a z dugiej strony a nie wiem jak tam wyglada dojscie do wody???Oczywiscie alternatywa by byl Otmuchow w takiej sytuacji gdyby nie ten betonowy wal na ktorym mozna sie porzadnie roztrzaskac tak jak to mialo nieraz miejsce na Dzieckach!!!Ale jak by wialo oki to jestem za!!Jest super plaza tylko raczej we wrzesniu bo jak na razie jest za duzo ludzi!!

Awatar użytkownika
Maslak

Post07 sie 2006, 17:25

Aha!Niedaleko w zasadzie od Nysy jest Turawa i to chyba by byla lepsza opcja!!Daj znac to sie zgadamy na jakies plywanko:)A pytanie tak w ogole nie jest glupie bo to Nyskie,to fajne jeziorko i ta plaza jak nad morzem,super spot tylko musi odpowiednio wiac!Nawet przejezdzalem tam w niedziele,tylko ze padalo!!

Awatar użytkownika
sabikor75
Kontaktowanie:

Post07 sie 2006, 21:20

No widzisz - ja tez bylam i pieknie wialo, dlatego mnie tak natchnelo, bo podobno ktos tam kiedys widzial jakies latawce ;)
ale ja jestem za - chetnie bym tam sprobowala, bo plaza jest naprawde zachecajaca :)
a co do otmuchowskiego, to odpada - nie ma jak kulturalnie zejsc i dodatkowo ten wal to kleska, dobrze mowisz. a ze ja jestem poczatkujaca, nie byloby co zbierac z tych kamieni ;)

Awatar użytkownika
Maslak

Post08 sie 2006, 10:46

sabikor75 pisze:No widzisz - ja tez bylam i pieknie wialo, dlatego mnie tak natchnelo, bo podobno ktos tam kiedys widzial jakies latawce ;)
ale ja jestem za - chetnie bym tam sprobowala, bo plaza jest naprawde zachecajaca :)
a co do otmuchowskiego, to odpada - nie ma jak kulturalnie zejsc i dodatkowo ten wal to kleska, dobrze mowisz. a ze ja jestem poczatkujaca, nie byloby co zbierac z tych kamieni ;)

Mam nadzieje ze ten co widzial te latawce to byl kiter???Bo mi tez kolezanka mowila ze tam jest ktos z kajtem a jak wszedlem na ten wal i zobaczylem,to okazalo sie ze to byl gosc z paraglaitem :D
Zrobmy tak!Jak bede przejezdzal przez Nyse to sie spotkamy na chwile i pogadamy a jak by tak akurat wialo to wezmiemy swoje latawczyki i sie troszkie popluskamy:)A nie wiesz jak wyglada ten brzeg z drugiej strony,czy jest tam jakies zejscie do wody??W poniedzialek jade na zatoke i mam nadzieje ze troszkie poplywam a pozniej przetestujemy te Nyse:)??

Awatar użytkownika
sabikor75
Kontaktowanie:

Post08 sie 2006, 10:52

hej, no super - jestem za! :) dam ci sygnal, jak bede tam jechala - pewnie koncowka sierpnia, albo wrzesien. Nie znam kompletnie drugiego brzegu, tylko to zejscie od glebinowa i chyba tam bysmy sprobowali.

Awatar użytkownika
Maslak

Post08 sie 2006, 10:56

Qrcze ale tak spojrzalem i dzis meteo jest wysmienite,zaluje zesmy sie wczesniej nie zgadali bo juz bysmy plywali:)zobacz sama http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=154

Awatar użytkownika
Maslak

Post08 sie 2006, 10:59

sabikor75 pisze:hej, no super - jestem za! :) dam ci sygnal, jak bede tam jechala - pewnie koncowka sierpnia, albo wrzesien. Nie znam kompletnie drugiego brzegu, tylko to zejscie od glebinowa i chyba tam bysmy sprobowali.

A skad jestes??Masz daleko do Nyskiego??

Awatar użytkownika
sabikor75
Kontaktowanie:

Post08 sie 2006, 11:08

tak na przyszlosc - moj login skype to sabisia (sabikor), nr gg: 4406019
normalnie mieszakm w poznaniu, ale w tamtej okolicy, a dokladnie w Paczkwie mam rodzicow i od czasu do czasu tam wpadam, a szkoda mi wiatru, dlatego tak szukam czegos ;)
juz sie tez powoli przygladam jeziorku Paczkow - Kozielno - takie nowe. male, ale jakby sie uparl... ;)

Awatar użytkownika
Maslak

Post08 sie 2006, 11:22

sabikor75 pisze:tak na przyszlosc - moj login skype to sabisia (sabikor), nr gg: 4406019
normalnie mieszakm w poznaniu, ale w tamtej okolicy, a dokladnie w Paczkwie mam rodzicow i od czasu do czasu tam wpadam, a szkoda mi wiatru, dlatego tak szukam czegos ;)
juz sie tez powoli przygladam jeziorku Paczkow - Kozielno - takie nowe. male, ale jakby sie uparl... ;)

Nio tam kolo Paczkowa tez dalo by rade:) ja ze skypa i z gg nie korzystam,bo kiedys sobie zawirusowalem kompa i od tamtej pory tego nie mam! Ale jak cos to meil p.h.u.libra@wp.pl albo tel. 604222569
Ja tez tak szukam wiatru i jak cos dyma to staram sie tu u mnie plywac na Pogori,mamy tu fajna ekipe:)Natomiast jesienia planuje gdzies dalej pojechac!! A Ty jak,myslisz zeby gdzies jesienia poplywac czy zima??

Awatar użytkownika
Belzebub_Wro

Post09 sie 2006, 15:22

NA Topoli i Kozielnie plywam caly czas wiosna i jesienia jak nie jestem na HElu i wieje oczywiscie Jest to bardzo fajny akwen obsulugujacy wszytkie kierunki wiatu Nie ma sensu pchac si ena Glebinow czy Otmuchow choc bywaja sytuacje ze na ostatnich dwoch wieje a wiatr ze wzgledu na uksztlatowanie terenu nie dociera na Paczkow

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2006, 21:31

Maslak pisze:
o to wezmiemy swoje latawczyki i sie troszkie popluskamy:)

Szczerze Ci zazdroszczę, Ziomalu :!: :!: :!: :lol:

Awatar użytkownika
Maslak

Post10 sie 2006, 11:44

adamo pisze:
Maslak pisze:
o to wezmiemy swoje latawczyki i sie troszkie popluskamy:)

Szczerze Ci zazdroszczę, Ziomalu :!: :!: :!: :lol:

Nio czego??Przeciez pewnie tez poplywasz:) A co z tym helem??Jedziesz??Mielismy wczoraj poplywac i du... nie odzywales sie!!!

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post10 sie 2006, 14:45

Maslak pisze: A co z tym helem??Jedziesz??Mielismy wczoraj poplywac i du... nie odzywales sie!!!

:hand: za wczoraj
zjechało się trochę Niemieckich przyjaciół i mam dużo roboty,
Hel musi jednak poczekać do września,
jeżeli meteo pozwoli, to wtedy już na cały "miech" :)

Awatar użytkownika
Maslak

Post11 sie 2006, 11:43

adamo pisze:
Maslak pisze: A co z tym helem??Jedziesz??Mielismy wczoraj poplywac i du... nie odzywales sie!!!

:hand: za wczoraj
zjechało się trochę Niemieckich przyjaciół i mam dużo roboty,
Hel musi jednak poczekać do września,
jeżeli meteo pozwoli, to wtedy już na cały "miech" :)

Adam jutro ma cos powiac!!!Olej tych Hitlersynow i dawaj jedziemy jutro na Pogorie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Spoty”