warszawa - czyli tramwajem na spot

Miejscówki Kitesurfingowe
Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2006, 19:21

Mysle ,ze po plywaniu na wisle trzeba odwiedzic dermatologa :)

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 lip 2006, 07:20

piotreq pisze:Zgred,
Niby wiadomo, a jednak wszystkich korci

Ja tam się nie dziwię. 2 miliony ludzi kilka basenów nie pomieści. A wiadomo, że w takie upały to tylko nad woda siedzieć można.

Ja mam luzik - 5 minutek piechotką od domu płynie sobie Narew, może nie najczystsza w Polsce ale jedna z czystszych no i sanepid nigdy nie zabraniał się kąpać :)

Marecki77

Post27 lip 2006, 18:40

Temat jest naprawdę super ! Dajcie info na forum jak sie będziecie wybierać. Sam tez z checią Wam potowarzyszę, ale .... z brzegu. Jak na razie umiejetności zbyt słabe :)

Trzeba by było pomyśleć o asekuracji, ale w Wawce bez problemu dało by sie to załatwić - np. podrzucić temat do TVN'u, oni powinni wtedy załatwić i motorówkę i filmik profesjonalny mogliby skręcić. Mógłbym tym się osobiście zająć tylko potrzebna byłaby mi informacja ilu KiteSurferów będzie i w miarę przyblizony termin (wiem że z tym byloby trudniej, bo nie jesteśmy w stanie zamówić pogody ;) ).

Pozdrawiam !!!

martini

Post27 lip 2006, 23:01

ok byłem, widziałem i oto co mamy w naszej Varsovie:

z góry przepraszam ale nie miałem ze sobą aparatu, ale miejsca są raczej powszechnie znane

uwagi ogólne:
-woda jest brudna, i śmierdzi, jednak (!) widziałem naprawdę tysięce małych rybek i co chwila radosne pluski zcegoś większego, koło laplayi ludzie normalnie pływają i jak gadałem to zasadniczo ryzyko jest podobne do kompieli w sinicach 8)

-nurt oceniłem własnym krokiem na jakieś 2-3 kt w zależności od miejsca

Znalazłem 3 spoty każdy inny, ale wszystkie są w Warszawie zatem można dojechać do nich tramwajem :) - przynajmniej jak ktoś się uprze

a zatem

bramka numer jeden: żwirownia na południe od mostu siekierkowskiego
Obrazek

miejsce klimatyczne - obok port jakieś machiny buldożery, pełno wspaniałego piasku, zejscie do wody łatwe, jest gdzie rozłożyć sprzęt, nie zostałem przez nikogo wygoniony, generalnie jest tam pusto, dobry dojazd

wiatr równy, całkiem silny, wydaje mi się że w tym miejscu powstaje rodzaj dyszy

nurt bardzo silny, jest tu niestety wąsko a przez niski poziom wody w rzece należy to traktować naprawdę poważnie

współczynnik lansu - daję jedną gwiazdkę* na 3 - no bo przed kim tu się lansować, chyba że lubicie spoconych pracowników żwirowni wyglądających zza buldożera :twisted:

bramka numer dwa

czyli teren następnej żwirowni, lub jak kto woli koło yacht klubu:

Obrazek

zejście dobre kupa miejsca wiiieeeelka plaża zaraz obok pogłębiarka "kasia" pływać można przy wiatrach N jak i S, most siekierkowski majaczy się w bezpiecznej odległości

szerzej niż na siekierkach, nurt też spokojniejszy, tutaj nałatwiej będzie załatwić asekurację (Yacht Klub)

zaraz naprzeciwko punkt poboru wody dla całej wawy więc trzeba uważać bo tego wojsko strzeże ponoć

współczynnik lansu ** - są plażowiczki z mostu może być kiepski widok i raczej nie reprezentatywna zachodnia strona

dobry spot :)

no i bramka nr 3

teren pod klubem laplaya:

Obrazek

także http://www.laplaya.pl/gal/galeria.php

miejsce jest niesamowite, widok na starówkę najlepszy jaki można sobie wyobrazić, wspaniała plaża, niezłe plażowiczki no i atmosfera beach baru :D

dojazd też idealny

nurt spokojny, warunki wiatrowe stabilne, woda nadzwyczajnie czysta(nie wiem dlaczego, ale jakoś tak jest)

współczynnik lansu ***/3 - nie znajdziecie lepszego miejssca w całej Polsce jeśli o to idzie - pół wawy nas widzi 8)

martini

Post27 lip 2006, 23:08

słowem: proponuję wypad na laplayę 8)

Marecki77

Post27 lip 2006, 23:53

napiszcie co sądzicie o zaproszeniu telewizji i skręceniu filmu - jest to jak najbardziej realne :)
pytam się Was, bo to Wy bedziecie ewentualnymi gwiazdami :D

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post28 lip 2006, 07:41

Że też nie mam kajta na wodę ;( bo pisałbym się na taki numer

A obczaiłem wczoraj, że na Narwi w okolicach Serocka poniżej mostu też dało by radę. Ciężko tylko zejśc do wody ale potem przy wiatrach S i N można by pruć wodę ostro. Narew tam płytka i juz płynie wolniutko.

..
Kontaktowanie:

Post28 lip 2006, 08:38

Mysle ze trudno bedzie o równy wiatr. Chyba bałbym się wyjsc przy kierunku wiatru zgodnym z prądem rzeki. TV i laski na plazy nie są mi potrzebne, chciałbym tylko pokonać Wisłę dla siebie ;)
Więc?

nickwwa
Kontaktowanie:

Post28 lip 2006, 10:22

ja z przyjemnościa sie pisze na owe szleństwo z warszawska starówka w tle:)
mysle że przy odpowiednim kierunku wiatru był by to nie lada wyczyn zaliczyc kilka halsów miedzy mostem poniatowskiego a mostem gdański:)

teraz tylko nalezy tylko wyczekiwać jakiegoś mocniejszego wiatru.

pozdrawiam
karol.

nickwwa
Kontaktowanie:

Post28 lip 2006, 10:27

chodzilo mi oczywiscie o most śląsko-dąbrowskiego i most gdański:)

wybaczcie błąd:)

piotreq
Kontaktowanie:

Post30 lip 2006, 13:08

Od Zachodniej strony Wawy coś szumi.
Może po południu się rozwieje. Ciekawe jak jest nad Rivierą

Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post01 sie 2006, 14:33

No i co plywal ktos? W niedziele niezle wialo, myslalem zeby u mnie poplywac (Wisla na wysokosci Legionowa) ale balem sie sam bo zadnej asekuracji nie mialem. Czy myslicie ze na szerokosc to da rade tak na Wisle? Nie bedzie zbyt wasko?

Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post01 sie 2006, 14:40

No i co plywal ktos? W niedziele niezle wialo, myslalem zeby u mnie poplywac (Wisla na wysokosci Legionowa) ale balem sie sam bo zadnej asekuracji nie mialem. Czy myslicie ze na szerokosc to da rade tak na Wisle? Nie bedzie zbyt wasko?

piotreq
Kontaktowanie:

Post02 sie 2006, 20:20

W niedzielę były zawody motorowe, więc chyba się surfować nie dało.

martini

Post02 sie 2006, 22:15

Nie niestety nic z tego nie wyszło, ale niedługo ma coś zawiać więc może się uda jednak. Jakby co to na długo przed umieszczę info żębyśmy się razaem zebrali 8)

Wróć do „Spoty”