Akyaka - Gökova kwiecień/maj 15

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Sayyid_Ahmad
Deska: SU-2
Latawiec: Evo / Razor
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2015, 20:25

Cześć. Wybieram się 27 kwietnia do Marmaris z kobitą i planuje popływać w Akyace . Dokładnie na spocie "Gökova" :mrgreen:
Ktoś się orientuje jak warunki na przełomie kwietnia i maja ? Szukałem na różnych forach/stronach (wujka google używałem bardzo intensywnie) natomiast nic konkretnego nie znalazłem. Jest sens zabierać ze sobą szmatę? Występują tam wiatry termiczne więc szansa jest. Ale może ktoś z własnej autopsji się wypowie ?
Dzięki za odp. :thumbsup: Aloha

kuli1970
Deska: Nobile
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 3 razy

Post14 kwie 2015, 17:06

Cześć

Gokova to prawie tylko termika. A wygląda to tak, w Marmaris ani grama wiatru, a na spocie w Gokowie 15-18 węzłów. Jest jeden warunek, jeżeli będzie ciepło i słonecznie zawsze będziesz miał wiatr, jeżeli będzie pochmurno to wielka du...... Byliśmy w we wrześniu, było słonecznie i było 7 dni pływania na 10/14 metrów - praktycznie całe dni. Wiem od lokalesów, że początek sezonu to przełom kwietnia i maja, ale wszystko zależy od słonecznej pogody. Osobiście zabrałbym sprzęt, tylko uważaj na bagaż sportowy w Travel Service (jeżeli nim lecisz).

Pozdrawiam

Wróć do „Spoty”