Jestem tu na forum nowy ale myślę że wspólnej idei pomożecie?
Nie wiem ilu z Was się przekonało że parkowanie na spotach w Jastarni, Kuźnicy czy Juracie jest PŁATNE ! i to nie mało.
Napisałem w tej sprawie do burmistrza maila czemu wyganiają turystów takimi wyskimi opłatami ! i wnioskiem o wyznaczenie bezpłatnych parkingów na spotach link z adresami mailowymi do burmistrza i rady miasta znajdziecie tu: http://bip.jastarnia.pl/dokumenty/menu/18.
Szanowny Pan Burmistrz lakonicznie odpisał:
Cytuje:
Szanowny Panie Januszu
Dziękuję za podzielenie się swoimi uwagami. Wyjaśniam, że celem wprowadzenia stref płatnego parkowania nie jest pozyskanie dodatkowych środków do budżetu, a ograniczenie ilości pojazdów parkujących na ulicach i parkingach, zajmujących miejsca tym którzy chcieliby krótkotrwale zatrzymać się, żeby zrobić zakupy czy spytać o kwaterę. Parkujące trwale pojazdy uniemożliwiają także sprzątanie ulic i parkingów. Wprowadzenie opłat za parkowanie wymusza rotację pojazdów oraz powoduje, że pojazdów parkuje mniej, tym samym łatwiej jest się po mieście poruszać, co jest szczególnie istotne z punktu widzenia służb medycznych i sprzątających miasto.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszego odwiedzania Jastarni
Tyberiusz Narkowicz
burmistrz
Co o tym sądzicie? Może ktoś jeszcze napiszę do nich żeby wiedzieli że nie jestem sam w poglądach że Spoty powinny być Free?
Fotka z parkomatru koło Augustyny w Jastarni:
Gajjan