rzucewo i osłonino

Miejscówki Kitesurfingowe
Rado507

Post20 lip 2014, 08:29

cześć,
na kierunki wiatru z północy wszyscy polecają rzucewo i osłonino. Mógłby ktoś ciut dokładniej opisać te spoty. czy nadają się dla zupełnie zielonych do nauki? jak z głębokością wody, można przepłynąć kawałek i zejść z deski mając jeszcze grunt pod nogami? jak z miejscem do rozłożenia sprzętu? Próbowałem szukać info ale nic konkretnego nie znalazłem. z góry dzięki za jakieś info:)

namor
Deska: Shinn Patrol & Shinnster
Latawiec: Duotone Neo
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2014, 09:32

Rado507 pisze:cześć,
na kierunki wiatru z północy wszyscy polecają rzucewo i osłonino. Mógłby ktoś ciut dokładniej opisać te spoty. czy nadają się dla zupełnie zielonych do nauki? jak z głębokością wody, można przepłynąć kawałek i zejść z deski mając jeszcze grunt pod nogami? jak z miejscem do rozłożenia sprzętu? Próbowałem szukać info ale nic konkretnego nie znalazłem. z góry dzięki za jakieś info:)

byłem na kursie iko z instruktorem w osłoninie i polecam spot do nauki. woda plytka gleboko w zatoke. wyplywalem stosunkowo daleko i wciaz mialem grunt. plaza nie rozciaga sie zbyt szeroko ale jest wystarczajaca zeby nie bylo tloku przy startach. generalnie latawce byly stawiane na brzegu i wchodzilo sie z nim do wody, gdyz przy brzegu jest troche krzakow. poza plaza na brzegu sa krzaki i drzewa wiec trzeba trzymac sie plazy podczas szkolenia. mysle, ze jeszcze zajrze tam niejednokrotnie.

Wróć do „Spoty”