Wczasy na wyspie Zanzibar

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
p4w3l
Deska: Naish Custom Global 2011

Post03 lip 2009, 14:59

nawet trapez ma

Leeloo
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post03 lip 2009, 16:32

BESTIA pisze:Grupa Polaków planuje otworzenie hotelu w egzotycznym Zanzibarze.

ja osobiscie znam ludzi ktorzy prowadzą tam pensjonat. Wiecej info na:

http://www.dziennikiafrykanskie.pl/
http://www.vanillahouse.info/

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2009, 11:54

Leeloo pisze:
BESTIA pisze:Grupa Polaków planuje otworzenie hotelu w egzotycznym Zanzibarze.

ja osobiscie znam ludzi ktorzy prowadzą tam pensjonat. Wiecej info na:

ci "ludzie" to w WAKE.PL kurs kite robili
jednak pensjonat to nie hotel
a ekipka "znajomych" :wink: od Hotelu
już dłuuuugi czas pracuje nad tym przedsięwzięciem

pzdr

Robson4444

Post13 lip 2009, 21:44

postaram sie kolejno odpowiadac na pytania : ( z tego co ogarniam)
stiv amoralny pisze: jak wyglądają pływy tego rozlewiska przed rafą, tzn średnio ile godzin dziennie możesz na tym płytkim pływać? czy nie jest to raczej za płytko do nauki trików? wiaterek seide on shore? rozumiem że bez żadnej asekurki tam sie pływa?
No i kwestia zakwaterowania na jakiś dłuższy czas czy wiesz jak wygląda; w Mombasie podobno przyzwoite mieszkanie można wynająć za 25-50 dolców/miesiąc! a jak tam to wygląda , czy jakieś rozeznanie robiłes?
pozdro

- Plywy nie przeszkadzaja w niczym , bo sa miejsca specjalne na"low tide" , ktore sa troche glębsze.
- Gdy jest przyplyw to triki można ćwiczyć wszedzie ( przyplyw to okolo 3 lub 4 mtrow ekstra w tym miejscu, wiec spoko). Gdy jest odplyw to przeniesc sie trzeba w glebsze miejsce i też nie ma problemow ze skokami.
-Wiatr glownie side /side on shore .
-Dobre rozumowanie, nie ma tam asekuracji
- Nie wiem jak w Mombasie, bo nigdy w Keni nie byłem ale na Zanzibarze, ktory jest w Tanzanii, na dluższy okres można ogarnąć cos okolo 15 USD za bungalow w dobrym standardzie - resort Twisted Palms , w miejscowosci Bujeuu ( chyba tak to sie nazywa - 30 minut piechota po plazy do miejscowosci Paje). Mozaliwosc wynajecia apartamentu 4 osobowego z kuchenka i lazienka - za miesiac 400 USD. Z tego co slyszalem dobry standard.

piotr2007 pisze:potrzebne są jakieś szczepienia?, można pożyczyć sprzęt na miejscu i może wiesz za ile ? (mam tylko 13m), jak załatwiałeś nocleg- na miejscu?
Pozdro

- Jedyne obowiazkowe szczepienie, zeby dostac wize na lotnisku to żółta febra i obowiazkowo musi to szczepienie byc wystawione w miedzynarodowej ksiazeczce szczepien.
- Sprzet mozna wynająć ale jest droooogi, okolo 70-90 EUR za caly dzien za caly sprzet. Wiec jak tylko latawiec, czy tylko decha Ciebie intereuje to latwo sie domyslec , ze odpowiednio mniej zaplacisz- ale nie pytaj prosze o szczegóły , bo tego nie pamietam gdyz nie wypozyczalem sprzetu.
- Na miejscu po przylocie ( samolot londuje o 8 rano) jest sporo czasu do ogarniecia noclegu.

Barteez pisze:Mógłbyś bliżej opisać te oferty tanich przelotów między godziną 22 a 3 w nocy ?? Czy te oferty pojawiają się na necie, tzn. na stronie Condora, czy to są oferty typu last minute i trzeba je kupować na lotnisku we Frankfurcie ??

- Oferty pojawiaja sie w zakladce "special offer" i pojawiaja sie" at random". Mozesz miec oferte za rok, za 3 miesiące, za tydzien wylot. Co noc inne ofetry, ktore okazuje sie , ze nie sa jedank mitem jak to ktos napisal.
A wielkim plusem Condora jest, ze sciema z quiverem z napisem "golf equipement" przechodzi w 99% i za golfa nie doplaca sie do bagazu ani zlotowki.
- Oferty kupuje sie przez neta

p4w3l pisze:a jaka pogoda bo tera tam jesiń/zima przecież ???

-Slońce i 26*C ( w cieniu) na plusie od rana do wieczora.

Leeloo pisze:a powiedz Robson czy bookowales sobie lokum przez net czy jechales w ciemno i dopiero po przylocie szukales kwater? moze baza jest w stanie pomóc w zarezerwowaniu dobrego mieszkania/hotelu.
i drugie pytanie odnosnie bezpieczenstwa: chodzi o taki normalne bezpieczenstwo cywilne, na ulicach, miejscach publ. etc.

-Ja na miejscu ogarnialem lokum
-Wyslij e-maila do tej szkolki z zapytaniem czy Ci ogarna cos na miejscu, bo ja z nimi nie wspólpracuje, wiec nie jestem w stanie stwierdzic ..
- Bezpieczenstwo - raczej nie ma sie czego obawiac. Jest bezpiecznie na ulicach i po zmroku w miasteczkach - a mozesz mi wierzyc, ze czesto sie wluczylem po nocach.

Awatar użytkownika
feel
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Core XR2, GTS
Postawił piwka: 53 razy
Dostał piwko: 64 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2013, 15:39

Podbijam - ktos ma jakies aktualne namiary na noclegi w okolicy Paje? Albo jakiekolwiek inne porady? :)
Intensywnie szukam lasta do Tanzania w terminie ok 13-26.01

kiteoszolom
Dostał piwko: 7 razy

Post06 sty 2013, 01:14

feel pisze:Podbijam - ktos ma jakies aktualne namiary na noclegi w okolicy Paje? Albo jakiekolwiek inne porady? :)
Intensywnie szukam lasta do Tanzania w terminie ok 13-26.01

Elo Ziom,
Obserwowałem Cie dzisiaj w Brzeźnie (o ile to ty byłeś w tym białym kasku). Planujesz tam jakiś procamp :?: Mógłbym się ewentualnie zapisać :?:

Awatar użytkownika
feel
Kontaktowanie:

Post06 sty 2013, 10:56

kiteoszolom pisze:Obserwowałem Cie dzisiaj w Brzeźnie (o ile to ty byłeś w tym białym kasku). Planujesz tam jakiś procamp :?: Mógłbym się ewentualnie zapisać :?:

:mrgreen: :thumb:
Po prostu nagle wyskoczyly mi 2 wolne tygodnie i tak mi Zanzibar przyszedl do glowy. Na razie planuje sam, ale jak ktos ma ochote sie przylaczyc to jak najbardziej zapraszam, zawsze razniej :) Tylko decydowac trzeba sie szybko bo wyjazd za tydzien :) Kontakt na priv

Chameleon

Post31 sty 2013, 19:19

Jakby ktoś potrzebował pomocy/porady związanej z kite/noclegiem na zanzi to piszcie, otworzyliśmy właśnie ze znajomym szkólkę także siedze tu juz 2 miesiące i zostaje do połowy marca

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post31 sty 2013, 20:18

Chameleon pisze:Jakby ktoś potrzebował pomocy/porady związanej z kite/noclegiem na zanzi to piszcie, otworzyliśmy właśnie ze znajomym szkólkę także siedze tu juz 2 miesiące i zostaje do połowy marca

statystyki... statystyki... i raz jeszcze statystyki..!
Wiem ze warto tam jechac,
ale kilku znajomych bylo i z wiatrem bardzo roznie.

Pozdro...

Awatar użytkownika
feel
Kontaktowanie:

Post04 lut 2013, 22:20

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split