Opowiem wam dzisiaj o freestylowym kajcie Liquid Force’a HiFix v2 (c-shape) . Niestety w Polsce jest to bardzo nie docieniany kajt

Pierwsza i najważniejsza cecha Hifix’a jest to że wybija jak z procy tzn. zaraz po wybiciu kajt odpuszcza moc na tyle że pozostaje sterowny lecz bardzo łatwo i przyjemnie przekłada się bar. Jest to bardzo ważne do tricków unhooked. Ma bardzo dużo mocy w stosunku do rozmiaru kajta co w Polsce jest MEGA przydatne.

Kolejna ważna cechą jest jego wytrzymałość. Mija prawie półtora roku od kiedy go używam i jeszcze ani razu nie musiałem kleić tuby, wymieniać wętyli ani systemu one-pump.

Trzeba też zwrocić uwagę na świetny system pompowania. Dzięki korku o którym wczesniej mowiłem kajta pompuje sie 2 razy szybciej i o niebo przyjemniej, co dla mnie jest ważne bo często na zawodach trzeba w pośpiechu napompować miejszgo lub wiekszego kajta bo akurat siadło albo sie rozwiało.
Podsumowując, Liquid Force HiFix v2 to bezkompromisowy freestylowe’u c-shape. Moim zdaniem jest to kajt dla ludzi którzy naprawde chcą pływać freestyle i szybko uczyć się nowych tricków. HiFix v2 napewno pomoże wam zrobić porządny progres.
Zalety:
- super własciwosci freestylowe (slack, direct feeling, duży pop)
wytrzymałość materiału
świetny system pompowania
możliwość ustawienia kajta pod siebie
Wady:
- bez kompromisowość tzn. Hifix v2 jest do freestyle’u i tylko do freestyle’u, nie nadaje się do freeride’u ani race’u. Ale jak coś jest “ do wszystkiego “ to jest do niczego
Pozdro