SLINGSHOT RPM vs CABRINHA SWITCHBLADE 2014 - pierwsze kroki freestyle

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Siwstars
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 1 raz

Post30 maja 2015, 02:00

Cześć,
planuje zakupić pierwszy sprzęt do kite i zastanawiam się nad 2 różnymi zestawami latawców:
- SLINGSHOT RPM 2014 - rozmiar 9 i 12
- CABRINHA SWITCHBLADE 2014 - rozmiar 9 i 12
Do tego chciałbym najprawdopodobniej kupić deskę Nobile NHP 2014 134x42.
(waga 80kg/178cm)

Mogę określić siebie jako średniozaawansowanego ridera - umiem skakać, jeździć na switchu i jestem na etapie nauki backrolla. Szukam latawca, który byłby uniwersalny, jednak z nastawieniem na freestyle. Chciałbym pójść właśnie we freestyle, naukę różnych tricków i ogólnie mieć przyjemność z zabawy kitem. Nie planuje zostać jakimś wyczynowym zawodnikiem, ale sam freeride robi się powoli trochę nudny. Przy dużym progresie planowałbym popróbować także jakieś tricki unhooked. Jak Waszym zdaniem te kajty wpasowują się do moich preferencji? Który bardziej polecacie i jakie są główne różnice pomiędzy nimi?

Dzięki za każdą opinię! :)

Awatar użytkownika
Rhall
Deska: SU-2, Cabrinha
Latawiec: Flaj, Caba, North
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post30 maja 2015, 13:32

Z tych dwóch zdecydowałbym się na RPM-a, wg mnie lepiej sobie radzi, przy wypięciu. Lepiej - stabilniej siedzi w krawędzi okna i daje większego popa, kiedy Switchblade lubi uciec, radzi sobie lepiej w skokach przez zenit, daje więcej noszenia.
Chyba lepiej byłoby Ci zamiast Switchblade rozważać Chaos-a. Ale na Chaosie nie latałem, także nie porównam.

Awatar użytkownika
Wojtek Janaszek
Deska: Custom + One
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post30 maja 2015, 18:56

Rozważ właśnie Chaosa, albo:
- Naish Park
- BEST TS

Wróć do „Recenzje & Opinie”