PKD Buster 5.5 czy Firebee 5.2

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
SloviK
Kontaktowanie:

Post22 sty 2006, 12:30

Chciałbym się dowiedzieć jakie są plusy i minusy tych kajtów ...
można powiedzieć ze są z podobnej półki cenowej ale jak z jakością ? i całokształtem ? Chce nabyć któregoś z nich , z tym że nie wiem który... przekonajcie mnie do któregoś

proszę o odpowiedzi

pozdrawiam SloviK

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post22 sty 2006, 22:03

Witam Cie Slovik 8)

Nie mam za dużo postów na tym forum(nie mam żadnego:P:P ), choć już jakiś czas temu sie tutaj zarejestrowalem..ale po przeczytaniu Twojego problemu nie moglem sie oprzeć :) muszę Ci napisać o czyms co mialem w ręce,co mnie zafascynowalo..mianowicie Buster 5.5. Miałem okazje 3mac pare latawcy miałem okazje tesh popykac firebee. O to moje zdanie na ten temat :D

O Firebee mogę napisać krótko jak dla mnie latawiec zbyt ciężki, nie wiem, może wagowo jest podobny do bustera ale jak dla mnie w powietrzu był zawolny, nie moglem wykonywać szybkich ruchów i ociążale reagował na moje komendy..(to jest moja opinia, nie jestem żadnym tam Wielkim Znawcą :) :)

O Busterze mogę pisać same dobre rzeczy(wiadomo każdy zachwala to co ma) Mimo swej szybkości, w powietrzu jest bardzo stabilny, łatwo sie wzbija w góre, łatwo sie nim reaktywuje lot gdy opadnie..nie wiem ale wydaje mi sie czasem, że czyta w moich myślach :lol: . Jest to latawiec dla poczatkujacych jak i sredniozaawansowanych, jest wytrzymaly, umocowania linek przy materiale są stabilne. Bardzo dobrze spisuje się do jazdy na buggy, a jak ostatnio się przekonałem także do jazdy po śniegu na snowboardzie czy nartach. Jego zakres wiatrowy bardzo odpowiada naszym polskim warunkom. Komory wypełniają się szybko, możesz ustawić sobie wcześniej kąt natarcia w zależności od potrzeb uregulowania siły ciągu (w pewnym zakresie).
Jeśli chodzi o minusy to powiem tyle, kiedyś będziesz chcial kupić większy, ale ja już jestem tak uzależniony od Bustera, że ciężko mi jest go nie wziąść ze sobą na jakiś wypad.
Reasumując jest to solidna niemiecka robota :!: >
Napewno dogadasz sie z chlopakami z PKD ,maja dobre propozycje.
Ja nie mialem okazji gdyz jak kupowalem go to nie były one jeszcze dostępne w Polsce.
:D Jesli zdecydujesz sie na zakup to życze Ci by słuzył Tobie równie pomyślnie jak mi:D

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post23 sty 2006, 21:27

oxygen pisze:... jak kupowalem go to nie były one jeszcze dostępne w Polsce...

A ja myślałem, że z latawcami PKD na ojczystej ziemi byłem pierwszy...:)
Cieszę się, że Buster dobrze ci służy:)

Chwalić tu swojego sprzętu nie będę bo to nie elegancko, ale jedno muszę powiedzieć: porównywać tu co kolwiek ciężko bo to zupełnie inne ligii latawcowe...i to jest fakt a nie żadne moje zdanie:)
Najlepiej prześledzić parę zagranicznych portali kiteowych i wtedy nikt już nie będzie miał wątpliwości...

Awatar użytkownika
Matt
Kontaktowanie:

Post23 sty 2006, 22:28

oxygen pisze:
O Firebee mogę napisać krótko jak dla mnie latawiec zbyt ciężki, nie wiem, może wagowo jest podobny do bustera ale jak dla mnie w powietrzu był zawolny, nie moglem wykonywać szybkich ruchów i ociążale reagował na moje komendy..(to jest moja opinia, nie jestem żadnym tam Wielkim Znawcą :) :)

A na dokładnie na którym modelu Firebee trenowałeś :?:

Na rączkach czy na barze :?:

oxygen pisze:Reasumując jest to solidna niemiecka robota :!:

Obawiam się że tak jak większość latawców (w tym Firebee) jest "made in China" :wink:

seek666
Kontaktowanie:

Post24 sty 2006, 21:54

hmm :roll: ze swojej strony moge powiedziec...:

ostatnio bylismy na plewiskach i mialem okazje polatac latawcami PKD, miedzy innymi wlasnie Busterem w rozmiarze 5.5m i 9m i musze powiedziec ze bardzo mile mnie zaskoczyl.
Fajnie ciagnie, jest bardzo stabilny i zwrotny. Bardzo latwo startuje i laduje sie go samodzielnie i jest solidnie wykonany. Fajnie smigalo sie z nim na deseczce .
Co do Firebee to trudno mi cos powiedziec, bo nie mialem z nim do czynienia :roll:

Wróć do „Recenzje & Opinie”