kierunek Chorwacja

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
klocu81
Latawiec: ozone EDGE

Post06 kwie 2015, 20:38

Witajcie
Przyszła pora na to aby wybrać się troszku dalej niż półwysep Helski i tu z pomocą zwracam się w Waszą stronę.
Pomyślałem sobie o Chorwacji by zabrać się tam z rodziną i tobołami autem. Możecie opowiedzieć i podpowiedzieć gdzie
można się udać i jakie spoty warto wybrać. Myślę tutaj o wypadzie dwutygodniowym w drugiej połowie sierpnia.
Za opinię, oferty i podpowiedzi z góry dziękuję.

Klocu :)

jan53
Deska: flydoor
Latawiec: naish boxer

Post06 kwie 2015, 21:39

byłem dwa razy na półwyspie peljesac w miescowosci viganiji-kultowej miescowości WS i KS.Jest tam bardzo pięknie,acz dość daleko.polecam raczej carawaning bo są piękne campingi przy samym brzegu.

zojsan
Deska: SU-2, SPLEENE Door
Latawiec: Cabrinha FX 7.10.14
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 33 razy

Post07 kwie 2015, 17:14

zajrzyj tu i tu
ja proponuję Czarnogórę Ulcinj
super spot, super klimat, super ceny
a im bliżej września tym wietrzniej...

mate102
Postawił piwka: 17 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post15 kwie 2015, 13:34

Polecam, spot który reklamował Youri Zoon na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=IKQDcBeIbIk . Co prawda byłem tylko jeden dzień i to przejazdem na rowerze ale spocik super na kita. Z tego co rozmawiałem z instruktorką w tej szkole to przez lipiec i sierpień około 13-14 zaczyna wiać do wieczora. Minusem jest to ,że miejsce tylko na kite /WS bo dookoła nie ma tam nic ciekawego. A i lepiej zabrać ze sobą sprzęt bo z wypożyczeniem ciężko, co prawda wyglądałem już jak jakiś menel pewnie, po 2 tyg. jazdy rowerem i niegoleniu się ale mimo karty IKO pani stwierdziła, że muszę wpłacić kaucję wysokości ceny rynkowej sprzętu. Jakby były jakieś pytania to śmiało dzwoń : 663945486

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2015, 15:05

Proponuje KRK. Jest mozliwosc kite na glebokiej wodzie w Stara Baska lub wyciag wake w Punat. Po za tym to Bol/Brac to najbardziej znany spot.

Jednak proponuje takze nastawic sie na plazowanie ;)

Awatar użytkownika
woodysurf
Dostał piwko: 1 raz

Post29 kwie 2015, 10:11

Na sierpień to najlepiej Viganj (będziesz też miał możliwość zaliczenia Neretvy - http://www.neretvakiteboarding.com/) lub Bol na wyspie Brac. Kilka lat temu byłem na początku sierpnia w Bol przez tydzień i pływanie było codziennie (WS - 100l. + 5.0). Chop jest trochę większy niż w Viganj, ale podobno też mocniej wiatrowo. Miasteczko bardzo ładne i w ogóle urokliwie jest. Jest chyba tylko jeden camping nad wodą, w Viganj praktycznie mieszkasz na spocie.

Na Boże Ciało wybieram się z rodziną do miejscowości Zaton koło Zadaru i zamierzam popływać na Ninskiej Lagunie (http://www.surfmania.hr/index.php/en/). Raczej nie wieje tam tak dobrze jak na wyżej opisanych spotach, ale jest płytko i wszędzie piaszczysta plaża, co przy małych dzieciach jest warunkiem. Zdam relację po powrocie.

namor
Deska: Shinn Patrol & Shinnster
Latawiec: Duotone Neo
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post20 maja 2015, 16:11

Również wybieram się do Chorwacji na początku sierpnia, ale nie mogę zabrać ze sobą sprzętu. Jakie są przybliżone koszta wypożyczenia sprzętu? Jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie jedziemy, ale wycieczka będzie raczej zwiedzająco-objazdowa.

Wróć do „Recenzje & Opinie”