Pianki RRD ???

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin
Dostał piwko: 14 razy

Post16 sty 2015, 16:58

Witam!
Czy ktoś pływa w piankach RRD 2014 ?
Proszę o kilka słów komentarza czy ewentualnie porównania z innymi piankami.
Jak np. z elastycznością czy szczelnością czy się nie rozklejają?
Z góry Dziękuję i Pozdrawiam ! :thumb:
Tolek :D
Koszalin
509 817 599

Rider3msto
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post16 sty 2015, 17:05

Ja plywam. Polecam

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin

Post16 sty 2015, 20:54

Witam ponownie :D
A mogę poprosic o kilka słów komentarza...skąd wynika ta pochlebna opinia?

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post16 sty 2015, 21:32

Podobno piany RRD robione są przez ripcurla/w ichniej fabryce - znajomi celcjusze (odpowiednik flash bomb + , model rrd moge mylic) kupili i wydaja sie byc zadowoleni.

Awatar użytkownika
Tolek, Koszalin

Post16 sty 2015, 21:50

RRD tak mówi (napisał), że to neopren od Rip Curla i rzeczywiście kroje są podobne. Jednak na filmikach- pokazach pianek Rip Curla rozcigają rekawy na dwukrotną długość. Na filmikach-pokazach RRD juz takich prób nie demonstruą - czyżby jednak RRD nie były tak dobre jak Rip Curl ??

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2015, 01:09

Tolek, Koszalin pisze:RRD tak mówi (napisał), że to neopren od Rip Curla i rzeczywiście kroje są podobne. Jednak na filmikach- pokazach pianek Rip Curla rozcigają rekawy na dwukrotną długość. Na filmikach-pokazach RRD juz takich prób nie demonstruą - czyżby jednak RRD nie były tak dobre jak Rip Curl ??

Znajomy ma pianke z RRD z 2013 roku i po miesiącu użytkowania zaczeła się rozklejac w kroku , reklamcja - dostał nową , nowa się nie rozkleja ale nie zapewnia wysokiego komfortu termicznego jak na 5mm, wysoki model RRD z najnoższej kolekcji może okazac się dobry ale za cenę jaką masz za nią zapłacic wolałbym sobie kupic jakiś średni model O'neilla lub XCELA.

Rip Curl Polska
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sty 2015, 10:56

Tak to prawda RRD współpracuje przy produkcji z Rip Curlem. RRD szyje pianki w fabryce
Rip Curla. Ale nie używa technologii Rip Curla.
Pzdr

//komercyjna treść skasowana //poza tym offtopic //Admin

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post20 sty 2015, 21:33

Kubs0n pisze:
Tolek, Koszalin pisze:RRD tak mówi (napisał), że to neopren od Rip Curla i rzeczywiście kroje są podobne. Jednak na filmikach- pokazach pianek Rip Curla rozcigają rekawy na dwukrotną długość. Na filmikach-pokazach RRD juz takich prób nie demonstruą - czyżby jednak RRD nie były tak dobre jak Rip Curl ??

Znajomy ma pianke z RRD z 2013 roku i po miesiącu użytkowania zaczeła się rozklejac w kroku , reklamcja - dostał nową , nowa się nie rozkleja ale nie zapewnia wysokiego komfortu termicznego jak na 5mm, wysoki model RRD z najnoższej kolekcji może okazac się dobry ale za cenę jaką masz za nią zapłacic wolałbym sobie kupic jakiś średni model O'neilla lub XCELA.

2013 były robione przez NP i były niewypałem - słowa z ABC. 2014 mam Fahrenheita i póki co jestem mega zadowolony, w listopadzie cieplutko i w środku całkowicie sucho. Do minusów na pewno należy, że nie jest tak elastyczna jak niektóre pianki, co wynika z 5mm materiału na nogach. Jak się sprawuje w zimniejszej wodzie niż te 6 stopni to nie wiem, bo mam suchara i go używam póki się nie rozleci :wink:

Wcześniej miałem NPX Assasin, która była wygodniejsza, ale woda do środka się nalewała przy każdej glebie i było mi w niej po prostu zimno. Jeśli komuś zależy bardziej na wygodzie niż komforcie cieplnym to Celsius będzie lepszym wyborem, ale wtedy rezygnujemy z szybkiego schnięcia.

Wróć do „Recenzje & Opinie”