Janusz pisze:Co do właściwości samej deski, czyli sprawowania się jej na wodzie nie mam zastrzeżeń, natomiast pewne jej cechy wyglądu są nie do przyjęcia.
Chodzi mi tu o kolor - jest to czarny grafit zupełnie niewidoczny na wodzie zwłaszcza od spodu, a tą stroną zwykle deska pływa po zagubieniu.Ja osobiście przywiązuję duża wagę do bezpieczeństwa, i wiem jakie mogą problemy gdy nie odnajdzie sie deski po wywrtce. ...
to dlaczego nie kupiles np. czerwonej albo zoltej ??? (sa przecie w ofercie)
nie widziales, ze decha ktora kupujesz jest czarna???
a jezeli koniecznie weglowka i chcesz ja wyroznic jakas kolorowa naklejka to chyba potrafisz sobie poradzic bez pomocy karasia w jej zdobyciu.
TERAZ O NOWEJ SU2
sorrki ze nie wstawilem jeszcze obiecanych fotek nowej su2 ale nie mam ze soba kabelka zeby przerzucic je do kompa, uzupelnie to jak najszybciej
konstrukcja dechy rozni sie od poprzednich nie tylko zmiana outline (mniej obla) ale takze konstrukcja wew, przez co flex jest bardziej dynamiczny (pisze tu oczywiscie o desce weglowej), daje to wyraznie odczuwalna mozliwosc latwego i bardzo mocnego odbicia z krawedzi, taki wlasnie skate'owy charakter miala miec denka
nastepnym milym odczuciem na nowej sudwie jest to ze, caly potencjal latawca natychmiast idzie w predkosc dechy, co czasami przy mocnym przezaglowaniu wymaga doswiadczenia i oplywania dechy zeby ten naprawde ostry speed zamienic w pozadna winde, kiedy sie to juz opanuje loty sa imponujace.
nowa su2 wymaga troche innego prowadzenia , w stosunku do poprzednika, potrzebne jest inne rozlozenie nacisku noga przednia/tylna, po godzinie plywania przestalem to odczuwac i teraz jest to dla mnie naturalny uklad
inne jest takze uksztaltowanie krawedzi bocznych, deski lepiej prowadza przy surfejsach czy ciasnych łukach, dodatkowo taki uklad krawedzi powoduje ze decha mniej chlapie do gory.
w desce ktora mam jest ten sam osprzet concepta ktory znamy z tegorocznych modeli su2, szczegolnie podpasowaly mi padsy, ktorych ksztalt(m.in zgrubienie pod palcami) pozwala na bardziej luzne ustawienie strapow bez obnizenia kontroli nad decha i komfortu.
z zastrzezen, to bardziej estetyczne niz odczuwalny na wodzie, minimalnie zbyt luzny w srodkowej czesci footstrapow neopren
j
ezeli ktos ma ochote sprawdzic jak dziala nowa su2 to jeszcze jakis czas siedze na ch6