co w temacie su2???????????

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Gość

Post14 sie 2005, 15:52

Jestem początkująca i zastanawiam się nad kupnem deski. Zaciekawiła mnie oferta firmy su2. Co o nich myślicie? Warto? Dzięki za rady.

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 16:36

Anonymous pisze:Jestem początkująca i zastanawiam się nad kupnem deski. Zaciekawiła mnie oferta firmy su2. Co o nich myślicie? Warto? Dzięki za rady.

nie miałem osobiscie doczynienia SU2 ale chyba starsze nie ciesza sie popularnoscia
Ostatnio zmieniony 14 sie 2005, 18:07 przez FERRER, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kargul
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 16:50

ja miałem doczynienia z su2-mi i są na prawdę ok.bardzo polecam.

Awatar użytkownika
Maria Aleksandra
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 16:53

Ja osobiście pływam na su2 119 i jestem na maxa zadowolona. Super deseczka, dobre wykonanie, ciekawa grafika. Serdecznie polecam. :!: :!:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post14 sie 2005, 18:05

bardzo dobra deska
zwlaszcza tegoroczna
a niepopularne - bo chyba marketing przysiadl :roll: :idea:
na szczescie TYLKO marketing :wink:

lepsze to niż dobry marketing a slaba deska :wink:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post15 sie 2005, 11:44

sa dostepne juz nowe modele desek, niebawem beda na www.kiteboarding.pl dla niecierpliwych moge podeslac foty na maila, albo na zywca u pedra w sign-x, u mnie tez na ch6

Awatar użytkownika
Dioda... Mistrz Dioda
Kontaktowanie:

Post15 sie 2005, 13:52

o... ja bardzo chętnie... prosze o fotki, a i bym nie pogardził komentarzem... jak technicznie wygląda ta deska w stosunku do ostatniego modelu? I jak wypada w praktyce?

ZaŻenowany

Post16 sie 2005, 20:52

zapraszam do signx / sklep na Chałupach 5,5
w tej chwili stoi i czeka na ciebie model 2005, w długościach 123 i ...
jedna z limitowanej edycji, zółta 119 cm

pedro

Janusz
Kontaktowanie:

Post25 sie 2005, 09:53

Co do właściwości samej deski, czyli sprawowania się jej na wodzie nie mam zastrzeżeń, natomiast pewne jej cechy wyglądu są nie do przyjęcia.
Chodzi mi tu o kolor - jest to czarny grafit zupełnie niewidoczny na wodzie zwłaszcza od spodu, a tą stroną zwykle deska pływa po zagubieniu.Ja osobiście przywiązuję duża wagę do bezpieczeństwa, i wiem jakie mogą problemy gdy nie odnajdzie sie deski po wywrtce. Stateczniki są mlecznego koloru z czarnymi napisami więc też mało widoczne.Gdy próbowałem zamówić u producenta jakąś jasną naklejkę, a było to 23 czerwca 2005, to wczoraj tj. 24 sierpnia 2005 otrzymałem odpowiedź, że poczta nie dochodziła jak należy i żebym się wyluzował....
Nota bene tydzień temu inna osoba z tej właśnie firmy zostawiła mi naklejkę do odebrania u znajomego.
Dalsze minusy to, że nie dają też karty gwarancyjnej, a nie mogę się doprosić faktury (od pośredniczki prowadzącej szkółkę w Rewie za pośrednictwem której deskę kupiłem), która tę kartę ma zastępować.
Ogólnie mogę podsumować iż w całej branży kajciarskiej, widać duży brak profesjonalizmu, przy podejściu do klienta - jeśli ktoś ma inne zdanie to niech się wyluzuje....
Ostatnio zmieniony 25 sie 2005, 14:43 przez Janusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 sie 2005, 13:44

:shock:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post25 sie 2005, 19:40

co do braku profesjonalizmu u producenta czyli Mariusza to sie nie zgodze..... w zeszłym roku nie było żadnego problemu z reklamacjami..... :wink: powiedział bym że występowała nawet nadgorliwość :)
co do nowego modelu to nie wiem. ale zeszłoroczne sa w porzadalu.. strapy do bani i troche twarda ta deseczka ale smiga jak trza :D

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 sie 2005, 21:35

Mialem okazje troche posmigac na tegorocznych sukach - moim zdaniem luksusowe deseczki jeszcze lepsze jak zeszloroczne .
Co do twardosci to zalezy z czym sie porownuje .Ja glownie latam na ss 122 i ta jest twarda - su2 przy niej to mercedes.

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post26 sie 2005, 09:14

Janusz pisze:Co do właściwości samej deski, czyli sprawowania się jej na wodzie nie mam zastrzeżeń, natomiast pewne jej cechy wyglądu są nie do przyjęcia.
Chodzi mi tu o kolor - jest to czarny grafit zupełnie niewidoczny na wodzie zwłaszcza od spodu, a tą stroną zwykle deska pływa po zagubieniu.Ja osobiście przywiązuję duża wagę do bezpieczeństwa, i wiem jakie mogą problemy gdy nie odnajdzie sie deski po wywrtce. ...

to dlaczego nie kupiles np. czerwonej albo zoltej ??? (sa przecie w ofercie)
nie widziales, ze decha ktora kupujesz jest czarna???

a jezeli koniecznie weglowka i chcesz ja wyroznic jakas kolorowa naklejka to chyba potrafisz sobie poradzic bez pomocy karasia w jej zdobyciu.

TERAZ O NOWEJ SU2

sorrki ze nie wstawilem jeszcze obiecanych fotek nowej su2 ale nie mam ze soba kabelka zeby przerzucic je do kompa, uzupelnie to jak najszybciej

konstrukcja dechy rozni sie od poprzednich nie tylko zmiana outline (mniej obla) ale takze konstrukcja wew, przez co flex jest bardziej dynamiczny (pisze tu oczywiscie o desce weglowej), daje to wyraznie odczuwalna mozliwosc latwego i bardzo mocnego odbicia z krawedzi, taki wlasnie skate'owy charakter miala miec denka
nastepnym milym odczuciem na nowej sudwie jest to ze, caly potencjal latawca natychmiast idzie w predkosc dechy, co czasami przy mocnym przezaglowaniu wymaga doswiadczenia i oplywania dechy zeby ten naprawde ostry speed zamienic w pozadna winde, kiedy sie to juz opanuje loty sa imponujace.
nowa su2 wymaga troche innego prowadzenia , w stosunku do poprzednika, potrzebne jest inne rozlozenie nacisku noga przednia/tylna, po godzinie plywania przestalem to odczuwac i teraz jest to dla mnie naturalny uklad

inne jest takze uksztaltowanie krawedzi bocznych, deski lepiej prowadza przy surfejsach czy ciasnych łukach, dodatkowo taki uklad krawedzi powoduje ze decha mniej chlapie do gory.

w desce ktora mam jest ten sam osprzet concepta ktory znamy z tegorocznych modeli su2, szczegolnie podpasowaly mi padsy, ktorych ksztalt(m.in zgrubienie pod palcami) pozwala na bardziej luzne ustawienie strapow bez obnizenia kontroli nad decha i komfortu.
z zastrzezen, to bardziej estetyczne niz odczuwalny na wodzie, minimalnie zbyt luzny w srodkowej czesci footstrapow neopren
j
ezeli ktos ma ochote sprawdzic jak dziala nowa su2 to jeszcze jakis czas siedze na ch6

Awatar użytkownika
Korpuch
Latawiec: Neo
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 21 razy

Post26 sie 2005, 11:20

w desce ktora mam jest ten sam osprzet concepta ktory znamy z tegorocznych modeli su2, szczegolnie podpasowaly mi padsy, ktorych ksztalt(m.in zgrubienie pod palcami) pozwala na bardziej luzne ustawienie strapow bez obnizenia kontroli nad decha i komfortu

nie wiem czy dobrze rozumiem a jakie zgrubienie na padsach chodzi, ale czy ono nie powinno być raczej pod piętą :?:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post26 sie 2005, 12:06

nie. powinno byc pod palcami. powoduje to miedzy innymi ze nie musisz sie tak napinac zeby Ci deska z nog nie spadla... inaczej zeby Ci sie stopy nie wysuwaly bo wtedy te zgrubienia trzymaja palcy ku gorze...

Wróć do „Recenzje & Opinie”