ASCAN Polar opinie o tej piance.

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
YARRO

Post26 kwie 2010, 12:15

Witam
jak w tytule szukam opinii o tym produkcie, jest to pianka 5/4/3 podobno bardzo ciepła. Ciekaw jestem czy ktoś używał / używa ten sprzęt i jak się on spisuje na kite? Chodzi o wytrzymałość, swobodę ruchu itp.
Dzięki za wszystkie opinie.

Awatar użytkownika
terranborn

Post26 kwie 2010, 12:21

Ja takiego posiadam, używany intensywnie przez 2 sezony. Ostatnio go w końcu zszyłem w kilkunastu miejscach +klej :doh:
Uszkodzenia przy zapięciu przy szyi, na nogawce przy rzepach pod pachami i pachwinami. Jeżeli chodzi o ciepło to daje radę od kwietnia ;)
Problem to raczej zawsze dłonie. Gorzej z dopasowaniem, bo pianka przystosowana do takich co maja tyle samo w klacie co w talii :lol:
Co do krępowania ruchów to ciężko mi powiedzieć, ale lekko nie jest... Porównać będę mógł po majówce z moim nowym zakupem O'Neill-a 3,2 :jump:
Ale raczej przegra go z kretesem ;)

Misha
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2010, 13:18

YARRO pisze: pianka 5/4/3 podobno bardzo ciepła. Ciekaw jestem czy ktoś używał / używa ten sprzęt i jak się on spisuje na kite? Chodzi o wytrzymałość, swobodę ruchu itp.

U nas chłopaki w tym szkolą, współczynnik ceny do jakości określiłbym na dość zadowalający (sam również taką pianę posiadam). Cały sezon moczenia dupy od kwietnia do połowy listopada daje radę, trochę się powycierał ten miły materiał od środka (takie coś tam w środku jest co nie jest gumą i dzięki temu się przyjemniej zakłada i zdejmuje... :) od częstego zakładania/zdejmowania, ale generalnie jako "mundurek roboczy" dają radę. Trochę gorzej z swobodą ruchów, ale jest jednak dość gruba piana. Na pływanie latem przeważnie zakładam jakieś 3/2 ale jak na stanie w wodzie i szkolenie jest OK. Myślę, że jako jedna całoroczna piana też powinna się sprawdzić choć w środku sezonu może być w niej trochę za gorąco

Podsumowując w skali od 1 do 5

Ciepło - 5
jakość wykonania - 4 / 4,5
swoboda ruchów - 3,5 / 4

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2010, 13:20

Też go mam. Używany standardowo, coś tam się rozdarło przy nogawce, ale to z mojej winy raczej. Trzyma się nieźle, ale fakt, nie jest to "druga skóra", ale żeby jakoś ograniczał bardzo....to nie.

Ciepły bardzo. I tani był jak ja kupowałem.

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post28 kwie 2010, 08:55

Mam 3 sezon.. małe rozklejeniaa w okolicach newralgicznych :lol: Po raz 2-gi za tą cenę też bym kupił :thumb:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2010, 23:51

dzień dobry

Ascany nie należą do pianek pierwszej ligi
z jakością i wytrzymałością stoją na bakier
za to są tanie

do widzenia